IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2015, 20:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fırat Özçelik tutuklandı




Dolmabahçe'ye bombalı saldırı girişiminde bulunan Fırat Özçelik, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dolmabahçe'deki girişimi sonrası gözaltına ve mahkemeye çıkartılan Özçelik tutuklandı. Fırat Özçelik, Dolmabahçe Sarayı önünde el bombası ile saldırı hazırlığında olduğu sırada yakalandı. Saldırıyı DHKP-C üstlendi. Saldırıyı gerçekleştiren Fırat Özçelik"Berkin'in hesabı sorulacak" diye slogan attı.
Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı önünde saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya yaklaşan bir kişi, elindeki el bombasını attı. Bombanın patlamaması üzerine saldırgan bu kez silahla polislere ateş etmeye çalıştı.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Silahın tutukluk yapması üzerine, nöbet tutan polisler saldırganı etkisiz hale getirdi. Saldırgan sarayın içindeki polis noktasına götürülürken, cadde trafiğe kapatıldı.

"BERKİN ELVAN'IN HESABI SORULACAK"

Doğan Haber Ajansı (DHA), saldırganın polis otosundan çıkarılırken "Yaşasın Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi. Berkin'in hesabı sorulacak" diye bağırdığını duyurdu.

Berkin Elvan 16 Haziran 2013'te, Gezi olayları sırasında, başına isabet eden gaz kapsülü sonucu komaya girmiş, 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti.

TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Dolmabahçe Sarayı önündeki nöbet kulübesinde görevli polislere yönelik saldırıda bulunan teröristin kimliği belli oldu.
Nöbet kulübesinde görevli polislere iki adet el bombası atıp, rastgele ateş eden zanlı, olayın ardından yakalandı. Atılan el bombaları şans eseri patlamazken, polisler saldırıyı yara almadan atlattı. Olaydan sonra sağ olarak ele geçirilen teröristin kimliği belli oldu. Fırat Özçelik isimli teröristin yasa dışı sol bir örgüte mensup olduğu öğrenildi. Teröristin 2003-2006 yılları arasında cezaevinde kaldığı belirtildi.

2

DOLMABAHÇE CADDESİ TRAFİĞE AÇILDI

Dolmabahçe Sarayı önünde polislere yönelik yapılan saldırının ardından trafiğe kapatılan cadde, ekiplerin incelemelerini tamamlamasıyla tekrardan trafiğine açıldı.

Dolmabahçe Sarayı önüne gelen bir terörist, nöbet tutan polislere yönelik el bombalı ve silahlı saldırı düzenlemiş, nöbetçi polisler tarafından etkisiz hale getirilmişti. Kelepçelenerek gözaltına alınan zanlının nöbet kulübesine attığı 2 adet el bombası olay yerine gelen bomba imha ekipleri tarafından fünyeyle patlatıldı. Cadde önünde yoğun güvenlik önlemi alan polisin, incelemelerini tamamlamasının ardından cadde yeniden araç trafiğine açıldı.
Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin olay yerine geldi. Olay yerinden geçerken kalabalığı görerek durduğunu söyleyen Tekin, gazetecilerin yanına gelerek saldırıyla ilgili bilgi aldı.


SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Dolmabahçe Sarayı'nda görevli emniyet personelinin bulunduğu nöbet kulübesine yönelik uzun namlulu silah ve el bombasıyla saldırıda bulunan Fırat Ö. sağlık kontrolünden geçirildi.

Saldırının ardından etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan Fırat Ö, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Burada sağlık kontrolleri yapılan şahıs, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.

Bu arada saldırı girişiminde kullanılan el bombalarının incelendiği, uzun namlulu silah ve tabancanın üzerinde başka parmak izi olup olmadığı ve başka bir olayda kullanılıp kullanılmadığına ilişkin araştırmalar için kriminal laboratuvara gönderildiği öğrenildi.

Dolmabahçe Sarayı'nda görevli emniyet personelinin bulunduğu nöbet kulübesine yönelik saat 15.00 sıralarında uzun namlulu silah ve el bombası ile saldırı düzenlenmiş, el bombası infilak etmezken eylemi gerçekleştiren kişi yakalanmıştı.

Şahsın üzerinde uzun namlulu silah ve tabanca ele geçirilmiş, saldırıda kullanılan 2 el bombası kulübe içinde ve civarında bulunmuş, bomba imha ve inceleme uzmanları tarafından etkisiz hale getirilmişti.

SELAM VERMEK İÇİN YAKLAŞTI

Öte yandan saldırıyla ilgili yeni ayrıntılar da ortaya çıkıyor. Saldırganın polislere selam vermek için yaklaştığı, bu sırada el bombasını üstlerine attığı ancak bombanın patlamadığı belirtiliyor. İddiaya göre saldırgan bunun ardından silah ta kullandı, polislere ateş açtı, polisler de karşılık verdi. Gördüğü karşılık üzerine kaçmaya çalışan saldırgan, nöbet tutan polisler tarafından yakalandı.

2

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok Dolmabahçe'deki bombalı saldırı girişiminin olduğu yere geldi. Burada incelemelerde bulunan Altınok, gazetecilere açıklamalarda bulundu. "Kimliği ve bağlantısı bizce malum ama şu anda vermek istemiyoruz." diyen Altınok, "Hapishanede yatmışlığı var. Sarayın girişindeki nizamiyede görev yapan polis arkadaşlara yönelik bir saldırı girişim. Personelimizde Allah'a şükür bir yaralanma yok. El bombasının pimini çekerek atıyor ama patlamıyor. Arkadaşlarımız iki el bombasını da imha etti. Tabanca ve uzun namlulu eski bir silahı var." şeklinde konuştu.

Bomba alarmı nedeniyle çevredeki bütün ekipler bölgeye geldi. Çevik kuvvet polisi, resmi ve sivil polisler bölgeyi abluka altına alındı. Silahlı saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen kişinin üzerinde otomatik silah ve el yapımı bomba bulunduğu bildirildi.

Dolmabahçe Sarayı önündeki yol çift yönlü trafiğe kapatıldı. Olay yerine bomba imha ekipleri çağrıldı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fırat, tutuklandı, Özçelik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gamze Özçelik (1982 - .... ) Liaaa Mankenler 0 14 Şubat 2012 11:32
Jülide Özçelik Bab Müzisyenler 0 28 Kasım 2011 03:08
Gamze Özçelik'in Videosu!!! bLackStar Haber Arşivi 7 20 Ocak 2006 20:34