IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2015, 19:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Figen Yüksekdağ: HDP'ye Oran Biçmeye Zekanız Yetmez




Arınç'ın 'HDP yüzde 6'yı geçemez' sözlerine HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'dan da sert tepki geldi: HDP'ye oran biçemezsiniz, buna sizin matematik zekanız yetmez.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın HDP'nin genel seçimlerinde yüzde 6'yı geçemeyeceğini söylemesiyle başlayan polemik devam ediyor. Karşılıklı polemikte bu kez Figen Yüksekdağ topa girdi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin grup toplantısında konuştu. Seçim barajı ile ilgili olarak Figen Yüksekdağ, "HDP'nin barajı aşıp aşamayacağı kritiğini yapıyorlar. HDP'ye oran biçemezsiniz buna sizin matematik zekanız yetmez, buna sizin siyasi zekanız yetmez, bu siyasi zavallılıktan başka bir şey değil" diye konuştu.

"HERKESTEN ÖNCE BİZ VARDIK VE BİZ OLACAĞIZ"

Figen Yüksekdağ, "Halkın bağımsız öz direnişi gerici kıyımcı anlayışa karşı direniş gösterdi. Kobani'deki direniş insalık adına bir direniştir ve bunu sahiplenmek bu katliamcı çizgiye karşı geliştirilen en önemli yoldur. Bizler bütün inançların bir arada yaşaması yanındayız her ırkçı ve faşizan tutum karşısında herkesten önce biz vardık ve biz olacağız" dedi.

"TÜRKİYE'DE YÜRÜYENLERİN ÜZERİNE POLİSİ SALIYOR"

Başbakan Davutoğlu'nun Paris'teki yürüyüşe katılmasını değerlendiren Figen Yüksekdağ, "Başbakan Davutoğlu Paris'te olursa katliamcı çetelere karşı yürüyüşe katılıyor ama bu katliamcı çetelere karşı Türkiye'de yürüyenlerin üzerine polisi salıyor. Bunun adı ikiyüzlülüktür" diye konuştu.

"KOBANİ VE ŞENGAL'DE DİRENEN KADINLAR SAKİNELERİN YOLDAŞLARIDIR"

"Paris katliamı üç kadın siyasetçinin katledilmesi ile başlayan bir sürecin devamıdır" diyen Figen Yüksekdağ, şunları söyledi: "Barış sürecine dönük gerçekleştirilen bir komplo hareketi aydınlatılmadığı sürece gerçek anlamda barıştan söz edilemez katliamları durdurmaktan bahsedilemez. Siyasi iktidarın öncelikli görevi budur. Bugün Kobani ve Şengal'de direnen kadınlar Sakinelerin yoldaşlarıdır. Bu üç özgür kadın binler kadının özgür iradesini doğurmuştur. "

"HÜKÜMET MÜZAKERELERİ BAŞLATMAK YERİNE BİZİMLE MÜCADELE SÜRECİNİ YÜRÜTÜYOR"

Çözüm sürecine de değinen Figen Yüksekdağ, "Çözüm ve müzakere süreci Türkiye siyasetinin temel konusu olmayı sürdürüyor. Hükümetin müzakereleri başlatmak yerine bizimle mücadele sürecini yürüttüğünü görüyoruz. Öcalan'ın sunduğu taslak üzerinde müzakere hala başlatılmadı süreci erteleme politikası hala karşımızdadır" diye konuştu.

"KOMPLOYU ORTADAN KALDIRMA GÖREVİ OLAN HÜKÜMET BİR ADIM ATMADI"

Cizre'deki olaylar ile ilgili Figen Yüksekdağ, "Cizre'de herkes bir komplodan bahsediyor. Geride bıraktığımız günlerde bu komployu ortadan kaldırma görevi olan hükümet bir adım atmadı" dedi.

"HDP'YE ORAN BİÇEMEZSİNİZ"

Figen Yüksekdağ, "Genel seçimlere giderken AKP hükümeti değişimin ve statükonun koruyucusu olarak kendisini konumlandırmıştır. 12 yıl önce değişim için yola çıkan iktidar donmuştur. Egemen siyaset çürüme içerisine girmiştir. Türkiye değişimi Halkların Demokratik Partisi ile gerçekleştirecektir. HDP'nin barajı aşıp aşamayacağı kritiğini yapıyorlar. HDP'ye oran biçemezsiniz buna sizin matematik zekanız yetmez, buna sizin siyasi zekanız yetmez, bu siyasi zavallılıktan başka bir şey değil. Bizim baraj diye bir sorunumuz yok o barajı savunan onlar. Anayasa'nın baraj maddesini savunan onlar. Darbe Anayasası'nın aşılması partimizin görevidir. 2015 genel seçimlerinde o barajı aşarak bu siyasetin anlamını alt üst edeceğiz, o barajı yıkacağız" diye konuştu.

sondakika

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
biçmeye, figen, hdpye, oran, yetmez, yüksekdağ, zekanız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HDP'li Yüksekdağ: Öcalan'ın öyle bir talebi olmadı Seth Haber Arşivi 0 27 Aralık 2014 12:57
7 gün bunları yapın, zekanız parlasın! AftieL Kişisel Gelişim 0 01 Haziran 2014 20:49
Matematikte Altın Oran - Altın Oran ile İlgili Tartışmalı Gözlemler Liaaa Matematik 0 06 Temmuz 2012 14:39