IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Sırp bakan görevden alındı. (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/678066-sirp-bakan-gorevden-alindi.html)

Düş 04 Şubat 2015 00:21

Sırp bakan görevden alındı.
 
Kosova Başbakanı İsa Mustafa, açıklamalarıyla protesto gösterilerine neden olan Sırp bakan Yablanoviç'in artık Bakanlar Kurulu'nun bir üyesi olmadığını söyledi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Sırp kökenli Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanı Aleksandar Yablanoviç'in görevden alındığıır açıkladı. Yablanoviç, Şehit Yakınları Derneği üyelerine “vahşiler” demiş, bu açıklama üzerine sokağa inen Arnavutlar ve polis günlerce çatışmıştı.
Yablanoviç, gün içerisinde yaptığı açıklamada, istifa etmek gibi bir niyetinin olmadığını belirterek, sadece Noel'den bir gün önce yaşananları kınadığını ifade etmişti. Sırp kökenli bakan ayrıca, düzenlenen protestoların da kendisini görevden alınması ile ilgili olmadığını, muhalefet partilerinin sokağı kullanarak iktidara gelmeyi hedeflediğini ileri sürdü.

Bakan’ın açıklaması çatışmalara sebep oldu
Kosova'daki Şehit Yakınları ve bazı vatandaşlar, Ortodoksların Noel’inden bir gün önce, 6 Ocak günü, Cakova şehrine giden ve içinde Kosova'daki iç savaşta katliamlar yaptıklarını iddia ettikleri bazı Sırpların da bulunduğu bir otobüsün önünü keserek, şehirdeki kiliseye girişini engellemişti.
Bu olay üzerine Yablanoviç, şehit yakınlarını aşağılayıcı ve hakaret içeren açıklamada bulunmuş, ve onlar hakkında "vahşiler" ifadesini kullanmıştı.
Kosova'da, 24 ve 27 Ocak'ta Sırp kökenli bakanın görevden alınması talebiyle düzenlenen büyük çaplı protestolarda polis ve göstericiler çatışmış onlarca kişi yaralanmıştı.


Kaynak: AA / aljazeera.com


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net