IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2015, 19:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan, Abdullah Gül İçin Gelen 2 Teklifi Reddetti




Haziran ayında yapılacak seçimler öncesi kulisler hareketlenirken Erdoğan'ın Abdullah Gül için gelen 2 ara buluculuk teklifini reddettiği iddiası gündem yarattı.

AK Parti kulislerinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ortadoğu ülkeleri ve Anayasa Mahkemesi ile hükümet arasında yaşanan krizde arabuluculuk yapması için gelen önerileri reddettiği konuşuluyor. Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ise Gül'e milletvekili adaylığı önerebileceği dile getiriliyor.

SEÇİM ÖNCESİ KULİSLER HAREKETLENDİ

Hazirandaki genel seçimin siyasetin gündemini belirlemeye başlamasıyla birlikte kulisler de hareketlenmeye başladı. Erdoğan'ın ilk kez cumhurbaşkanı, Davutoğlu'nun da başbakan olarak seçimlere girecek olmaları nedeniyle iktidar partisindeki kulisler, seçim sürecinde farklı gelişmeler yaşanacağının da habercisi gibi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Erdem Gül'ün haberine göre kulislerde son konuşulan konu, ağustos ayında görevi devrettikten sonra siyasi gündemle ilgili konuşmamaya özen gösteren ancak parti içindeki gücü ve etkisi nedeniyle "ne yapacak" sorusu en çok sorulan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le ilgili. Konuşulanlara göre Gül'le birlikte Davutoğlu hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da içinde yer aldığı iki kritik gelişme oldu. Bu gelişmeler şöyle anlatılıyor:

ORTADOĞU'DA ARABULUCU OLSUN

Cumhurbaşkanlığından ayrıldıktan sonra Gül'ün arabulucu olarak görev yapması önerisi hükümetin gündemine ilk olarak Ortadoğu ülkeleriyle ilgili olarak geldi. Hükümette, 2011'e kadar en etkili güç olduğunu düşündüğü Ortadoğu ülkeleri nezdinde eski güçten uzak olunduğu görüşüyle Gül'ün görev alması önerisi seslendirildi. Bu öneri, Gül'ün, kendi içinde ve Türkiye ile sorun yaşayan Ortadoğu ülkelerinde etkili olabileceği gerekçesine dayandırıldı. Bu öneri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da iletildi. Ancak öneri Erdoğan tarafından kabul edilmedi.

AYM KRİZİNİ ÇÖZSÜN

Hükümet ve iktidar partisi içinde Gül'ün arabuluculuğu Anayasa Mahkemesi ile yaşanan krizde de gündeme geldi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın hükümete yönelik eleştirileri ve kritik düzenlemelerin mahkeme tarafından iptal edilmesiyle yaşanan krizi Gül'ün çözebileceği görüşleri ortaya atıldı. Bu öneri, başkan Kılıç ve üyelerin AKP tarafından çok sert ifadelerle suçlanması sürecinden önce gündeme geldi. Anayasa Mahkemesi ile hükümetin arasını bulabileceği görüşünün altyapısını, Gül'ün mahkemenin 17 üyesinden 10'unu atamış olmasına ve "Üyelerin çoğunu ben atadım. Gurur duyuyorum. Evrensel hukuka uygun karar veriyorlar" sözleri oluşturdu. Ancak Ortadoğu'da arabuluculukta olduğu gibi bu öneri de bir şekilde iletildiği Erdoğan tarafından geri çevrildi.

ÖNERİ GÜL'ÜN BİLGİSİ DIŞINDA

Her iki önerinin de Gül'ün bilgisi dışında ve hükümet kanadından isimler tarafından gündeme geldiği öğrenildi. Önerinin kabul edilmesi halinde Gül'e görev için davet yapılması planlanıyordu. Ancak öneriler kabul edilmediği için Gül'e bilgi verilmedi.

GÜL VEKİL Mİ OLUYOR?

Bu iki gelişme çerçevesinde AKP kulislerinde, 19 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde Başbakan Davutoğlu'nun siyasi geleceği ve yapabileceği olası hamlelere ilişkin değerlendirmeler de yapılıyor. Davutoğlu için, "En zordaki isim. Seçimde partinin oylarını düşürse kaybedecek. Büyük olasılıkla gidecek. Partide çok sayıda isim Davutoğlu'nun sandıktan kaç oranıyla çıkacağını bekliyor. Partinin oylarını artırıp milletvekili sayısını çoğaltsa gündeme gelecek. Başkan Erdoğan olacak, Davutoğlu yine gidecek" görüşü dile getiriliyor. Bu nedenle seçim öncesi Davutoğlu'nun sürpriz bir hamle yapıp Gül'e milletvekili adaylığı önerebileceği, böylece seçim sonrasında yalnız kalmak yerine değişik ittifak olanakları elde etmeye çalışabileceği belirtiliyor.

sondakika

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2, abdullah, erdoğan, gelen, gül, reddetti, teklifi, ıçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Jennifer Aniston, Justin Theroux'un evlilik teklifi reddetti! Kalemzede Haber Arşivi 0 08 Temmuz 2012 14:43
Romantik Evlenme Teklifi İçin Uygun 5 Şehir’de Evlenme Teklifi Ezgi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 06 Aralık 2011 08:42
Endonezya anderson'dan gelen yardımı reddetti yoSun Haber Arşivi 1 02 Kasım 2010 13:48