IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2015, 19:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dışişlerinden Holokost mesajı




'Uluslararası Holokost Anma Günü' dolayısıyla Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. 'Hayatını kaybeden milyonlarca insanı saygıyla anıyoruz' denilen mesajda anti-semitizmin bugün de devam ettiği vurgulandı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dışişleri Bakanlığı, 'Uluslararası Holokost Anma Günü' vesilesiyle başta Yahudiler olmak üzere hayatını kaybeden milyonlarca masum insanı saygıyla anarak, yakınlarına başsağlığı diledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından birini teşkil eden Holokosttan herkesin ders almasının temenni edildiği belirtildi.

TÜRKİYE KAPILARINI AÇTI

Açıklamada, "İnsanlık dışı Nazi ideolojisine temel teşkil eden anti-semitizmin günümüzde de devam ettiğini müşahede ediyor, bu olguyla mücadelenin yılmadan sürdürülmesinin önemine inanıyoruz" denildi. Türkiye'nin Nazi rejimi tarafından uygulanan bu büyük zulme karşı durarak, savaşa girmemek için büyük çaba sarf ettiğinin belirtildiği açıklamada, Türkiye'nin Yahudilerin ayrımcılığa maruz kalmaya başladıkları 1930'lu yıllarda, Nazi yönetimindeki Almanya ve Avusturya'dan kaçan yüzlerce bilim insanı ve sanatçıya kapılarını açtığı vurgulandı.

ÇAVUŞOĞLU ANMA TÖRENLERİNE KATILACAK

"Uluslararası Holokost Anma Günü" nedeniyle düzenlenen anma törenlerine Türkiye'den de üst düzeyde katılım olacak. Bu çerçevede, Auschwitz-Birkenau ölüm kamplarında bugün düzenlenecek üst düzeyli anma töreninde Türkiye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından temsil edilecek.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Çek parlamentosu tarafından Avrupa Parlamentosu ile işbirliği içinde 26-27 Ocak'ta Prag'da düzenlenen Holokost anma etkinliklerine iştirak ederek, bu kapsamda düzenlenen uluslararası forumda konuşma yapmıştı. Ayrıca, Türk Musevi cemaatinin organizasyonuyla son dört yıldır Türkiye'de çeşitli etkinliklerle anılmakta olan Holokost Anma Günü'nün 70'inci yıl dönümü vesilesiyle bu kez Ankara'da Bilkent Üniversitesi'nde TBMM Başkanı Çiçek'in katılımıyla etkinlik gerçekleştirilecek.

AUSCHWİTZ-BİRKENAU'NUN KURTARILDIĞI GÜN

Nazi rejimince Polonya topraklarında kurulan ve Holokost kapsamında en fazla insanın katledildiği ölüm kampları olan Auschwitz-Birkenau'nun kurtarıldığı 27 Ocak günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 2005 yılında alınan kararla, "Uluslararası Holokost Anma Günü" olarak tespit edilmişti.

AA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dışişlerinden, holokost, mesajı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk Dışişlerinden İsrail'e uyarı PassioN Haber Arşivi 0 06 Nisan 2012 20:18
ABD Dışişlerinden Türkçe ''twitter'' Deep Twitter Haberleri 0 25 Ocak 2012 17:30
Holokost inkârı mı, Holokost düzeltmesi mi? Ecrin Musevilik 0 05 Kasım 2011 19:52
Holokost Inkarı Ve Iddiaları Ecrin Musevilik 0 05 Kasım 2011 19:51
Holokost YapraK Musevilik 5 12 Haziran 2009 23:24