IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Şubat 2015, 02:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kararsız seçmene yoğunlaşın uyarısı




CHP liderine seçmen davranışlarıyla ilgili sunum yapan akademisyenler, CHP’nin güçlü göründüğü bölgelerde oyların diğer partilere kaymasına karşı proje geliştirilmesini önerdi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MERİÇ TAFOLAR Ankara
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na önceki gün bir grup akademisyen tarafından seçmen davranışları ile ekonomi politikaları üzerine yapılan kapsamlı analizlerde, özellikle Ege ve Akdeniz’deki büyük kentlerde Alevi oylarının HDP’ye kayabileceği, konjonktürel olarak birkaç seçimdir CHP’ye yönelen Kıyı Ege’deki “yüzer-gezer oyların” ise MHP ve İP’ye yönlenebileceği uyarısı yapıldı.

Kılıçdaroğlu, önceki gün beraberinde Genel Başkan yardımcıları Sencer Ayata, Bülent Tezcan ve bazı milletvekilleri ile birlikte bir grup akademisyen ile biraraya geldi. Toplantıda, partiler arası oy geçişkenliği hakkında kapsamlı değerlendirmeler yapılırken, her seçim döneminde, “yüzer-gezer” olarak adlandırılan bir kitlenin farklı partilere oy verebildiği anlatıldı. Kıyı Ege’de birkaç seçimdir bu oyların CHP’de toplandığına işaret edilirken, yaklaşan seçimlerde bu oyların bir bölümünün MHP ve İP’e yönlenebileceği ifade edildi.
Yerel seçimlerde seçmenlerin aday profili ve bir parti karşısında daha güçlü olan partiyi destekleme tercihinin oluştuğuna işaret edilen toplantıda, bu türden seçmen ittifaklarının doğal karşılanması gerektiği ifade edildi.

HDP uyarısı
Toplantıda yapılan sunumlarda HDP’nin seçime parti olarak girecek olmasının CHP’ye etkileri üzerinde de duruldu. Alınan bilgilere göre, 30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri analiz edilerek hazırlanan sunumlarda, Ege ve Akdeniz’deki büyük kentlerde CHP tabanından HDP’ye oy kayabileceği tespiti iletildi. Bu oy kaymasının; milletvekili aday tercihleri ve milletvekili adaylarının belirlenmesi yöntemiyle artıp azalabileceği ifade edildi. Bu doğrultuda CHP’ye oy veren “daha sol” seçmenin HDP’nin baraj altında kalma riski nedeniyle HDP’ye yönelebileceği, Mersin, Adana ve Hatay başta olmak üzere kentli Alevi seçmenin de, HDP’nin Alevilere yönelik söylemlerinin etkisiyle bu partiye oy verebileceği tespiti iletildi.

‘Kararsız seçmene yoğunlaşın’
Toplantıda, CHP’nin oyunu artırmak için başka partilerinin tabanlarına yönelmektense, parti değiştirmek isteyen veya sandığa gitmek istemeyen kararsız seçmenleri etkileyecek projeler üretmesi önerisi de getirildi.
Toplantıda partinin işsizliği önceleyen bir reçete sunması, “meslek edindirme” üzerinde durması gerektiği vurgulanırken, “Halka dokunan ve aile sigortası gibi somut projelerle seçmenin karşısına çıkın” önerisi iletildi.

milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kararsız, seçmene, uyarısı, yoğunlaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CHP'li seçmene soruldu: Baykal mı Kılıçdaroğlu mu PassioN Haber Arşivi 0 22 Şubat 2012 20:51
3 Kişiye Seçmene Baskı Gözaltısı aSi Haber Arşivi 0 12 Haziran 2011 13:14
Bu anket hayırcı seçmene yapıldı Feronia Haber Arşivi 0 07 Şubat 2011 10:05