IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2015, 03:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sosyal yardımlar ikiye katlanacak




CHP’nin sosyal politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şenatalar, iktidara geldiklerinde sosyal yardımları artıracaklarını belirterek ‘Sosyal yardımların omurgası aile sigortası olacak’ dedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MERİÇ TAFOLAR Ankara
CHP, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere hazırlık sürecinde, parti yönetimine yöneltilen, “CHP iktidar olursa sosyal yardımlar kesilecek” karşı propagandasının aksine, sosyal yardımları iki katına çıkarma sözü verecek.
Genel seçimlere yönelik hazırlıklarını sürdüren CHP, sosyal politikalar alanında iddialı projelerle kamuoyunun karşısına çıkacak. CHP’nin sosyal politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, Milliyet’e yaptığı açıklamada, mevcut sosyal yardımların CHP iktidarında iki katına çıkarılacağını belirterek, “Sosyal yardımların şu an Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’ya yüzde 1,6. OECD ortalaması ise yüzde 2,5” dedi. Modellerinin “aile sigortası” temelinde inşa edileceğini belirten Şenatalar, “Bugün mevcut olan sosyal yardımlardan aile sigortası bünyesine katabileceklerimizi katacağız, diğerlerini de aile sigortasının tamamlayıcı unsurları olarak vatandaşlara iletmeye devam edeceğiz” dedi.

Hak temelli bir model
Şenatalar, Ak Parti dönemindeki sosyal yardımların konseptini değiştireceklerini vurgulayarak, “AKP’nin sosyal yardım politikası keyfiliğe ve siyasi tercihlere açık. Sosyal yardım alanların mahcubiyet duyduğu bir sistem. Bu sistemi hak temelli bir yaklaşım modeli ile değiştireceğiz. Keyfilik önlenmiş olacak. Standartları belli bir sistem oluşturacağız” ifadesini kullandı.
SYRİZA teklifleri
CHP yönetimi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında geçen hafta gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) Yunanistan’da Radikal Sol İttifak SYRIZA’nın seçim zaferinde yoksulları önceleyen politikasının önemine dikkati çektikten sonra, ilk somut adımları attı.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan 3 ayrı kanun teklifinde, aylık geliri brüt asgari ücretten az olan ailelere ait hanelerde kullanılan elektriğin 150 kilovatsaate kadar olan bölümü ile kullanılan suyun 10 metreküpe kadar olan bölümünün Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından karşılanması ile belediyelerin yol harcamalarına katılım payı istemesi uygulamasının kaldırılması önerildi.


milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ikiye, katlanacak, sosyal, yardımlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sosyal Psikoloji 4.Ünite: Sosyal Etki Ve Sosyal Güç YapraK AÖF ders notlari 0 21 Haziran 2012 10:54
Kanser 2000-2030 arası ikiye katlanacak кααη™ Sağlık Köşesi 0 15 Temmuz 2007 21:37