IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Adem
  • 1 Post By Enchanting

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ocak 2015, 13:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hz. Muhammed'e hakaret karikatürlerini yeniden yayınladılar




Karikatür krizi esnasında hakaret karikatürlerini yayımlamaya mesafeli yaklaşan Berlingske gazetesi, Charlie Hebdo tarafından daha önce yayımlanan karikatürleri yayımladı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fransa'da gerçekleştirilen terör saldırıları sonrasında Danimarka medyası ikiye ayrıldı. Berlinske gazetesi, Charlie Hebdo dergisi tarafından yayımlanan karikatürleri yeniden yayımlarken Jyyland-Posten gazetesi yayımlamama kararı aldı. Karikatür krizi esnasında hakaret karikatürlerini yayımlamaya mesafeli yaklaşan Berlingske gazetesi, bugün Charlie Hebdo tarafından daha önce yayımlanan Hz.Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri tekrardan yayımladı.

BİRÇOK DERGİ HAKARET KARİKATÜRLERİNİ TEKRARDAN YAYINLAYACAK


Fransa'da Charlie Hebdo dergisine gerçekleştirilen terör saldırısı Danimarka'da yeni bir ifade özgürlüğü tartışmasını alevlendirdi. Ülkenin önde gelen bazı gazeteleri Charlie Hebdo dergisi tarafından yayımlanan ve Müslümanlar tarafından tepki çeken karikatürleri yeniden yayımlama kararı alırken, 2005 yılında karikatür krizinin patlak vermesine vesile olan Jyyland-Posten gazetesi ise Charlie Hebdo'nun karikatürlerini yayımlamayacaklarını açıkladı. Diğer taraftan karikatür krizi esnasında hakaret karikatürlerini yayımlamaya mesafeli yaklaşan Berlingske gazetesi, bugün Charlie Hebdo tarafından daha önce yayımlanan bazı karikatürleri yayımladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Berlingske Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Lisbeth Knudsen, karikatürleri, Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştiren kişilerin saldırı esnasında ''Hz. Muhammed'in intikamını aldık'' dediği için basmaya karar verdiklerini söyledi.

"ŞİDDETE VE TEHDİTLERE BOYUN EĞDİĞİMİZİN DE FARKINDAYIZ"


Konuyla ilgili olarak bugün Jyyland-Posten gazetesinde yayımlanan editöryal yazıda şu ifadelere yer verildi:
"Dokuz yıldır terör saldırıları endişesiyle yaşıyoruz ve evet, bu nedenle o karikatürleri yeniden yayınlamayacağız. Bunların bizim ya da Charlie Hebdo'nun çizimleri olması fark etmiyor. Şiddete ve tehditlere boyun eğdimizin de farkındayız"

"KARİKATÜRLERİ YAYIMLAMAK SORUMSUZLUK OLUR" DİYEN DE VAR


Öte yandan Jyyland-Posten Gazetesi Genel Yayın Editörü Jörn Mikkelsen, söz konusu kararın gerekçelerini gazetenin internet sitesinde yayınlanan bir video ile açıkladı. Mikkelsen, "Ekstra alarm durumundayız. Editör olarak karikatürleri yayınlama hakkımı saklı tutuyorum ancak şu süreçte karikatürleri yayınlamak aşırı sorumsuzluk olur." dedi.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 10 Ocak 2015, 20:06   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hz. Muhammed'e hakaret karikatürlerini yeniden yayınladılar




Ne sizin hadsizliginiz biter ne de onların. Hadi bakalım.

__________________
nırım rım.
 

Alt 10 Ocak 2015, 22:16   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hz. Muhammed'e hakaret karikatürlerini yeniden yayınladılar




Öncelikle yazmış olduğum yorum şahsımın öznel değil, nesnel bir fikriyatıdır. Din bir insanın hayatının temel inanışlarından birisidir, tıpkı anne ve baba'lar gibi..

Paris olayından ötürü İslam dinine mensup insanlara verilmek istenen zararın farkında mısınız? Yorumlarda ki, leş kokusunu alıyor musunuz? Bu nasıl bir aymazlıktır, kendini bilmezliktir, rehavettir bilemedim..

İnsanlar olaylara mantık çerçevesinde bakmak yerine ve arkasından çıkan olayın ayrıntıları üzerinden mantıklı düşünmek yerine; İçerisinde bastırmış olduğu o inançsız hallerinin dışa vurumunu yapmak için İslami konuların açılmasını kendisine resmen fırsat biliyor. Özellikle haber siteleri ve forumlar içerisinde kendi dinini kötüleyen söz de TÜRK vatandaşlarına(ateist) demem o ki madem İslam dinini sevmiyorsun Allah'a inanmıyorsun her fırsatta kötülemek için bahane arıyorsun, dinde dayatma yok bırak git nerede yaşarsan yaşa, Amazon Ormanların da orangutanlarla mı yaşarsın Tripura da mı yaşarsın bilemem ama kendini ait hissetiğin/iz yer de yaşarsınız en azından..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pariste yapılan katliamdan ötürü on iki canın yok olması olayı; kesinlikle tasvip edilemez bir durum. Kimse yazdıkları, çizdikleri yüzünden ölümü hak etmez. Herkes Cenab-ı Allah'ın yaratmış olduğu bir kul. O verir canı, o alır... Ve bu yaşanan canavarca işlenen, on iki canın yok olmasına sebep olan olayı fırsat bilen bazı İslam düşmanı hasta zihinler; her şeyden önce dinin özündeki güzelliğin farkında olmadan inançsız yaşayarak, başka insanların inançlarını sorgulamaya kalkmak, yaftalar atmak, kötü gösterme güdüleri ne kadar da İslam düşmanı insanların hazımsızlığını belirtiyor.. Zannediyorum ki bu durumda platonculuğa, pitagorasçılığa özeniyorlar.. Şuna inanıyorum ki, insanların en büyük silahı şu hayatta fikirleridir, kalemi ise; mermisidir.. Tabii -ki bunu kullanırken sabit fikirlilikten ve dünyanın zevklerinden insanın kendisini arındırması gerekiyor...

Her toplumun kendisine göre din ve vicdan özgürlüğü vardır. Bu konuya benzer bir konu altında da belirtmiştim; İslamofobiyi körüklemek üzerine organize etmek adına bu tür tezahürler doğuyor. Nedir efendim bu; konu da belirtildiği üzere; "Hz. Muhammed'e hakaret karikatürlerini yeniden yayınladılar" Ve bazı İslam düşmanları tarafından komplo teorileri uygulanmak isteniyor. Kusura bakmayın ama İslamiyet bu kadar manipüle edilecek açık bir din değil. Video da gördüğüm kadarıyla yerde yatan bir polis vardı ve kendisini öldürmemesi için elini kaldırıyor.. Tereddüt etmeden vuruyor o canavar ruhlu insan.. Güzel dinimize mensup insanlar bu kadar vicdansız ve zalim olamaz.. Zaten iki tanesi Fransa vatandaşı.

Ayrıca; forum içerisinde açılan bu tür konulara istinaden bir ekleme yapmak istiyorum. İnsanların inanışlarına değerlerine hakaret etmek(üstü kapalı şekilde) ifade özgürlüğünün dışında kalıyor. İfade özgürlüğünü kullanmanın da bir adabı vardır. Buna konuların altında insanların inançlarını sorgulamaya kalkan, neye inanmış olduğu belli olmayan deistler ve kendisini tanrıça sananlar da dahil. Rasyonel düşünürler ya hani, ama bilmezler ki, hiç bir şey yokken dünyanın, evrenin, herhangi bir objenin ya da varlığın oluşumu mümkün mü? hayır. Ne diyoruz, "mantık mantık mantık, mankıt değil.." İfadenin özgürlüğünü biliyorsun haddini, adabını da bileceksin. Madem olaya farklı kavramlarla kılıf uydurup içinde bastırlmış inançsızlığını İslam konular altında dışa vurumlarını yaparak ifade etme özgürlüğün var..

O zaman naif şekilde anlaşılır ve saygılı bir şekilde ifade edeceksin. İnanmadığın şeylere yafta atmak, ben kendimce inançsızlığımla bir tarzım naralarıyla kendisini farklı gösterme çabası güden insanlar zaten bu güzel dinimiz Müslümanlığı hak etmezler, ama gelgelelim dinimiz o kadar güzel bir din ki, merhametten yana en kötüsü bile olsa diliyor ve işliyor.. Kör gözler, dünyanın zevk veren günahlarından kendisini arındırmadıkça zaten isteseler de göremezler, maalesef ki, zevkleri dinlerden önce gelen insanlar var..

Aleni şekilde "Allahhhh yokkkkk, İslammmm kötüüüü" serzenişleri eksik sadece.Tabii ufku geniş bir insanın hazımsızlığıyla önde çıkanları görmemesi imkânsız. Kuran-ı Kerim de "islam’a hakaret edenleri katledin", "islam'la alay edenleri doğrayın" mı diyor ? Hayır.. Dogmatik ve kronikleşmiş bir inanış olarak eğer kafalarında düşünenler varsa bile, en azından saygı denen olguyu benimseyip ona göre ifade edecekler düşüncelerini ki, insanlardan saygı görsün. Sivil yaşantısında iki kelimeyi bir araya getiremeyen insanlar, sanal alemde dini inançlara yaftalarla, kötümserliklerle farklı gözükme çabasında. Peh... Yazık..

Kimsenin benimle hemfikir olmasını istemem tabii -ki ama en azından SAYGI denen olguyu bilmesini isterim. Kimsenin bir başka insanın inançlarına bu tür konular üzerinden yaftalaması ve Din konusunda hiçbir bağlantıları olmamasına rağmen Ateist ve/veya o tanrıça olma halleriyle farklılık yaratmaya çalışmaları çok mide bulandırıcı.

 

Alt 11 Ocak 2015, 00:21   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hz. Muhammed'e hakaret karikatürlerini yeniden yayınladılar




haber gercekten cok enteresan. hayir merak ediyorum, yayinlamalarindaki amac ne olabilir? boyle taze ve gercekten hassas olan bir konunun uzerine gitmek neden? kisilerin sahip oldugu medya gucunun, tiraj kaygisi tasiyarak ne gibi sorunlara yol acacagini boylelikle daha rahat goruyoruz. ustelik boyle bir yayinin kendi ulkelerinde de benzeri bir olaya sebebiyet verip vermeyecegi bilmeden nasil cesaret edebiliyorlar bu daha enteresan. amac insanlari kiskirtmak ve muslumanlari halklarinin gozunde daha da dusurmek saniyorum.

ayrica karikaturlerin yayinlamasini 'basin ve ifade ozgurlugu' olarak yorumlamak mumkun degil. bahse konu dergi ile ilgili internette yapilabilecek kucuk bir arastirma ile derginin gecmiste ne gibi degerleri asagiladigini, isine gelen seyleri 'fikir paylasma hurriyeti' olarak gorup, isine gelmeyen konularda ise nasil kendi yayin ilkeleriyle celistigini gormek mumkun.

__________________
everything. everyone. everywhere. ends.
 

 

Etiketler
hakaret, hz, karikatürlerini, muhammede, yayınladılar, yeniden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muhammed Nur Ecrin İslamiyet 0 17 Mart 2014 17:55
Hz. Muhammed’e çirkin hakaret Feronia Haber Arşivi 6 15 Ekim 2010 10:46
Hz. Muhammed'e büyük hakaret (Adalet Bakanı Konuştu) Lucifer Haber Arşivi 0 04 Şubat 2010 16:35
Muhammed Spammer KURAN-I KERİM TEFSİRİ 0 21 Temmuz 2009 15:52