IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   İdari işlemler için reddihâkim uygulanmaz (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/677747-idari-islemler-icin-reddihakim-uygulanmaz.html)

AngeL 03 Şubat 2015 01:59

İdari işlemler için reddihâkim uygulanmaz
 
Danıştay, Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağoğlu’nun davalık olduğu Danıştay 1. Daire üyesi Galip Tuncay Tutar’ın Eminağaoğlu’nu ilgilendiren bir davada heyette yer almasının kanuna uygun olduğunu bildirdi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
KEMAL GÖKTAŞ Ankara
Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Ateş tarafından Eminağaoğlu’na verilen yanıtta üst düzey kamu görevlileri hakkındaki soruşturma izni kararlarına karşı yapılan başvuruları karara bağlamakla görevli Danıştay 1. Dairesi’nin yargısal değil, “idari” bir işlem yaptığı belirtilerek “Kanunlarla yer alan hakimin reddi ve çekinmesi müessesesi, yorum ve kıyas yoluyla 4483 sayılı Memurların ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanunun uygulamasında idari kararlar veren mercilerde görev yapan yargı mensupları hakkında verdikleri idari kararlar nedeniyle uygulamaya konulamaz” denildi.

Eminağaoğlu, ise “Bu durumda bu dairede görevli bir Danıştay üyesi kendisinin, eşinin, aiesinin, babasının davasına bile bakabilir” dedi.



milliyet


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:43.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net