IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2015, 00:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Katliamı bir Müslüman engelledi




Paris’te, Yahudi marketindeki bir çok kişinin, markette çalışan Müslüman bir genç tarafından saldırgandan saklandığı ortaya çıktı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fransa'da Amedy Coulibaly adlı silahlı saldırganın, Cuma günü bir Yahudi marketinde gerçekleştirdiği saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor. Markete düzenlenen operasyonda saldırgan ölmüş, dört rehine de hayatını kaybetmişti. Markette ölenlerin sayısınn artmasına Malili bir Müslüman genç engel oldu.

Markette çalışan Lassana Bathily isimli 24 yaşındaki genç, rehine eyleminin başlamasının ardından marketin bodrumuna kaçtı. Kendisi ile birlikte bir grup müşterinin de aşağı kaçtığını gören Bathily onları market dondurucusunun içine soktu. Aralarında bir anne ve bebeğinin de olduğu müşterilerin sayısı şehir meclisi üyesi Malik Yettou'nun verdiği bilgiye göre 7. Bathily ile röportaj yapan BFM televizyonu ise bu sayede kurtulan kişi sayısını 15 kişi olarak veriyor.

Bathily, dondurucunun fişini çekip bodrumun lambasını kapattıktan sonra içerideki insanlara sakin olmalarını ve orada beklemelerini söyledi. Ardından da ardından yukarı çıktı.

POLİS ONU SALDIRGAN ZANNETTİ

Bathily, yukarı çıktığında yük asansörünün kaçmak için uygun olduğunu farketti ve saldırgan kendisini görmeden asansör vasıtasıyla marketin dışına çıkabildi. Onu gören polisler Malili gencin saldırgan olduğunu zannetti ve ellerini havaya kaldırmasını ve yere yatmasını istedi.

Onu kelepçeleyen ve 1,5 saat gözaltında tutan polis, saldırganlardan biri olmadığını anlayınca onu serbest bıraktı ve marketin planı konusunda kendilerine yardım etmesini istedi.

Rehine eylemi sona erip saldırgan öldürüldükten sonra dondurucudan dışarı çıkan müşterilerin bazıları Bathily'in yanına geldi ve ona teşekkür etti.

Malili genç şu anda Fransız medyası ve sosyal medyada bir kahraman olarak anılıyor. Haber ve paylaşımlarda Bathily'in yaptığı kahramanlıkla Müslümanlar hakkında genelleme yapmanın ne kadar yanlış olduğunu gösterdiğinden bahsediliyor.

Kaynak : Al Jazeera

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bîr, engelledi, katliamı, müslüman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çin, DuckDuckGo'yu engelledi! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 23 Eylül 2014 03:58
TİB Yine Engelledi Zen Google 3 13 Haziran 2014 15:36
Müslüman Avlamak İçin Müslüman Kullanmak N999 Haber Arşivi 0 02 Nisan 2012 15:46