IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2015, 18:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gaptarım ve Gapfood Fuarları Kapılarını Açıyor




Sektörü temsil eden büyük markaları buluşturan '6. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı (GAPTARIM)' ile '11. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı (GAPFOOD)', 5 Şubat Perşembe günü açılacak.


Gazi antep Sanayi Odası (GSO) desteğiyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen GAPTARIM ve GAPFOOD fuarlarının açılış töreni, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katılımıyla Perşembe günü Ortadoğu Fuar Merkezi'nde saat 14.00'de gerçekleştirilecek.

Her geçen yıl daha fazla ilgi gören fuarda, tarım makinaları, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makinaları, yem katkı maddeleri ve gıda ürünlerine kadar geniş bir yelpazede ürünler ve tarımsal faaliyetler sergilenecek. Gazi antep başta olmak üzere Adana, Adıyaman, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Kocaeli, Mersin, Rize, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Trabzon, Tokat ve Yozgat illerinden 130 firma stant açacak. Çevre il ve ilçelerden gelmek isteyen çiftçilere yönelik otobüs seferleri düzenlenecek fuar, 8 Şubat'a kadar açık olacak.

FUARDA YAPILACAK ETKİNLİKLER

Fuarda; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gazi antep Ticaret Borsası, Türk Veteriner Hekimler Birliği, Veteriner Hekimler Dayanışma Derneği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Akort Fuarcılık işbirliği ile 'Gazi antep 2. Geleneksel Buzağı Güzellik Yarışması' yapılacak. Dereceye giren buzağı sahipleri, altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın her yıl düzenlediği Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda derece alan fotoğraflardan oluşan, 'Tarım ve İnsan' konulu sergi açılacak. Ayrıca, 'Zeytinde Budama Kursu' ve 'Sürü Yönetimi Kursu' sertifika töreni yapılacak. GSO tarafından 'KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi' kapsamında 'Gıda Sektörü Çalıştayı' gerçekleştirilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 'Çiftçi Bilinçlendirme Toplantısı' da yapılacak.

'EN STRATEJİK SEKTÖR'

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı açıklamada, artan dünya nüfusuna paralel olarak gıda ihtiyacının karşılanmasının en önemli sorun haline geldiğini ifade ederek, bunun da tarım sektörünü içinde yaşadığımız yüzyılın en stratejik sektörü haline getirdiğini belirtti. Konukoğlu, milli gelir ve istihdamdaki payı nedeniyle ekonominin temel unsuru olan tarım sektöründeki büyümenin, toplumun refahı, zenginliği ve sürdürülebilir kalkınma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Tarımsal üretimin giderek önem kazandığı günümüzde Gazi antep olarak, iki önemli fuara birden ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Konukoğlu, şunları kaydetti: "Eş zamanlı olarak düzenlediğimiz iki fuarımız, Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılarla sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. İşbirliği ve ticari bağlantılar kurmak isteyen işletmelerimiz için büyük fırsatlar sunuyor.

2023 hedefleri açısından rekabet gücü yüksek, sürdürülebilir tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinin oluşturulması büyük önem taşıyor. Bu bağlamda biz fuarlarımızla, gerek Gazi antep ve bölgemizdeki gerekse diğer illerimizdeki tarım ve gıda sanayimizin gelişimine destek vererek, rekabet gücünü artırmak ve dünya ihracat pastasından daha fazla pay almasını hedefliyoruz. Modern teknikler kullanarak tarım üretiminin ve verimliliğin artmasını, katma değeri yüksek işlenmiş gıda ürünleriyle ihracatta yüksek büyüme oranlarına ulaşmayı çok önemsiyoruz. Böyle etkin ve kalıcı fuarlar düzenleyerek, tarım ve gıda sektörünün gelişmesine ivme katmak istiyoruz "dedi.

GAPTARIM ve GAPFOOD'ın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Konukoğlu, fuarın Gazi antep ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlamasını diledi. -



haberlercom

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıyor, fuarları, gapfood, gaptarım, kapılarını, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CeBIT kapılarını açıyor! aSi Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Mart 2012 17:09
CeBIT kapılarını açıyor! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 05 Mart 2012 23:19
GKV Genç Meclis Kapılarını Açıyor aLya Haber Arşivi 0 19 Aralık 2011 09:10