IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2015, 01:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öcalan'dan tepki çekecek 'Kaddafi' benzetmesi.




Son zamanlarda Şırnak'ın Cizre ilçesinde tırmanan olaylar nedeniyle İmralı adasında bulunan Abdullah Öcalan bir mesaj yayınladı. Öcalan'ın mesajı Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle tarafından Cizre halkına iletildi. Cizre'de son zamanlarda yaşanan olayların son bulması için yapılan Öcalan mesajında sürecin hassasiyetine dikkat edilmesine değindi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne gelen DTK Genel Başkanı Hatip Dicle, ilçeye gelmekte geç kaldığını ancak, Öcalan'ın değerlendirmelerini almadan da gelmek istemediğini söyledi. Dicle, "Öcalan'ın Kürt gençlerinden daha önce yüzü kapalı eylem yapılmayacağı ve kepenk kapattırma eylemleri yapılmayacağı yönünde alınan kararları, pratiğe koymasını istediğini tekrarladı. Biz ümit ediyoruz ki Başkan Apo'nun etrafında kilitlenen, onun mesajına, onun yüreğine sahip çıkanlar olarak, örgütlülüğümüzü koruyarak, onun bu mesajına sahip çıkmak gerekiyor" dedi.

Abdullah Öcalan, Hatip Dicle aracılığıyla yaptığı açıklamada, "6, 7, 8 Ekim olaylarını hepimiz yaşadık. Eğer biz İmralı'dan 3. gününde müdahale etmeseydik zaten tanklar caddelere inmişti en geç bir hafta sonrası darbeydi. O zaman hükümet şunu iyi bilmeliydi. Böyle bir kaos durumunda yalnız Kürdistan'da katliam olmaz. Kelleri de Kaddafi gibi linç edilirler. Bu kadar süreç hassastır. Onun için biz Kürtler olarak bu sürecin kadrini, kıymetini iyi biliyoruz. Ama bizim bilmemiz yetmiyor." dedi.

"BİZ NE KİMSEDEN İHSAN İSTİYORUZ, NE DE BAĞIŞ"
Cizre'de HDP ve DBP binası önünde halka seslenen Vekil Hatip Dicle, "Sayın Öcalan, yiğit Botan halkına selamlarını gönderiyor. Sizlerin tümünü kucakladığını belirtiyor. Burada son zamanlarda hayatını kaybeden şahısların ailelerine başsağlığı diliyor, onlara Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Eğer biz bugün devletle serok Apo'nun öncülüğünde baş müzakereciliğinde görüşmeler yürüten bir noktaya gelmişsek işte bu son 40 yıllık mücadelenin ve bu mücadelenin en büyük taşıyıcısı olan şehitlerin payını gözden çıkartamayız. Biz haklarımızın peşindeyiz. Bu ülkede birlikte yaşayacaksak kardeş Türk halkı ne haklara sahipse bizde o haklara sahip olmalıyız. Bu ülkenin toprakları, bu ülkenin zenginlikleri Edirne'den tutun Hakkari'ye, Ardahan'dan tutun Muğla'ya kadar hepimize yetecek ortak vatan olarak kabul ettiğimiz topraklardır. Bizim bakış açımız budur. Biz Türk halkıyla gerçek bir kardeşliğe varmak istiyoruz. Bununda yolu eşitliktir. Eğer bir ülkede farklı haklar yaşıyor ve o farklı haklara eşit davranmıyorsa o ülkede de barış, kardeşlik olmaz. Yıllardır bunu muhataplarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Sonuçta anlama noktasındalar. Dediğim gibi biz ne kimseden ihsan istiyoruz, ne de bağış. Biz bu topraklarda babalarımızın, dedelerimizin gömülü olduğu bu topraklarda haklarımızla eşit, onurlu ve özgür yaşamak istiyoruz." diye konuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"BİZ İMRALI'DAN MÜDAHALE ETMESEYDİK HÜKÜMET YETKİLİLERİ KADDAFİ GİBİ LİNÇ EDİLİRDİ"
Kobani olaylarında eğer kendileri İmralı'dan müdahale edilmeseydik hükümet yetkililerin kelleleri Kaddafi gibi linç edileceğini ileri süren Hatip Dicle, "Bu dönemde çok çok dikkatli olmak zorundayız. Sayın Öcalan'la yaptığımız son görüşmede 9 Ocak'tı görüştüğümüzde. Son zamanlarda Cizre'de büyük bir provokasyon tezgahlandı. Şunu bilin ki aynen Özal döneminde olduğu gibi bu süreci baltalamaya, bu süreci sonlandırmaya yönelikti. Büyük bir tezgahtı. Önderlik der; Özal'dan beri süren bu provokasyonu, bu devlet içi bazı güçlerin çözümü, barışı engellemelerini bir daha yaşamamak için ikinci kez bir Özal sendromu yaşamamamız için bu sürece hep birlikte çok uyanık, çok dikkatli yaklaşmak zorundayız. Başkan Öcalan şuna dikkat çekiyor; 'bu süreç mutlaka ve mutlaka halklarımızın kardeşliği lehinde bir aşamaya, bir çözüme varmalıdır. Aksi takdirde bu yeni bir darbe mekanikliğini harekete geçirir. Şöyle örnek verdi: '6, 7, 8 Ekim olaylarını hepimiz yaşadık. Eğer biz İmralı'dan 3. gününde müdahale etmeseydik zaten tanklar caddelere inmişti en geç bir hafta sonrası darbeydi. O zaman hükümet şunu iyi bilmeliydi. Böyle bir kaos durumunda yalnız Kürdistan'da katliam olmaz. Kelleri de Kaddafi gibi linç edilirler. Bu kadar süreç hassastır. Onun için biz Kürtler olarak bu sürecin kadrini, kıymetini iyi biliyoruz. Ama bizim bilmemiz yetmiyor." şeklinde konuştu.

"YÜZÜNÜZÜ KAPATMAYIN, KEPENK KAPATMAYIN, HENDEK KAZMAYIN"
Cizre halkının yapılacak herhangi bir operasyondan dolayı tedirgin olduğunu söyleyen Hatip Dicle, "Kck operasyonlarında olduğu gibi binlerce gencinin tutuklanması ya da cezaevlerine tıkanmasını istemiyor. Eğer bugün sokaklarda hendekler kazılmışsa bunun nedeni bu Kck operasyonlarında devletin takındığı tavrın halkta yarattığı tedirginliktir. Onun için önce dönüp kendi politikalarına bakmalıdırlar. Cizre'de kim bu gençlerimize ateş açtı tespit edin. Kim bunları öldürdü, kim bunların canını aldı bunları ortaya çıkarın. Bunları yapmazsanız bu süreç nasıl yürüyecek? Biz bunu yapamayız. Biz ancak neyi yaparız. Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) gibi kongre kararları alır ve aldık kararları. Dedik ki; biz artık çözüm sürecine güç vermek için Başkan Apo'nun elini güçlendirmek için sokaklarda hendek kazmaya, kepenk kapamaya, yüzlerimizi örtmeye, yaptığımız her şeyi artık yapmamaya karar verdik. Şimdi bunun değerini bilmek lazım. Her şey sadece Kürtlerden beklenmemelidir. Eğer bu ülkede bu çözüm süreci başarıya gitmek istiyorsa başta Hükümet herkes elini taşın altına koyabilmelidir." ifadelerini kullandı.

"BARIŞ SÜRECİ EN YAKIN OLDUĞUMUZ ZAMANDADIR. 20 YILDIR BU KADAR YAKLAŞMAMIŞTIK"
Abdullah Öcalan'ın mesajının tüm Türkiye halklarına olduğunu ifade eden Dicle şöyle konuştu: "Çeşitli düşüncelerde, fikirlerde Kürtlerin partileri olabilir. Onlarda bu topraklarda özgürce, demokratik yollarla çalışabilirler. Kimsenin buna engel olacağı yok. Ama bu barış ve çözüm süreci dediğimiz sürecin hassasiyetini bilerek herkes hareket etmek zorundadır. Aksi takdirde bunun vebali ağırdır. Onun için ben diyorum ki Kürtler arası bir çatışmaya asla halk olarak izin vermemelisiniz. Ama biz üzerimize düşeni yapacağız. Sayın Öcalan şöyle der; 'milim dahi barış ihtimalini görürsem bu masada kalacağım, bu görüşmeleri sürdüreceğim.' diyor. Burada belki Cizre'de konuşuyoruz, ama bu sadece Cizre halkına mesajımız değil. Bu Başkan Apo'nun Kürdistan halkına, Türkiye halklarına mesajıdır. Barış süreci en yakın olduğumuz zamandadır. 20 yıldır bu kadar yaklaşmamıştık diyor. Ama şuna da dikkat çekiyor. Bu tek taraflı bir süreç olamaz. Sadece Kürtlerin fedakarlığıyla, bilinciyle yükselemez. Bunu muhatabı olan Hükümet, devlet güçleri de aynı sorumlulukla hareket etmek zorundadır."

"CİZRE PROVOKASYONU BOZACAK"
Hatip Dicle son olarak sözlerini şöyle tamamladı: "Diliyoruz ki daha önce Cizre'de tekrarlanan ve hepimizin acılarına yol açan olaylar artık sondur. Hükümette bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır. Hassas bir süreçten geçiyoruz. Buranın valileri, kaymakamları, devlet yetkilileri, basın mensupları ve herkes bu sürecin hassasiyetine dikkat etmelidir. Biz bunları ne kimseyi tehdit etmek için söylüyoruz, ne de öyle bir niyetimiz var. Çünkü biz Ortadoğu haklarının hepsinin kardeşliğine yürekten inanan bir halkız. Ben inanıyorum ki Cizre barışın da öncülüğünü yapacak, Cizre'de tezgahlanmak istenen bu provokasyonu bozacaktır."


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kaynak: Haberler.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
benzetmesi, cekecek, kaddafi, tepki, Öcalandan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özdil'den tepki çekecek 1 Mayıs analizi PassioN Haber Arşivi 0 02 Mayıs 2012 20:21
Apo'nun kendisini Hz. İsa'ya benzetmesi iddianamede PassioN Haber Arşivi 0 04 Nisan 2012 21:55
Napolyon Benzetmesi Kalemzede Atatürk Köşesi 0 18 Eylül 2011 14:51