IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2015, 13:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul'a yeni otoyol geliyor




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan İstanbul'a yeni bir otoyol yapılacağını söyledi.


"E-5 girişi ve Çamlıca TEM girişi, iki girişimiz var" diyen Elvan, "Bu otoyola, mevcut otoyol ve E-5’e ilave olarak yeni bir otoyol inşa ediyoruz. Nereden başlıyor bu otoyol? Sakarya Akyazı’dan başlıyor ve şu güzergahı takip edip İzmit’in üst tarafından doğrudan Kuzey Marmara Otoyoluyla birleşiyor. Ankara’dan gelen bir vatandaşımız şu anda ya Otoyol TEM’e girecek ya da E-5’e girecek. Şu anda Ankara’dan gelen bir vatandaşımız bu projenin tamamlanmasıyla birlikte, ki biz bununa da ihalesine çıktık, ne olacak? Üçüncü bir otoyol güzergahına girebilecek Sakarya Akyazı’dan itibaren, İzmit üzerinden Yavuz Sultan Selim Köprüsüyle birleşecek olan bir güzergah" ifadelerini kullandı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KÖRFEZ KÖPRÜSÜ
Bu yıl Haziran ayında tüm tabliyelerin yerleştirileceğini ve Körfez Köprüsü'nün üzerinden yaya olarak geçilmiş olunacağını anlatan Elvan, "Araç için tabi ki diğer akşamların, bağlantıların bağlanması gerekiyor. Onun için de 2015 sonuna kadar tamamlamış olacağız; ki teknolojik açıdan gerçekten Türkiye’nin gurur duyacağı bir proje, Türk mühendislerimizin, işçilerimizin ürettiği, ortaya koymuş olduğu bir proje. Bunla birlikte tabi ki 2015 sonuna kadar Bursa’ya kadar bağlantımızı da sağlamış olacağız otoyolla. Yani 2015 sonunda vatandaşlarımız, İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız İstanbul’dan Bursa’ya kadar Körfez Köprüsünün üzerinden geçerek Bursa’ya ulaşmış olacak; ki biliyorsunuz İstanbul’dan Yalova’ya kadar olan mesafe kabaca aşağı yukarı 1,5 saat, hatta 1 saat 40 dakika falan sürüyor, bunu 15 dakikaya indiriyoruz, yani 1 saat 40 dakikalık süreyi 15 dakikaya düşürmüş olacağız" dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ASELSAN MÜHENDİSLERİNİN ÖLMESİ
ASELSAN mühendislerinin ölmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Elvan, "Özellikle tabi son 8-10 yılda Türkiye’de bilgi ve iletişim alanında inanılmaz bir gelişme oldu, ASELSAN hızlı bir şekilde gelişti, TAİ hızlı bir şekilde gelişti. Özellikle savunma sanayimize destek veren, bilgi ve iletişim sektörümüze destek veren ve gerçekten gözbebeğimiz diyebileceğimiz Türkiye’nin çok önemli kurumlarından bir tanesi olan ASELSAN’da bu tür hadiselerin yaşanması bizleri ziyadesiyle üzüyor, inanın öyle. Yani gerçekten o pırıl pırıl, gencecik mühendislerimiz ve onların ürettikleri, ortaya koydukları yenilikçi yaklaşımlar, yeni ürünler bizim hep gurur vesilemiz oldu. Bunu açıklıkla ifade edeyim ki, şu anda ASELSAN 4G baz istasyonu konusunda çalışıyor, ki bunları biliyorsunuz biz hep ithal ediyorduk ve önemli bir noktaya geldiler. Aşağı yukarı 1 yıl gibi bir süre içerisinde de bunu tamamlayacaklar" dedi.
Elvan, konuşmasında şunları kaydetti: "Şunu ifade etmek istiyorum: Neden ASELSAN? Yani benim kafama takılan soru bu, neden ASELSAN? Yani bunların hepsi neden intihar deniyor, yani buna anlam vermek mümkün değil. Yani ASELSAN’ın diğer kurumlarımızdan bir farkı mı var? Yani Türkiye’de onlarca, yüzlerce kuruluşumuz var, şirketimiz var, bu şirketlerimizde olmuyor da neden ASELSAN’da oluyor? Yani kafamızda elbette ciddi bir soru işareti var. Ve bu konu geçmişte intihar ettiği söylenenler dahil çok kapsamlı, detaylı, ince ayrıntılarıyla araştırılması gerektiğini düşünüyorum."



İHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
geliyor, otoyol, yeni, İstanbula


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul'a kar geliyor! Seth Haber Arşivi 0 27 Aralık 2014 20:11
İstanbul'a yeni vapurlar geliyor MasteR06 Haber Arşivi 0 05 Şubat 2014 21:22
Yeni Honda İstanbul'a geliyor Collettivo Otomobil Haberleri 0 24 Eylül 2008 01:35
İstanbul'a yeni ilçeler geliyor Lee Haber Arşivi 0 01 Şubat 2008 13:25