IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2015, 17:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkü söyleyen halk müziği sanatçısı, Erdoğan'a hakaretten yargılanacak.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Halk müziği sanatçısı Kutsal Evcimen hakkında, Malatya 11. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali'nde söylediği "Satın Eşek Sıpaları" adlı türkü ve konuşması nedeniyle dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

"BENİM TÜRKÜMDE ŞAHISLARA HAKARET YOK"
Ataşehir Polis Karakolu'na giderek ifade veren Evcimen "Halk müziğinde teşbiğ ve mecaz vardır. Kesinlikle şahsi hiçbir söylem yok. Benim söylediğim türkü ve konuşmamda şahıslara hakaret yoktur, bu türkünün söylenmesi ve konuşmamın amacı tüm ülkede barış ve güzelliklerin olması içindir" dedi.

TEPKİLERE NEDEN OLMUŞTU
Arguvan'da 2 Ağustos 2014 tarihinde düzenlenen festivalde sahne alan ve Aşık Fakir'e (Rıza Karahan) ait "Satın Eşek Sıpaları" adlı türküyü seslendirdikten sonra AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin tarafından hakaretlere maruz kalan Evcimen, bu kez de hakkında açılan bir soruşturma ile karşı karşıya. Evcimen, dün Ataşehir Polis Karakolu'na giderek bu konu ile ilgili ifade verdi.

12 EYLÜL DÖNEMİNİN TÜRKÜSÜ
Türkünün Rıza Karahan'a ait olduğunu ve 30 yıl önce 12 Eylül döneminde söylendiğini, bestelendiğini anımsatan Evcimen "Ülke genelinde yaşanan üzücü olaylar sebebi ile türküyü okudum. Buradaki amacım 30 yıl önce yaşanılan kötü günlerin tekrar yaşanmaması adına bir temenniydi. Fakat Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in türküyü önce kendi üstüne alınması, daha sonra da farklı demeçler vererek amacından saptırması kamuoyunda yanlış algı oluşturdu" dedi.

DAVA AÇTI
Söz konusu türküyü seslendirdikten sonra sosyal medya üzerinden çok sayıda tehdit aldığını ve hakaretlere maruz kaldığını da dile getiren Evcimen, Şahin hakkında dava açtığını da kaydetti. Bu davanın ilk duruşmasının yarın Malatya'da görüleceğini de anımsatan Evcimen, özetle şunları söyledi:

"Halkın sanatçısı olup halkın sorunlarını dile getirmeye ve bu tür türküleri okumaya devam edeceğim. Eşek Sıpaları türküsünün klibinde ülke gündemindeki olaylara yer verdik. Gezi direnişinden, Soma maden faciası sırasında hafızalara kazınan madencilerin kasklarına, Ermenek'te simgeleşen madenci babasının yırtık lastik ayakkabısından davalık olan Çarşı Grubu'na da ait görüntüleri klibe koyduk. Akp iktidarı kendi gibi düşünmeyen herkes üzerinde baskı kuruyor ve yargılıyor. Akp, 'ne olursa olsun benim gibi düşünmelisin, o zaman benim sanatçımsın' diyor. Yavuz Bingöl ne yaptı. Çıkış noktasında bu halkın, halkın ozanlarının türkülerini seslendirdi fakat halkın karşısına geçip iktidarın yanında yer aldı. Halkın ve halkın ozanlarının türkülerini seslendirip halkın karşısında yer alamazsınız. Biz, Satın Eşek Sıpaları türküsünü okuduğumuz için konserlerimiz, etkinlerimizde azaldı, tehditler aldık ama böyle olduğu için duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz, halkın sanatçısıyız. Bu ülke, barış ve güzellikleri hakediyor. Bu da ancak Başbakanın ve Cumhurbaşkanının toplumun her kesimini kucaklamasıyla olur. Ayrıştırma, aşağılama, bağırma, baskı ve dayatma insanlık dışı bir yaklaşımdır."


Kaynak: Haberler.com / Cumhuriyet.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
erdoğana, hakaretten, halk, müziği, sanatçısı, söyleyen, türkü, yargılanacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnşaatta Türkü Söyleyen Amele Klasiği AftieL IF Sözlük 0 14 Ekim 2014 14:06
Halk Edebiyatinda Türkü YapraK Ödev ve Tezler 1 20 Mayıs 2014 18:37
Manisa Halk Müziği ve Halk Oyunları Ecrin Ege Bölgesi 0 17 Eylül 2011 11:11
Ağrı Halk Müziği Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 18 Ağustos 2011 01:55
Org. Berk, Başbakan Erdoğan'a hakaretten yargılanacak MasteR06 Haber Arşivi 0 25 Aralık 2010 12:16