IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2015, 05:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsrail basınından büyük iddia: Netanyahu, Hollande'a rağmen Paris yürüyüşüne katıldı




Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan dün Paris'te düzenlenen teröre karşı birlik yürüyüşüne katılmamasını istediği öne sürüldü. Ancak iddialara göre, Netanyahu, Hollande'ın bu talebine rağmen, Paris'teki dev yürüyüşe katıldı.


Söz konusu haber, ilk olarak İsrail televizyonu Channel 2'de yayınlandı. İddialara ilişkin detayları ise Haaretz gazetesine konuşan İsrailli bir kaynak verdi.


Hollande'ın talebinin ulusal güvenlik danışmanı Jacques Audibert tarafından İsrailli mevkidaşı Yossi Cohen iletildiği belirtildi.
Söz konusu temaslar hakkında bilgi sahibi olan kaynağın ifadesine göre; Hollande, Charlie Hebdo saldırılarının ardından düzenlenen birlik yürüyüşünün sadece dayanışma konusuna odaklanmasını, ilginin Müslüman-Musevi ilişkileri ya da İsrail-Filistin sorununa kaymamasını istedi.
Netanyahu'nun gelmesi halinde yaşanabilecek zorlukların İsrail tarafından da dikkate alınması ve bu talebin anlayışla karşılanması rica edildi.
Hollande'ın talebine gerekçe olarak da İsrail tarafına bu hususlar sunuldu.
Haaretz'e konuşan kaynak, Fransa'nın İsrail'e iletilmeyen kaygılarından birinin ise Netanyahu'nun bu yürüyüşü seçim kampanyası için malzeme yapmasından duyulan endişe olduğunu iddia etti.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ÖNCE KABUL ETTİ AMA...
Netanyahu'nun ilk etapta, özellikle İsrail istihbaratının da yeterli güvenlik önlemlerinin alınmasının zor olabileceğini belirtmesi üzerine, Hollande'ın teklifini kabul ettiği ve Paris yürüyüşüne katılmayacağına dair haber ilettiği bildirildi.
Hatta Fransa tarafından benzer bir endişe iletilen Filistin lideri Mahmud Abbas'ın da Paris'e gelmeme konusunda ikna olduğu ifade edildi.
Ancak Cumartesi gecesi İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ve Ekonomi Bakanı Naftali Bennett'in Paris'teki yürüyüşe katılarak, Yahudi toplumuyla görüşme niyetinde olduklarını açıklaması, tüm hesapları karıştırdı.
Bu açıklamalar üzerine Netanyahu karar değiştirerek, Paris yürüyüşüne katılacağını duyurdu. Kaynağın iddiasına göre, bunun üzerine sinirlenen Audibert, Cohen'e, Netanyahu'nun bu davranışının Fransa-İsrail ilişkilerinde olumsuz etkisi olacağını söyledi.
Netanyahu'nun karar değiştirdiğini öğrenen Abbas da Paris'e gideceğini açıkladı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


NETANYAHU ÇIKINCA TERK ETTİ
Hollande'ın Netanyahu'ya duyduğu öfkenin, yürüyüşün ardından dün gece Paris'teki Büyük Sinagog'daki anma töreninde de hissedildiği öne sürüldü.
Yahudi toplumundan yüzlerce davetlinin katıldığı etkinliğin büyük bölümünü takip eden Hollande'ın, Netanyahu sahneye çıkınca koltuğundan kalkarak sinagogdan ayrıldığı ifade edildi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


NETANYAHU KOŞER MARKETİNE GİTTİ
Netanyahu bugün öğle saatlerinde, Paris'te saldırıya uğrayan koşer marketini ziyaret etti.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Netanyahu'nun ziyareti öncesi, market çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

FAS DA KATILMADI
Fas Dışişleri Bakanlığı ise Paris'teki saldırıları protesto etmek için yapılan gösterilerde "Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin taşınmasından dolayı" dün düzenlenen "Cumhuriyet Yürüyüşü"ne katılmadıklarını belirtti.
Fas resmi ajansı MAP'ın haberine göre, Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Fas heyeti, Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürler bulunduğu için Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen gösterilere katılmadı" denildi.
Ülkeyi temsilen Fransa'da bulunan Dışişleri Bakanı Salahaddin Mizvar ve Fas'ın Paris Büyükelçisi Şekib bin Musa'dan oluşan heyetin, Fransa'da yapılan "çirkin" saldırılara ilişkin Elize Sarayı'nda Cumhurbaşkanı François Hollande ve Fransa hükümetine taziye mesajlarını ilettiği kaydedilen açıklamada, "Fas Dışişleri Bakanı veya başka bir temsilcinin, Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin yer aldığı bir gösteriye katılmaları mümkün değildir" ifadesine yer verildi.
Fas Dışişleri Bakanlığı, Paris'te düzenlenen yürüyüşe katılım için, eylemde Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin yer almamasını şart koşmuştu.


hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
basınından, bÜyÜk, hollandea, iddia, katıldı, netanyahu, paris, rağmen, İsrail, yürüyüşüne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail'e destek yürüyüşüne Türk şoku! Seth Haber Arşivi 3 22 Temmuz 2014 23:08
İsrail basınından çarpıcı Türkiye analizi PassioN Haber Arşivi 0 24 Nisan 2012 20:05
İngiliz basınından müthiş iddia Dilara Haber Arşivi 0 07 Haziran 2010 20:31
İsrail'den AB'ye 'Netanyahu' uyarısı Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Mayıs 2009 01:43