IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ocak 2015, 15:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öğrencileri isyan ettiren soru mecliste




CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt hazırladığı önergeyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

YÖK tarafından 2012-2013 yılında yasayla geçirilen ancak harç karşıtı eylemler nedeniyle yürürlüğü ertelenen Katlamalı Harç Sistemi 2014-2015 akademik yılının güz döneminde birçok üniversitede uygulamaya kondu. Uygulamanın ikinci yarıyılda yaygınlaştırılacağı ve geriye dönük harçların da alınacağı haberleri ise öğrencileri isyan ettirdi.
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de konu hakkında merak edilenleri hazırladığı önergeyle Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu.
2014-2015 akademik yılı güz yarıyılında ülke genelinde kaç üniversitede ve hangilerinde katlamalı harç sistemi uygulandığını soran Öğüt, sistemin bahar yarıyılında kapsamının genişletileceği haberlerinin doğru olup olmadığı sorusunu yöneltti.
Öğüt önergesinde şu sorulara yer verdi:
-Güz yarıyılında alınmayan harçların 2. dönemle birlikte alınacağı doğru mudur?
- Tepkilere rağmen söz konusu sistemin getirilmesinin gerekçesi nedir?
-Öğrenciler okuma hakların maddi açıdan kısıtlandığını dile getirmektedir. 2. Öğretimde okuyan öğrencilerden halihazırda harç alınırken kamuoyuna yansıyan tepkileri de göz önüne alarak mevcut sistemden vazgeçilmesi düşünülmekte midir?


milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Ocak 2015, 02:16   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Öğrencileri isyan ettiren soru mecliste




Üniversite öğrencilerine indirilmiş en büyük darbelerden biridir bu ve öyle de haysiyetsizler ki, bazı üniversiteler bunu uygulamaya yeni başlıyor, harç parasını zor denkleştiren öğrenciler şimdi 2000-4000 arası hatta yerine göre daha fazlasını ödeyecek, neden? Halkı soydunuz yetmedi, bankaları soydunuz, şirketleri soydunuz sıra üniversitelerde, öğrencilerde. Çok ileri görüşlü, müthiş siyasi düşünceleri olan bazı kesim de çıkıp '' Gezinin karşılıksız kalacağını mı sandınız? '' demiş. Vay efendim, bak sen şu yürek yemişlere. Öğrendiler ya bir kere adını, bari bunu da ona bağlayalım. Bir de ne diyorlar, yok karı kız peşinde koşanlar düşünsün de, yok solcu gruplar eylemlere katılmayı biliyordu da şimdi ödesinler paraları. Eh be kardeşim, bir tek karı kız peşinde koşup, eylem yapanlar mı uzatıyor okullarını? Daha önce eylem yapıp da kaldırttılar bu harç meselesini, kaldırtmasa böyle bağıra bağıra padişahım çok yaşa deyip de, ödeyecek miydi her dönem 2000 lirayı? Es kaza çocuğun okulunu uzattı diyelim, karı kız yüzünden mi diyecektin?
Bu harç març değil zaten, soygunun ta kendisi. Parası olmadığı için sınavlarına bile gidemeyen kaç öğrenci var haberi var mı bu muhteşem eğitim sistemimizin başında duran ne olduğu belli olmayan adamların?
Ben ikinci öğretimde okuyorum, harcımı ödüyorum ama okulumun ders saati anlayışı yüzünden ben 08:30'da da derse giriyorum, 11:30'da da. Akşam da hocalar keyfine bakıyor ama biz ödüyoruz, mecbursun. Senin ülkenin durumu ne ki, sen böyle bir fiyat biçiyorsun, akıl var mantık var, yani var olsaydı iyiydi. Hayır şu sistemimize eğitim demeye bile dilim varmıyor, bir de bunlarla uğraştırıyorlar. Çakallığın da sınırı olmadığı için, bunu seçimlere kadar durdurup bir sonraki döneme de aktarabilirler ama okullar nasıl yapar ne eder bilinmez, şu an borç batağındaki tüm arkadaşlara da geçmiş olsun, 1 hafta içinde o kadar parayı bulamazsa okul hayatı bitecek olan öğrencilerin hesabını da bir tek onlara kesemeyeceğiniz için, size de geçmiş olsun. Gece gece sinirlenesim geldi.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

 

Etiketler
ettiren, isyan, mecliste, soru, öğrencileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadıköy'de isyan ettiren karar Desmont Süper Lig (Anadolu Takımları) 0 30 Kasım 2014 21:48
Başbakan'ı isyan ettiren savcı MasteR06 Haber Arşivi 0 05 Ocak 2014 11:32
Isyan ettiren sahneler Feronia Haber Arşivi 1 20 Şubat 2010 11:44