IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2015, 18:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kiracılar Yasasındaki Boşluğu Kullanacaklara Para Cezası Var




Almanya'da Federal Hükümet tarafından kiracılar yasasında yapılmak istenen değişiklik, kiracıları sevindirirken, uzmanlar bazı emlakçıların yasal boşluklardan faydalanmaya çalışabileceği uyarısında bulundu. Bu şekilde bazı emlakçı ve ev sahiplerinin komisyon ücretini kiracıya yüklemeye çalışabileceği belirtildi. Bunun cezası ise 25 bin Euro.

Şimdiye kadar kiralanan evlerin komisyon ücreti kiracıdan alınırken, bu yılın Nisan ayında yürürlüğe girmesi beklenen yasa ile bu ücreti artık ev sahipleri ödeyecek. Yasadaki değişiklikle hizmeti kim talep ediyorsa, komisyoncunun ücretini o ödeyecek. Böylece emlakçılar ve internet üzerinden ilan verilen kiralık evler için kiracılar komisyoncu ücreti ödemeyecek. Kiracı, sadece kendisi ilanı verilmeyen bir evi bulması için emlakçıya giderse komisyoncu ücreti ödeyecek.

Ancak uzmanlar, ev sahiplerinin ve emlakçıların yasalardaki boşluklardan faydalanıp komisyoncu ücretinin yine kiracıya ödettirilebileceği konusunda uyardı. Konu hakkında bir makale yayınlayan Süddeutsche Zeitung, yasaları çiğneyen emlakçılara 25 bin Euro para cezası verileceğini yazdı. Açıkta bulunan kiralık evler için komisyoncu ücretinin talep edilemeyeceğini belirten gazete, ev sahibi ve emlakçının kendi aralarında gizlice anlaşıp, kiralık ilanı vermeyip, ancak müşteri geldiğinde onun talebi üzerine ev arıyormuş gibi davranıp kiracıdan ücret talep edilebileceğini bildirdi.

Bu şekilde kiracıya haksızlık yapıldığı ve kiracının ev sahibi ve emklakçı arasındaki anlaşmayı kanıtlaması halinde hakkını arayabileceği dillendirildi.

KİRACILAR DERNEĞİ: YASAL BOŞLUKLAR KULLANILMAYA ÇALIŞILABİLİR

Konu hakkında açıklama yapan Berlin Kiracılar Derneği çalışanı Wibke Werner, şimdiye kadar emlakçıların komisyon ücretini ev sahipleri görevlendirse bile kiracıların ödediğini hatırlattı ve yasa ile eşitlik prensibinin sağlandığını açıkladı. Buna rağmen yasal boşlukları kullanıp komisyoncu ücretlerini kiracılara ödetmeye çalışan kişiler olabileceğine dikkat çeken Werner, ancak çoğu emlakçının yasaya uymasını beklediklerini söyledi.

Ev sahiplerinin ödeyecekleri komisyon ücretini kiralara da yansıtabileceğine dikkat çeken Werner, bunun özellikle konut sıkıntısı yaşanan illerde etkili olabileceğini belirtti. Bu bağlamda konutların yeni kiralanmasında uygulanan kira freninin önemli olduğunu söyleyen Werner, yasal değişiklikle emlakçıların işlerinin ellerinden alınmayacağını, ev sahiplerinin ve büyük konut şirketlerinin onlara iş veremeye devam edeceğini savundu.

DUMAN: KİMSE RİSKLİ İŞE GİRMEZ

Augsburg kentinde Leyla's İmmobilien dükkanını işleten Leyla Duman, yürürlüğe girecek yasadan dolayı emlakçıların ev sahipleri ile gizli anlaşmalar yapıp kendilerini riske atmayacaklarını ifade etti. Bazı kiracıların ilandaki evi kendilerine vermeleri için para dahi teklif edebileceklerini söyleyen Duman, ''Bu parayı bile almanın cezası var.'' dedi. Yeni uygulamanın ev sahiplerinin komisyon ücreti ödemeye yanaşmayacağı için işlerine olumsuz etkisi olacağını söyleyen Duman, yine de kiracılarla ve kağıt işleriyle uğraşmak istemeyen ev sahiplerinin kendilerine görev vereceğini anlattı.

Sadece Augsburg kentinde 200'den fazla emlakçı olduğunu da belirten Duman, işini düzgün yapmayan çoğu emlakçının da bu sayede bu işi bırakacağını tahmin etti.


haberler.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
boşluğu, cezası, kiracılar, kullanacaklara, para, var, yasasındaki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
EPDK'dan para cezası Seth Haber Arşivi 0 30 Ekim 2014 12:41
Kur’an’ı yırtanlara para cezası AngeL Spor Haberleri 0 03 Mayıs 2014 12:03
7 futbolcuya para cezası yaSmin Spor Haberleri 0 23 Nisan 2014 11:25
Para Cezası.. pSyCoPat Komik Loglar 3 07 Ekim 2006 16:15