IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2015, 13:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar




Başbakan Ahmet Davutoğlu Yeni Türkiye Buluşması’nda konuştu. Başbakan Davutoğlu, Halkbankası Genel Müdürü'nü çağırarak kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere faizsiz krediyle ilgili talimat verdiğini söyledi. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:


"YERDE 50 LİRA BULDUM..."
"Eğitiminde öğrendiğimden daha fazlası babamın dükkanına gittiğimde onun komşuları ile ilişkilerinde, onun insani temasta kurduğu derin muhabbette gördüm. Hala gözümün önünde gitmeyen ve iki prensibi bana çocuk yaşlarda nakşeden özellikten bahsetmek istiyorum. Ortaokulda bir hana girdim. Yerde 50 lira buldum götürüp babama teslim ettim. Etrafta kimse sahi çıkmayınca… Oğlum etraftaki dükkanlara sordun mu dedi. Git bütün dükkanlara sor bulamazsan geri getir dedi. Gittim, kimse ben düşündür demedi. Ben onlardan kanıt istememiştim. Ama hiçbiri ben düşürdüm demedi. Gördüğüm şey şu oldu: Esnaf yalan söylemez. Babam gidip sor dediğinde neye güveniyordu. Biliyordu ki gerçek sahibi varsa söyleyecek.



İkinci husus esnaf söz verdiyse yerine getirir. Babam o parayı fakirlerle ilgili bir kuruluşa bağışladı. Belgeden daha önemlisi sözün kendisidir. İnsan olana söz yeter. Adana’dan bir telefon gelir ve çok ciddi miktarda malı senet dahi olmadan gönderirdi babam. Çünkü bilirdi ki söz senet demektir ayrıca bir kağıda gerek yoktur.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Fotoğraf: Selahattin Sönmez

"HALKBANKASI GENEL MÜDÜRÜ'NÜ ÇAĞIRDIM..."

Halkbankası Genel Müdürü’nü çağırdım ve kredilerin açılması talimatını verdim. Siz buradayken krediler derhal açılıyor. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faizsiz kredi vereceğiz. Ustalık mertebesine gelmiş kardeşlerimize özel imkan tanıyalım dedik. 3 yıl ustalık belgesi olup yeni işyeri açmış kardeşimize de faizsiz kredi vereceğiz. Bu sene 600 milyona çıkardığımız Halk Bankası kredilerinin faizlerini karşılama miktarını, 'Yüz milyon artıralım' denildi, ben bununla da yetinmedim, 150 milyon artırıyoruz. Önümüzdeki yıl 4 milyara yakın kredi kullanılabilecek.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

"AVM KRİTERLERİNİ DEĞİŞTİRDİK"

AVM’ler açılması kriterlerini değiştirdik. Her AVM’de esnaf ve sanatkarlara en az yüzde 5 yer ayrılması zorunluluğu getirdik. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere de binde 3 oranında yer ayırdık her AVM içinde. Bu yerlerde kira rayiç bedelin dörtte biri alınacak, daha fazla değil. Çalışma saatlerinin tanziminde esnaf ev sanatkarlarımızın günlük hayat ritimleri göz önüne alınacak. Sürekli indirimler konusunda esnafı koruyacak yeni düzenlemeler yapacağız. Esnaf ev sanatkar odalarına kayıtta ustalık belgesi ile ilgili çıkan bütün sıkıntılar giderilecek."
'HALKBANK, KATILIM BANKASI KURACAK'
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Halk Bankası'nın bir katılım bankası kuracağını belirterek, "Katılım bankası kurulduğu andan itibaren artık, faizsiz sistemle çalışmak isteyen esnafımız için yeni bir kapı açılacak. Bu güzel sistemi inşallah yıl sonuna kadar Türkiye'ye kazandırmak istiyoruz" dedi.
Türkiye'nin, esnafın sorunlarına çözüm üretme noktasında çok iyi bir dönemden geçtiğini dile getiren Babacan, TESKOMB'un da esnaf için çok güzel hizmetleri bulunduğunu ifade etti. TESKOMB modelinin, iyi çalıştıkça maliyetlerin daha da düştüğünü anlatan Babacan, Birliğin Halk Bankası ile esnafa önemli imkanlar sunduğunu bildirdi. Babacan, 2002 yılı ile mukayese edildiğinde, çok daha fazla esnafın bu modelden faydalandığına işaret ederek, şunları kaydetti:
"Aynı zamanda, toplam kredi rakamlarında 2002 yılıyla mukayese edilmeyecek kadar yükselme var. İnşallah bu artışın bu yıl da devam edeceğini düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı dönemindeki talimatları ve Sayın Başbakanımızın yakın takibiyle Halk Bankası bir katılım bankası kuruyor. Bu şu demek; Katılım bankası kurulduğu andan itibaren artık, faizli sistemle değil de faizsiz sistemle Halk Bankası ile çalışmak isteyen esnafımız için yeni bir kapı açılacak, yeni bir alternatif sistem kurulmuş olacak. Bu güzel sistemi inşallah yıl sonuna kadar Türkiye'ye kazandırmak istiyoruz."


A.A

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açıklamalar, ahmet, başbakan, davutoğlundan, önemli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar Desmont Haber Arşivi 0 03 Ocak 2015 14:48
Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar Desmont Haber Arşivi 0 09 Aralık 2014 17:17
Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan istifa yorumu Seth Haber Arşivi 0 14 Kasım 2014 16:20
Başbakan Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar Seth Haber Arşivi 0 03 Ekim 2014 00:50
Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar yaSmin Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2014 21:53