IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2015, 12:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suriye’de kaçırılan İtalyan rehinelere şok suçlama





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İtalya'da Senato Başkan Yardımcısı Maurizio Gasparri’nin, Suriye’de kaçırıldıktan beş ay sonra serbest bırakılan ve bunun için 12 milyon dolar fidye ödendiği iddia edilen iki kadın yardım görevlisiyle ilgili sözleri tepki çekti. "Vanessa ve Greta, savaşçılarla kendi rızalarıyla seks mi yaptılar?" diyen Gasparri, iki kadına fidye verilmişse, bunun büyük bir hata olduğunu söyledi.

Nusra Cephesi üyeleri tarafından kaçırıldığı düşünülen 21 yaşındaki Vanessa Marzullo ile 20 yaşındaki Greta Ramelli, geçen Perşembe günü Türkiye üzerinden Roma’ya getirildi.

Eski başbakanlardan Silvio Berlusconi’nin lideri olduğu Forza Italia’ya (Haydi İtalya) üye olan Maurizio Gasparri, mikroblog sitesi Twitter’dan paylaştığı iletide yazdığı, "Vanessa ve Greta, savaşçılarla kendi rızalarıyla seks mi yaptılar? Ve bunu biz ödüyoruz" iddiasıyla tepkileri üzerine çekti.

"Gasparri Twitter’dan defol" başlığıyla açılan hashtag kısa sürede Twitter’daki ülke gündeminin ilk sırasında yer alırken, Gasparri’ye destek çıkarak, rehineleri itham edenlerin sayısı da oldukça arttı.

Ünlü Yazar Roberto Saviano Twitter hesabından, "İtalyan senatörleri, Gasparri’nin başkanlık yapacağı günlerde, onurlarını koruyarak salondan çıkmaya davet ediyorum" diye tepkisini gösterdi.

GASPARRİ: BANA SANSÜR UYGULANIYOR

Sosyal medyada istifaya davet edilen ve daha önce de birçok kez gaflarıyla gündeme gelmiş olan Gasparri ise, La Repubblica’ya verdiği röportajda kendisini şu sözlerle savundu:

"Bu haberi ’piove governo ladro’ adlı bir sitede okudum. Bunun sadece doğru olup olmadığını anlamak istemiştim. Bu site, o iki kadının, savcılara verdikleri ifadeden yola çıkarak bunu aktarmış. Bunun doğru olmadığını umduğumu da yazdım. Bana karşı bir sansür havası var. Ben bir şey iddia etmedim, sadece sordum. Bunda kötü bir şey yok. Eğer o site yalan haber yaptıysa bunun bedelini birileri ödemeli."


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kurumsal kimliği hatırlatılan ve bu nedenle Twitter’ın bu tarz şeylerin yazılması için doğru bir platform olmadığı hatırlatılan Gasparri, "Orası şeffaflık yeridir. Soru sormamda sakınca görmüyorum. Problem nedir?" diye karşılık verdi.

Gasparri, "Bakın, ben fidye ödenmesine karşıyım. Beni de kaçırsalar, hükümetin benim için para ödemesini asla istemem. O kadınların Suriye’ye neden gittiklerini bilmiyorum" diye sözlerine devam etti.

Serbest kaldıktan sonra İtalyan savcılara ifade veren Marzullo ve Ramelli, rehin tutuldukları süre boyunca ne şiddete uğradıklarını ne de cinsel tacize maruz kaldıklarını söylemişlerdi.

İtalyan hükümetine ait özel bir uçakla Türkiye'den Roma'ya ulaşan Marzullo ve Ramelli'yi, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni karşılamıştı.

hürriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kaçırılan, rehinelere, suclama, suriye’de, İtalyan, Şok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriye’ye kaçırılan araçlara sıkı takip Seth Haber Arşivi 0 07 Ekim 2014 09:20
Suriye'den Türkiye'ye Ağır Suçlama Thetis Haber Arşivi 0 29 Ekim 2012 10:37
Suriye'den Türkiye'ye büyük suçlama Aze Haber Arşivi 2 03 Ağustos 2012 01:17
Suriye,Yemen + Umman'da binlerce kişi gösteri yaptı.Suriye'deki gösterilerde kan aktı Sevda Haber Arşivi 0 22 Nisan 2011 20:54
Kaçırılan askerler serbest! unidEnt Haber Arşivi 4 04 Kasım 2007 14:21