IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2015, 19:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Batman'da Evrakta Sahtecilikle Suçlanan 49 Emekli Yargılanıyor




Batman'da evrakta sahtecilikle suçlanan 49 emekli yargılanıyor Batman'da kapatılan Tekel İşletme Müdürlüğü'nde çalışırken tarım sigortasından emekli olan 49 çiftçiye Bağkur'un, evrakta sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle açtığı davada yargılanan ve aldıkları maaşları geri istenen çiftçiler, dosyalarının kaybolduğunu söyledi.

Batman'da evrakta sahtecilikle suçlanan 49 emekli yargılanıyor
Batman'da kapatılan Tekel İşletme Müdürlüğü'nde çalışırken tarım sigortasından emekli olan 49 çiftçiye Bağkur'un, evrakta sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle açtığı davada yargılanan ve aldıkları maaşları geri istenen çiftçiler, dosyalarının kaybolduğunu söyledi.

Bağkur Genel Müdürlüğü Batman'da Tekel İşletme Müdürlüğü'nde çalıştıkları dönemde, evrakta sahtecilik yaptıkları ve bazı evrakı kaybolan 49 çiftçi hakkında açtığı davaya bugün devam edildi. Batman 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 yıldır süren davanın duruşmasına katılan emekli çiftçiler, TEKEL'in kapatılmasıyla birlikte ellerindeki kanıtların da ortadan kaldırıldığını ileri sürdü. O dönemde TEKEL'in bilgisayar ortamında hizmet vermediğini anlatan çiftçiler, "O dönemde TEKEL, bilgisayar ortamında olmadığından dosyalarımız da bir anda ortadan kayboldu. Önce müdür vekilinin imzasının sahte olduğunu söylediler. Dönemin müdür vekili, imzanın kendisine ait olduğunu söylemesine rağmen şimdi de evrakta sahtecilik yapıldığı gerekçesiyle hakkımızda dava açıldı" diye konuştu.

Tarım sigortasından emekli olan 73 yaşındaki Şemsettin Ataoğlu, 64 yaşındaki Abdulbaki Çiçek ve 65 yaşındaki Mehmet Salih Acar, mahkemenin 2 yıl 2 aydır aldıkları maaşların iadesini istemesinin şaşkınlığını yaşıyor. Tarım sigortası emeklileri adına konuşan Mehmet Salih Acar, "2008 yılında emekli olduk. Primlerimizi de Ziraat Bankası'na ödedik. Ödeme yaptığımıza dair makbuzlarımız mevcut. Mağdur durumdayız. TEKEL, kapatılınca zor duruma düştük. Dört yıldır mahkeme koridorlarındayız. Maaşlarımızın hem kesilmesi, hem de paraların iadesinin istenmesine anlam veremiyoruz. Ankara'ya yaptığımız başvurulardan da sonuç alamadık. Zor günler geçiriyoruz" dedi.

Dava süresince bazı çiftçilerin yaşamını yitirdiğini de hatırlatan davalı çiftçiler, mahkemenin mağduriyetlerini göz önünde bulundurması çağrısında bulundu. Duruşma ertelendi.


DHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
49, batmanda, emekli, evrakta, sahtecilikle, suçlanan, yargılanıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlk Kez Cumhurbaşkanı Yargılanıyor Estela Haber Arşivi 0 02 Eylül 2013 17:47
Batman / Halk Batman Deyimleri - Bilmeceler - Maniler - Atasözleri Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 3 31 Ağustos 2011 18:06