IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Şubat 2015, 22:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IŞİD Ürdünlü pilotu yakarak öldürdü




F-16 uçağı düşen ve IŞİD tarafından esir alınan Ürdünlü pilotun terör örgütü tarafından diri diri yakıldığı iddia edildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



IŞİD'in Twitter hesapları üzerinden paylaştığı görüntülerle, elinde rehine bulunan Ürdünlü pilot Muaz Kasasbe'nin yakılarak öldürüldüğünü açıkladı.

Ürdün ordusu da pilotun öldürüldüğünü ailesine haber verdi.

IŞİD'e karşı koalisyonun düzenlediği hava saldırıları sırasında Ürdün Hava Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçağı Suriye'nin Rakka kentinde düşmüştü. Pilot Aralık ayından beri IŞİD'in elindeydi.

Ürdün takası kabul etmişti
Ürdün Medya ve İletişim Bakanı Muhammed Mumani daha önce, “IŞİD’in Sacide Rişavi’nin serbest bırakılması yönündeki talebini kabul ettiğimizi ve buna hazır olduğumuzu açıklamıştık ancak şu ana kadar pilot Muaz Kesasibe’nin hayatta olduğuna dair bir kanıt elimizde yok. Bununla ilgili garanti istiyoruz” dedi.

IŞİD, Ürdün'de hapiste tutulan Sacide Rişavi’nin Ürdünlü pilot Muaz Kesasibe karşılığında serbest bırakılması için verdiği süreyi akşam saatlerine kadar uzatmıştı.
ÜRDÜN'DEN SERT TEPKİ
Ürdün Medyadan Sorumlu Devlet Bakanlığından, IŞİD'in, Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi öldürmesinin ardından, arasında örgütün pilot karşılığında salıverilmesini istediği Sacide el-Rıvaşi ile "Ebu Huzeyfe" lakaplı Ziyad Kerbuli'nin de bulunduğu Ürdün hapisanelerindeki üst düzey IŞİD mensuplarının idam edileceği bildirildi.
"İstihbarat birimleri videonun orijinalliğini doğrulamaya çalışıyor"
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan, terör örgütü IŞİD'in, alıkoyduğu Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi yakarak öldürdüğünü gösterdiği ileri sürülen fotoğraf ve video kayıtlarının gerçekliğinin istihbarat birimleri tarafından araştırıldığını bildirdi.

Sözcü Bernadette Meehan, yaptığı yazılı açıklamada, Ürdünlü pilot Kesasibe'nin IŞİD tarafından öldürüldüğünü gösteren videolardan haberdar olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
"İstihbarat birimleri videonun orijinalliğini doğrulamaya çalışıyor. ABD, IŞİD'in eylemlerini güçlü şekilde kınıyor ve IŞİD tarafından esir tutulan herkesin bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Ürdün hükümeti ve halkıyla dayanışma içerisinde bulunuyoruz."

İnternette yayınlanan ve IŞİD'e ait olduğu belirtilen görüntülerde, geçen yıl Aralık ayından bu yana örgütün elinde bulunan pilot Kesasibe olduğu öne sürülen kişi, maskeli ve silahlı kişiler tarafından etrafı sarılmış şekilde yer aldı. Kayıtlarda maskeli kişilerin daha sonra söz konusu şahsı, demir kafesin içine koyarak ateşe verdiği görüldü.

Ürdün Kralı Abdullah Amerika ziyaretini yarıda kesti
IŞİD’in Ürdünlü Pilot Muath al-Kasaesbeh’i demir bir kafesin içinde diri diri yakarak öldürdüğünü gösteren videoyu yayınlamasının ardından, Ürdün Kralı Abdullah Amerika ziyaretini yarıda kesti ve Ürdün’e dönme kararı aldı.
Ürdün Genel Kurmay Başkanı da pilotun ailesine çocuklarının IŞİD tarafından öldürüldüğünü haberini verdi.
Devlet televizyonu ise pilotun öldüğünü doğrulayarak infazın bundan bir ay önce 3 Ocak’ta gerçekleştirildiğini iddia etti.
Ürdünlü vatandaşlar bu gelişmeler üzerine Amman’da sokaklara döküldü ve Ürdün’ün elinde tuttuğu IŞİD üyelerinin idam edilmesi için gösteri düzenliyor.
IŞİD’in serbest bırakılmasını istediği IŞİD militanlarının idam edilmek üzere başka bir hapishaneye gönderildiği iddia ediliyor.

DİRİ DİRİ YAKILARAK ÖLDÜRÜLDÜ
Ürdünlü pilot Muath al-Kasaesbeh’e ait olduğu iddia edilen videoda, demir kafesin içine kapatılan bir kişiyi canlı canlı yaktığı görülüyor. 24 Aralık’tan bu yana IŞİD tarafından esir tutulan Ürdünlü Pilot Muath al-Kasaesbeh’in infaz görüntüleri olduğu iddia edilen bir video yayınlandı.
Vahşet görüntüleri içeren videoda demir kafesin içine kapatılan turuncu kıyafet giydirilen bir kişi canlı canlı yakılarak infaz edildi.


milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
iŞİd, pilotu, yakarak, Ürdünlü, öldürdü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ürdünlü pilot için IŞİD'le takas yapılacak Desmont Haber Arşivi 0 26 Aralık 2014 19:08
ABD, IŞİD'in 3 liderini öldürdü Desmont Haber Arşivi 0 19 Aralık 2014 18:22
IŞİD 727 Peşmerge öldürdü! Desmont Haber Arşivi 0 10 Aralık 2014 19:04
IŞİD 250 YPG militanını öldürdü Seth Haber Arşivi 0 07 Kasım 2014 11:07
Çocuklarını yakarak öldürdü Julw Haber Arşivi 0 01 Aralık 2007 16:51