IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2015, 18:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Birisi engelli 6 çocuklu ailenin zorlu yaşamı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2008'de elektrik kontağından çıkan yangında iki odalı evleri kullanılamaz hale gelen, hayırseverlerin yardımıyla onarıldıktan sonra yeniden eve yerleşen birisi engelli 6 çocuklu Çetinkaya ailesi, fakirlik ve yoklukla mücadele ediyor.

Sofular köyünde 6 çocuğu ve eşiyle iki odalı evde yaşayan İsmet Çetinkaya (50), rahatsızlığı nedeniyle çalışamıyor. Engelli çocukları için bakım ücreti alan aile, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlerden yardım bekliyor.


İsmet Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008'de elektrik kontağından çıkan yangında evinin kullanılamaz hale geldiğini belirterek, hayırseverlerin desteğiyle onarılan iki odalı evde yaşadıklarını söyledi.


Çocuklarından ikisinin okula gittiğini anlatan Çetinkaya, "Bir çocuğum da engelli. Engelli çocuğumdan dolayı 770 lira devletten aylık alıyorum. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla kış mevsiminde 1 ton kömür veriliyor. Yine 3 ayda bir 150 lira gıda yardımı yapılıyor" dedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Çetinkaya, engelli çocukları için verilen aylıkla geçimlerini sağlamaya çalıştıklarına dikkati çekerek, evlerinin harabe durumda olduğunu, yağışta çatılarının aktığını dile getirdi.


"Soğuk havada yatağın içine girerek ısınmaya çalışıyoruz" diyen Çetinkaya, "Çocuklarımı ayda 2-3 kez doktora götürmek zorunda kalıyorum. En büyük oğlum, Ormanlı beldesinde okula gidiyor. Okulda yemek veriliyor. Akşamları oğlum oradan artan ekmekleri toparlayıp bize getiriyor. Elektrik borcumuz var, ödeyemedik. Bugün yarın da elektriğimiz kesilir" ifadesini kullandı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

"Bebeğime süt yerine, çay içiriyorum"

Anne Şerif Çetinkaya da (45) 9 aylık Sevcan, 2 yaşındaki Volkan ve 3 yaşındaki Şehrebar'ı naylon poşetlerle bezlediğini, süt yerine çay ve ekmekle karınlarını doyurduğunu söyledi.


Anne Çetinkaya, şöyle konuştu:


"Çocuklarıma mama alamıyorum. Bebeğime süt yerine, çay içiriyorum. Süt alacak para yok. Komşularım bazen süt getiriyor. Çocuklarımı onunla beslemeye çalışıyorum. Maddi durumumuz kötü. Poşet ve kartonla çocuklarımın altını
bezliyorum. 6 yaşındaki kızım Sevda anaokuluna, 14 yaşındaki oğlum İsmet de Ormanlı beldesinde liseye gidiyor, 8 yaşındaki oğlum Oktay'ın engeli var. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Hayırseverlerin desteğini bekliyoruz."


hürriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
6, ailenin, birisi, cocuklu, engelli, yaşamı, zorlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Engelli Araçları - Engelli Araçlarında ÖTV Liaaa Engel Türleri Ve Hastalıklar 0 11 Nisan 2012 13:37
14 Çocuklu Bakir Desmont Haber Arşivi 0 18 Ocak 2012 17:53
400 çocuklu bekar! Hesna Haber Arşivi 1 23 Aralık 2009 16:36