IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2015, 18:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muhtarlar Toplulaştırma Çalışmaları Hakkında Bilgilendirildi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Samsun'un Bafra ilçesinde toplulaştırma çalışmalarında yaşanan sorunlarla ilgili Kaymakamlık binasında bir toplantı yapıldı.

Bafra'da toplulaştırma çalışmaları başlatılan mahallelerden Fener, Kalaycılı, Karaburç, Adaköy Kuşçular, Kelikler ve Koruluk'ta yaşanan sorunlar ile ilgili Kaymakam Halis Aslan tarafından düzenlenen toplantıya Samsun Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Hasan Özalban, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güveni, İlçe Müdürü Ahmet Dursun ve yüklenici firma yetkilileri ile muhtarlar katıldı.

Muhtarlar, ihaleyi alan yüklenici firmanın ölçümleri yapıp taşları diktikten sonra vermiş olduğu kağıt parçalarının hiç bir geçerliliğinin olmadığını söylediler. Muhtarlar, "Tapular elinde olmayınca fakir fukarayı zengin adamlar ezdi yerlerine geçemediler. Adamlar hem yeni yerini sürüyor hem eski yerini fakirin yerini aldı. Bu fakirler yeniden bunu ölçtürebilecek kimse yerine geçemiyor. Tapular ellerinde olsaydı herkes yerlerine sahip çıkar ve yerlerine geçerdi. Bizim elimizdeki kağıtla hiç bir şey talep edemedik çünkü hiç bir geçerliliği yok. Ne Kaymakamlık ne jandarma ne de adliye bir şey yapamadı. Taşları kaldırıp attılar. Eğer tapularımız ellerimizde olsaydı yasal olarak da hakkımızı arayacaktık" dediler.

Firma yetkilileri, ölçümler yapıldıktan sonra taşların dikildiğini ve firmanın yükümlülüğünün ortadan kalktığını, ekiplerin ise başka bölgelere gittiğini söyledi. Yetkililer, "Yüzde yüz memnuniyet mümkün değil, olmadı da. Ama bundan sonra ki süreç içerisinde de ne kadar memnuniyeti sağlayabilirsek ki onu sağlamaya çalışacağız" açıklamasında bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Bafra'da toplulaştırma kapsamındaki 20 mahallemizin şu ana kadar 10'unun tapularını dağıtmıştık. Şu anda da Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğümüz ile yaptığımız çalışmada Fener, Kalaycılı, Karaburç, Adaköy Kuşçular, Kelikler ve Koruluk Mahallelerimizde 4 ay içerisinde tapuların vatandaşlara dağıtılabileceği bir süreç belirledik" diye konuştu.

Samsun Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Hasan Özalban da, "Bafra ilçesinde 20 köyde(mahalle) toplulaştırma yapılıyor. Bunlarla ilgili son kalan 7 mahalle ilgili Kaymakam beyin talebi üzerine muhtarları bilgilendirme toplantısı yaptık. Son durumları değerlendirdik. Şu anda 4 aylık bir sürede bitirmeyi planladık. Ekiplerimizde yoğun bir şekilde çalışıyor. Vatandaşlarımızda toplulaştırmadan sonra kalan yerlerine geçecekler. Bilgilendirmeyi yaparak muhtarlarımızın, vatandaşlarımızın kafasında olan soru işaretlerini gidermeye çalıştık" şeklinde konuştu.

Toplulaştırmaların çok faydalı olduğunu ifade eden Kaymakam Halis Arslan, vatandaşların bir an önce tapularını almaları gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti. - SAMSUN

haberler.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bilgilendirildi, Çalışmaları, hakkında, muhtarlar, toplulaştırma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan Eker'den 'Toplulaştırma' açıklaması Seth Haber Arşivi 0 27 Kasım 2014 12:13
Democritus Atom Teorisi Hakkındaki Çalışmaları Hakkında Bilgi AftieL Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Mayıs 2014 13:15
Muhtarlar "atık yağ" toplayacak Aze Haber Arşivi 0 08 Ağustos 2012 09:23
800 - 1549 Yılları Çalışmaları - Matemetik Ve Astronomi Çalışmaları Liaaa Matematik 0 14 Mayıs 2012 02:05