IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2015, 00:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Marmara'da fırtına alarmı.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bugün saat 17.00'den itibaren Marmara'da kuvvetli lodos ve yağışın beklenmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndan yapılacak seferler için havayolu şirketleri ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi önlemlerini aldı. Saatteki hızı 100 km'yi bulacağı kaydedilen lodos uyarısını dikkate alan Türk Havayolları yarın yapacağı iç ve dış hat seferlerinden 103 seferini iptal etti.

Türk Hava Yolları internet sitesinden yolcularına duyuru yaparak iptal edilen seferleri açıkladı. THY'nin resmi internet sitesinde konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Meteorolojik raporlar ışığında, beklenen olumsuz hava durumunun Türk Hava Yolları'nın uçuşlarını aksatma olasılığına karşın gerekli tedbirler alınmaktadır" denildi.

Gökçeada ve Bozcaada seferleri iptal
Çanakkale'de öğleden sonra beklenen kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle Gestaş firması; bugünden itibaren 3 gün boyunca Gökçeada ve Bozcaada'ya deniz seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Hafta sonu lodos fırtınası
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Cuma günü öğle saatlerinde Ege Denizi'nde, akşam saatlerinden itibaren Marmara bölgesi ve Kıyı Ege'de rüzgarın hızını arttırarak güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceğini ve Cumartesi ve Pazar günleri rüzgarın şiddetini daha da arttıracağını, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'de Marmara bölgesinde ise yer yer hızla fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

İGDAŞ'tan uyarı
İGDAŞ'tan yapılan açıklamada rüzgarın etkisi ile oluşabilecek baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının, cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları istendi. Açıklamada şöyle dendi:

"Bacaların sızdırmazlığı ve çekişi mutlaka kontrol ettirilmelidir. Ayrıca doğalgaz kullanıcılarının kombi, soba, şofben gibi yakıcı cihazların bulunduğu mekânda yatmamaları da önem arz etmektedir. Cihazların bulunduğu mekândaki hava alışverişini sağlayan menfezlerin de kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir."

Cumadan salıya devam edecek
Cuma günü öğle saatlerinde Ege Denizi’nde, akşam saatlerinden itibaren Marmara bölgesi ve Kıyı Ege’de rüzgarın hızını arttırarak güney ve güneybatı yönlerden (Kıble ve Lodos) kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği; Cumartesi ve Pazar günleri rüzgarın şiddetini daha da arttıracağı, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’de (60-80 km/saat), Marmara bölgesinde ise yer yer (80-100 km/saat) hızla fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın etkisini azaltarak Salı gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Kuvvetli lodos fırtınası ve hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecedeki artış ile birlikte kar örtüsü bulunan yerlerde kar erimeleri meydana gelebileceği tahmin ediliyor. Kar erimeleri, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Kayak merkezlerindeki vatandaşlar da uyarıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yüksekliğinin kayak merkezleri olan Bursa Uludağ'da 185, Kocaeli Kartepe'de 177, Bolu Kartalkaya'da 168, Isparta Davraz'da 135, Çankırı Ilgaz'da 90, Manisa Spil dağında 25 santimetere olduğu belirterek tahmin edilen kuvvetli lodos fırtınası ve bunun sonucu hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecedeki artışı ve yağışla birlikte kar erimeleri meydana gelmesinin beklendiğini açıkladı. Vatandaşların ve yetkililerin kar erimelerinin neden olabileceği ani sel ve taşkın riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.


Kaynak: msn.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alarmı, fırtına, marmarada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Marmara'da Fırtına Var! Kralice Haber Arşivi 0 25 Mart 2009 09:40
Marmara deprem alarmı veriyor Angel Haber Arşivi 0 19 Mart 2009 17:23
Marmara Denizi'nde kirlilik alarmı! Dilara Haber Arşivi 0 18 Eylül 2008 20:14