IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2015, 18:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sinop İl Sağlık Müdürü: "Suçlamalar Gerçeği Yansıtmıyor"





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


SİNOP (İHA) – Sinop İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. T. Gökhan Telatar, bir futbolcunun hayatını kaybettiği olayla ilgili, "Sağlık Müdürlüğü'nün görevini ihmal ettiği, yeterli sağlık tedbirlerini yeterince almadığı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ayhan Özhan'ın yaptığı basın açıklamasının ardından Sinop İl Sağlık Müdürlüğü basın toplantısı düzenleyerek iddiaları yalanladı. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. T. Gökhan Telatar, yaptığı açıklamada, "Öncelikle ölen sporcumuza Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyoruz ve acısını da paylaşıyoruz. Tabi bu olaydan sonra gerek yerel gerekse ulusal basında bazı haberler çıktı. Bu haberlerin bir kısmında Sağlık Müdürlüğü ile ilgili bir takım iddialar da yer aldı. Bunlarla ilgili biz basın açıklaması yapmayı hissettik" diye konuştu.

"FUTBOLCUNUN DİLİ BOĞAZINA KAÇMAMIŞ"

İl Sağlık Müdürü Telatar, olay günüyle ilgili olara şunları kaydetti:

"Futbolcu arkadaşımız bir sakatlık geçiriyor, sahada bir sağlık personeli bizim tarafımızdan görevlendirilmiş. Bu sağlık personelimiz ilk müdahaleyi ilk olarak kendisi yapıyor, 112 Acil Servise telefonla bilgi veriliyor müdahale sürerken. Saha içerisinde futbolcuya ilk müdahaleyi yapan sağlık görevlimiz yaptığı müdahalede, ifadesinde yaptığı müdahalede 'dil kaçtı' gibi bir şey var, öyle bir şeyi bize yansıtmıyor yani kendisi öyle bir bulguya rastlamadığını söylüyor. Saat 13.30'da 112 aranıyor ve vaka ihbarı yapılıyor. Bundan 44 saniye sonra ambulans harekete geçiyor. 59 saniye sonra da hastanın başına ulaşıyor ambulansımız. Yani ne sürelerle ilgili bir gecikmesi söz konusu, ne nakillerde bir yavaşlama, gecikme söz konusu. Ama ne yazık ki Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda yattığı sırada hayatını kaybediyor Emrah Kandemir kardeşimiz. Durum bundan ibaret."

"İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

İl Sağlık Müdürü Telatar basın toplantısının sonunda Sinop ASKF Başkanı'nın iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Telatar, "Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun bir açıklaması var, 'Sağlık Müdürlüğü'nün görevini ihmal ettiğini, yeterli sağlık tedbirlerini yeterince almadığını' iddia etti. Bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bizim mevzuatımız açıktır ASKF'nin uyması gereken mevzuatta açıktır. Sağlık tedbirlerinin müsabakalarda alınması spor kulüplerinin uhdesindedir, bununla ilgili de mevzuat mevcuttur. Biz 112 sağlık birimi olarak mesul olduğumuz şey; çağrıyı aldığımızda vakaya ulaşıp gerekli acil yardımı sağlamak ve bu konuda hiçbir aksaklık ve ihmal yaşanmamıştır" şeklinde konuştu. - SİNOP


haberler.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
müdürü, sağlık, sinop, suçlamalar gerçeği yansıtmıyor, Ül


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aynalar Gerçeği Yansıtmıyor! Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 24 Mart 2009 18:38
Sinop Milli Eğitim Müdürü Akova: "ÖSS ve Oks'de Başarı Oranımız Yükselecek" Kan Haber Arşivi 0 18 Nisan 2008 20:41