IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ocak 2015, 23:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP İzmir'de il başkanı krizi




CHP Genel Merkezi'nin İzmir il başkanı seçilmesi için önerdiği Bedri Serter, veto yedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CHP İl yönetiminden 12 üye Serter'e 'Hayır' derken 10 üye onay verdi. Oylama sürerken Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu saat 22.00'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün kendisini yanlış bilgilendirdiğini, İzmir'de Serter ismi üzerinde uzlaşı olmadığını söylediği öğrenildi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, milletvekili adayı olabilmek için 25 Aralık'ta görevinden istifa etti. O tarihten bu yana yeni il başkanı arayışına gider partinin dün toplanan Merkez Yönetim Kurulu'ndan (MYK) Bedri Serter ismi çıktı. Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam ve Aytun Çıray'ın destek verdiği Bedri Serter'in ismini seçilmesi için İzmir il yönetimine bildirdi. Serter'in tek aday gösterilmesi CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve Kocaoğlu'nu harekete geçirdi. İşadamı Salih Özçiftçi'nin aday gösterilmesini isteyen Kocaoğlu ve Yüksel'in devreye girmesiyle il yönetimi Serter'i veto etti.

CHP İzmir İl Başkanvekili Barış Erel başkanlığında saat 20.30'da toplanan il yönetimi, 23.30'a kadar tartıştı. 24 üyeden 22'sinin katıldığı toplantının başında 17 üye "Genel Merkez en azından iki isim önerseydi. Bu resmen tek aday dayatması. Bunu doğru bulmuyoruz" dedi. Yönetim kurulunun direnç göstermesi üzerine Tekin Bingöl telefonla bağlandı ve 20 dakika konuşarak, Bedri Serter isminin Kılıçdaroğlu'nun talimatı olduğununu, MYK'dan oybirliği ile çıktığını anlattı.
ALİ ENGİN EKİPTEN AYRILDI


Bingöl'ün milletvekili olabilmek için istifa eden Ali Engin'e de talimat vermesi üzerine Engin de yönetim kurulu üyelerini tek tek telefonla arayarak, "Kılıçdaroğlu'nun talimatına karşı gelmeyin. Serter ismini seçin" dedi. Ali Engin'in bu çıkışı, bu güne kadar birlikte hareket ettiği Kocaoğlu ve Yüksel ekibiyle de yollarını ayırdığını gözler önüne serdi. Genel Merkez'in telefonlarla yönetimin direncini kırmaya çalıştığı saatlerde devreye giren Kocaoğlu, saat 22.00'de Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradı. Kocaoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na Tekin Bingöl'ün kendisine yanlış bilgi verdiğini, İzmir'de Bedri Serter ismi üzerinde uzlaşı olmadığını, belediye başkanlarının, ilçe başkanlarının, milletvekillerinin çoğunun isme sıcak bakmadığını anlattığı öğrenildi.
YÜKSEL, BİNGÖL İLE TARTIŞTI


Kocaoğlu'nun Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından Bingöl de Yüksel'i telefonla arayarak, neden karşı çıktığını sordu. Yüksel, sert tartışmaya girdiği Bingöl'e Kılıçdaroğlu'nu yanlış yönlendirdiğini, Serter isminin yönetimden uzlaşı içinde çıkmasının mümkün olmadığını, belediye başkanlarının, ilçe başkanlarının onayı olmadan Genel Merkez'de nasıl böyle bir algı yarattığını dile getirdi.
VETO KARARI BİLGÖL'E BİLDİRİLDİ


İl yönetiminin toplantı sonunda yaptığı oylamada Bedri Serter ismine 12 üye "Hayır" derken sadece 10 üye onay verdi. Gecenin sonunda oylamanın sonucunu Bingöl'e aktaran Erel, "İzmir il yönetimi Bedri Serter ismini onaylamadı. 12 üye hayır, 10 üye evet dedi. Serter seçilemedi" dedi.

Bu durumda CHP Genel Merkezi'nin İzmir'e yeni bir isim önereceği ya da Bedri Serter'i seçtirmek için yönetim kurulunu görevden alması bekleniyor. Yönetim görevden alınırsa parti 45 gün içinde olağanüstü kongre yapacak. Genel Merkez, seçim öncesi kongreye gitmemek için üyelerin istifa etmelerini de isteyebileceği öne sürüyor.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başkanı, chp, il, krizi, İzmirde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir'de Yaşamak ( İzmir Tanıtım Rehberi) Nava Serbest Kürsü 14 18 Nisan 2023 00:16
İzmir Türk Amerikan Derneği İzmir AftieL Sanat Galerileri 0 17 Eylül 2014 03:04
MHP Genel Başkanı bahçeli İzmir’de Seth Haber Arşivi 0 30 Temmuz 2014 17:37
İzmir eski Ülkü Ocakları Başkanı gözaltında PassioN Haber Arşivi 0 05 Mart 2012 20:37
İzmir / Bayraklı - Tepekule (Eski İzmir) Ecrin Ege Bölgesi 0 15 Eylül 2011 21:47