IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2015, 22:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kalbimizin Doğusu-Doğu Türkistan" Paneli





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Samsun İnsan Hakları ve İnsani Yardım Hareketi(İHH), Doğu Türkistan duyarlılığını artırmak i çin Bafra ilçesinde "Kalbimizin Doğusu-Doğu Türkistan" başlıklı panel düzenledi.

Bafra Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen panel İstiklal Marşı ve Doğu Türkistan Milli Marşı'nın okunmasıyla başladı. İmam Hatip Abdullan Ergin'in Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından Bafra İnsan Hakları ve İnsani Yardım Hareketi (İHH) Temsilcisi İlyas Altun yaptığı açılış konuşmasında, " Çin Birleşmiş Milletler'in daimi temsilcisi olduğu i çin Doğu Türkistan'daki yaptığı zulüm hep göz ardı edilmiş, hiç kimse tarafından görülmemiştir. Doğu Türkistan'da garip, yetim davasına sahip çıkacak hiç kimsenin olmadığı mazlum bir millet. Doğu Türkistan'daki yapılan zulümden ne ulusal basında ne uluslararası basında tek bir haber okuyamadık. 2008 yılında Doğu Türkistan'a bir gazi yapmıştık. Orada insanlar bizden bir şey istedi: 'Bizi unutmayın.' Onları unutmadık, her yerde dilimizin döndüğünce onları gündeme getireceğiz. Haksızlık karşısında susan bir olmayacağız. Mazlumun, yetimin, kimsesizin sesi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Panel, Doğu Türkistan'da yaşanan dramı anlatan film gösterimi ile devam etti. Yolcu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer İdris Akdin'in moderatörlüğündeki panele Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi, Dünya Uygur Kongresi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Erkin Emet, Doğu Türkistan Vakfı Eski Genel Sekreteri, Araştırmacı Gazeteci Hamit Gök türk konuşmacı olarak katıldı.

Ömer İdris Akdin konuşmasında, "Bu yürüyüş Endülüs'e kadar, Bosna'ya kadar, Afrika'nın içlerine kadar ve dünyanın bütün coğrafyalarına kadar bir esenlik yürüyüşü, bir selamet yürüyüşü, bir adalet yürüyüşüdür. Doğu Türkistan yani yola çıktığımız bu adalet yürüyüşünün ilk noktası. Bu açıdan Doğu Türkistan'la alakalı yapılan bu panel inşallah bu duyarlılığı, oradaki kardeşlerimizin sesine ses vermenin bir karşılığı olur. Bizim merkezimiz ebetteki Mekke ve Kudüs tevhidin merkezi. Bu merkezden baktığımızda yer yüzü yeniden barışa kavuşacak. Buna inanıyoruz. Bu açıdan özellikle yeni neslin ve sizlerin zulme uğrayan coğrafyaya karşı duruşunuz daha sağlıklı olması açısından bu panel bir başlangıç teşkil edebilir" ifadelerini kullandı.

Panele İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, sivil toplu kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı

haberlercom

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kalbimizin doğusudoğu türkistan, paneli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğu Türkistan'da maden göçtü: 16 ölü Seth Haber Arşivi 0 25 Ekim 2014 16:17
Doğu Türkistan Uygur Devleti Zen Tarih 0 06 Aralık 2012 16:15
Doğu Türkistan stonecypher Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 25 Aralık 2010 13:07
"Doğu Türkistan'a Özgürlük" (ATA Yurduna Sahip ÇIK!) BaRoN Serbest Kürsü 0 18 Temmuz 2009 22:43
Doğu Türkistan Uygur Devleti PopSy Kültür ve Sanat 4 15 Ağustos 2008 15:56