IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2015, 11:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
O astsubay IŞİD'in canını sıktığı için kaçırılmış




Kilis Öncü Hudut Karakolu komutanı Özgür Örs'ün komutanları ailesine, "Görevi nedeniyle yaptığı operasyonlar IŞİD'in canını sıktığı için IŞİD tarafından kaçırıldığını düşünüyoruz. Durumu iyi, en kısa zamanda geri gelecek" dedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kilis'te kaçak geçişleri engellemek isterken sınırı geçtiği belirtilen ve kendisinden beş gündür haber alınamayan Kilis Öncü Hudut Karakolu komutanı Özgür Örs'ün IŞİD'in elinde olduğu iddia ediliyordu. Aileyi arayan Örs'ün komutanları, "Görevi nedeniyle yaptığı operasyonlar IŞİD'in canını sıktığı için IŞİD tarafından kaçırıldığını düşünüyoruz. Durumu iyi, en kısa zamanda geri gelecek. Merak etmeyin" dedi.

IŞİD militanları bir süre önce bölgedeki doğalgaz tesisinin Suriye'de kalan kısmını ele geçirdi ve üs haline getirdi. Türkiye bunun üzerine sınırın kendi tarafında kalan bölgede saldırı ihtimaline karşı mevzi oluşturdu. Türk askerleri tarafından iş makineleriyle hendek kazıldı. Kaçakçıların da geçiş noktası olan bölgede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, askerler aynı zamanda kaçak giriş - çıkışlarla da mücadele ediyordu. Bu kapsamda Öncü Hudut Karakolu birlikleri 15 gün önce IŞİD'e katılmak isteyen aralarında Türkiye vatandaşlarının da olduğu 50 kişiyi, geçen hafta da yine sınırı geçmek isteyen 20 kişiyi yakaladı.

KATILIMI ENGELLEDİ DİYE...

Tüm bu operasyonlarda görev alan Özgür Örs'ün yeni yılın ilk günü perşembe günü sınırda devriye attığı sırada pusuya düşürüldüğü ve IŞİD militanları tarafından esir alındığı belirtildi. Yetkililer Örs'ün IŞİD tarafından kaçırıldığı konusunda resmi açıklama yapmazken MİT de Örs'ü bulmak için ekip oluşturdu. Üst düzey askeri yetkililer de bölgede incelemelerde bulundu. Bu arada Örs'ün sağlık durumu hakkında bilgi vermek üzere aileyi arayan bir askeri yetkili Örs'ün sınırda devriye sırasında pusuya düşürülerek IŞİD militanları tarafından kaçırıldığını söyledi ve, "Özgür kardeşimizin durumu iyi. Burnu bile kanamadan en kısa zamanda geri gelecek. Görevi nedeniyle yaptığı operasyonlar IŞİD'in canını sıktığı için IŞİD tarafından kaçırıldığını düşünüyoruz. Durumu hakkında tüm bilgilere sahibiz. Kendisini kurtarmak için yetkililer çalışıyor. Merak etmeyin" dedi.
TSK'da uzman çavuş olarak başladığı göreve 2011 yılından beri astsubay olarak devam eden Örs'ün biri yeni doğmuş iki çocuğu bulunuyor. Özgür Örs ile ilgili aldıkları bilgiyle umutlanan aile ise Örs'ün bir an evvel kurtarılmasını bekliyor.

BORDO BERELİLER BÖLGEDE

Astsubay Özgür Örs'e ulaşılamazken, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bölgede önlemler en üst düzeye çıkarıldı. Bordo bereliler operasyon için hazırlık yaparken bölgeye İnsansız Hava Araçları (İHA) da yönlendirildi. Üst düzey komutanların da inceleme yaptığı bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiği bildirildi. Yaşanan bu olayın ardından MİT mensupları da bölgede çalışma başlattı. MİT mensuplarının bölgedeki kaynaklarından astsubaya ilişkin bilgiler almaya çalıştığı ve netleşecek duruma göre sınırı geçerek teslim alma veya kurtarma operasyonuna başvurabilecekleri kaydedildi. (Vatan)

'Kaçırılan astsubay IŞİD'in elinde' şüphesi

Kilis'te, Suriye sınırından Türkiye'ye geçmek isteyen kaçakçıların ateş açması üzerine çatışmaya girerek Suriye topraklarına geçen ve mermisi bitince kaçakçılar tarafından rehin alındığı iddia edilen astsubay ile ilgili önemli bir bilgiye ulaşıldı

Kendisinden haber alınamayan astsubayın IŞİD'in elinde olduğu şüphesi Telsiz Dinleme- Kestirme timlerinin yaptığı tespitlerle ağırlık kazandı. IŞİD militanlarının üstlerine telsizle astsubayı alıkoydukları bilgisini verdiği belirlendi. Genelkurmay Başkanlığı ise alıkoyma olayını doğrular nitelikte bir açıklama yapmadı. Bordo berelilerin kaçırılan astsubay ile ilgili bölgede yürüttüğü çalışmanın ise devam ettiği öğrenildi.

TARTIŞMA YAŞANDI

İddiaya göre alıkoyma olayı 1 Ocak'ta yaşandı. Sınır hattında görev yapan gözetleme timleri bir grup kaçakçı belirledi. Durum telsizle karakola bildirildi. Astsubay Ö.Ö. sıfır noktasına gitti. Astsubay havaya ateş açarak bir süre kaçakçıları Suriye sınırına kadar kovaladı. Bu sırada astsubayın karşısına IŞİD militanları çıktı. Astsubay ile IŞİD militanları tartışmaya başladı. Tartışma büyüyünce IŞİD militanları astsubayı alıkoydu. (Habertürk)


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
astsubay, canını, icin, iŞİdin, kaçırılmış, sıktığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
8 Askerimiz Kaçırılmış (!) Julw Haber Arşivi 4 22 Ekim 2007 00:42