IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Cizre’de bağımsız gözlemci heyeti acilen kurulmalı (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/672491-cizre-de-bagimsiz-gozlemci-heyeti-acilen-kurulmali.html)

AngeL 19 Ocak 2015 01:44

Cizre’de bağımsız gözlemci heyeti acilen kurulmalı
 
ŞIRNAK'ın İdil ilçesinde amatör İdil 1937 Spor'un futbolcularıyla kahvaltı yapan HDP Milletvekili Hasip Kaplan, Cizre ilçesindeki olayların görünenden de vahim olduğunu, hem kendi partileri hem hükümetin açıklamalarına rağmen olayların durmadığını anlattı.


Kaplan, şunları söyledi: "Cizre'de yaşanan olaylar hep provokasyon kavramını ortaya getiriyor. Ama bu güç güvenlik güçlerinin içinde mi, başka güçler mi, yoksa dışarıdan başka güçler mi geldi? Böyle bir durum karşısında acil olarak bağımsız bir heyetin, Cizre'de daha vahim olaylar olmadan oluşturulması gerekir. Farklı yabancı ajanların da olabileceği ihtimali gözetlenerek Irak ve Suriye'deki çatışmalar da dikkate alınarak her türlü unsurun ve tahrikin provokasyon da olabileceği dikkate alınarak Çözüm Süreci’nin selameti açısından çok hızlı bir şekilde bağımsız, tarafsız bir gözlemci heyetin kurulması gerekir. Bu kurulun derhal Cizre'ye giderek çalışma yapması lazım.
OLUMSUZ ATAMA
Son olaylarda yeni atanan Emniyet Müdürü'nün bağlantısı konuşuluyor. Tabii ki bu kadar problemin olduğu bir ilçeye çok olumsuz ve zamansız bir atamadır bu. Fakat rapor almış, gelmiş 1-2 gün sonra gitmiş. Çözüm Süreci’ni en çok zorlayacak nokta Cizre'dir."



DHA


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net