IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2015, 02:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kafası kesilen peşmerge arkasında büyük dram bıraktı.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Terör örgütü IŞİD'in 21 Ocak'ta kafasını keserek infaz ettiği Peşmerge Hücam Abdurrahman, geride büyük bir dram bıraktı. Abdurrahman'ın ikisi engelli 11 çocuğu yetim kaldı. Siyahlara bürünen acılı eşin gözyaşları dinmiyor.

İNTİKAM İNFAZI
Musul'un Şelalet bölgesindeki çatışmalarda 6 Ağustos'ta yaralı olarak IŞİD'e esir düşen 45 yaşındaki Hücam Abdurrahman, 21 Ocak'ta kafası kesilerek infaz edildi. IŞİD'in yayımladığı video kaydında Kürtçe konuşan militan Muvaffık Esed'in, Abdurrahman'ın kafasını kestiği görülüyor. İnfazcının öldürdüğü Peşmergeyle aynı ilçeden olduğu ve IŞİD safında savaşırken öldürülen iki kardeşinin intikamını almak adına eylemi gerçekleştirdiği öğrenildi.

OBAMA'YI VE BARZANİ'Yİ TEHDİT EDEREK KESTİ
IŞİD militanı videoda, "Senin kafanı Beyaz Saray'da keseceğiz ve ABD'yi Müslüman bir ülkeye dönüştüreceğiz" dedi.

Videoda Kürt bir askeri rehin alan IŞİD militanlarının sokak ortasında "ABD'ye geleceğiz" tehdidinde bulunduğu görüldü. IŞİD militanı konuşmasında, "Obama, senin kafanı Beyaz Saray'da keseceğiz ve ABD'yi Müslüman bir ülkeye dönüştüreceğiz" dedi.

ABD dışında Fransa'yı ve kız kardeşi olarak nitelendirdiği Belçika'yı da tehdit eden militan daha sonra Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi de tehdit ederek, "Mesud Barzani, senin de kafanı uçuracağız ve tarihe gömeceğiz" dediği anlaşıldı. Militanlar, esir aldıkları Kürt asker içinse, "Bu sizin askerlerinizin kaderi. Siz füze atıyorsunuz. Askerlerinizden birinin kafasını size geri göndereceğiz" dedi. Militanlar daha sonra da Kürt askerini öldürdü. 21 Ocak tarihinde yapılan bu infazda öldüren peşmergenin Hucam Abdurrahman olduğu söyleniyor.

11 ÇOCUK YETİM KALDI
Irak'ın Duhok ilinin Berdereş ilçesine bağlı Berdesor köyünde tek katlı mütevazı bir evde kalan Abdurrahman'ın ailesi, hala infazın şokunu yaşıyor. 20 yıldır Peşmergelik yapan Abdurrahman'ın, en küçüğü 1, en büyüğü 24 yaşında olan 5'i kız, 6'sı erkek 11 çocuğu bulunuyor. Çocuklarının ikisi engelli olan Abdurrahman'ın iki oğlu kendisi gibi Peşmergelik yapıyor.

"KALBİM KIRIK"
Eşi, IŞİD'e esir düştüğü günden beri siyahlara bürünen Merari Ali (45), AA muhabirine konuşurken gözyaşlarını tutamadı. 6 aydır yas tuttuğunu anlatan Ali, başının dik, kalbinin kırık olduğunu söyledi.

Ölen Abdurrahman'ın, 3 Ağustos'ta göreve giderken eve bırakacak parası olmadığı için çok üzüntülü ayrıldığını hatırlatan Ali, eşinin kimseye zararı olmayan, merhametli bir insan olduğunu vurguladı.

"BİR MEZARI OLSUN"
Eşinin bu hunharca ölümü hak etmediğini ifade eden Ali, "6 aydır yastayız, bugün yarın cenazesi gelecek diye bekliyorduk. Bir haber de alamıyorduk. Yetkililerden tek isteğimiz cenazesini getirmeleridir. Bir mezarı olsun istiyoruz. Çocuklarım babasız kaldı. Eşim, vatanını koruduğu için öldürüldü. Bizim başımız dik, kalbimiz kırık. Elden gelecek bir şey yok. Allah vatanını koruyan herkese yardım etsin" dedi.

Öldürülen Peşmergenin 75 yaşındaki annesi Hemin Ahmet de "Teröristler, oğlumu, kafasını keserek şehit etti. Hiçbirimiz bu görüntüleri izleyemedik. Artık sadece başında ağlayacağım bir mezarı olsun istiyorum. Ama kanı yerde bırakılmasın. Bir asker olarak görevini yapıyordu. En kötüsü de onu öldürenin de bizim ilçeden olan Kürt asıllı biri olmasıydı" diye konuştu.

"NAMAZLARINI AKSATMAZDI"
Peşmerge Abdurrahman'ın bedensel engelli oğlu Evin Hücam (24) ise babasının çocukları için her türlü fedakarlığı yaptığını söyledi. Babasının aynı zamanda dini görevlerini yerine getiren "iyi bir Müslüman" olduğunu dile getiren Evin, şöyle devam etti:

"Babam güne sabah namazı ve Kur'an-ı Kerim okumakla başlardı. Hepimizi İslam'a göre yetiştirdi. Şimdi İslam diniyle alakası olmayan bu teröristler, babamı toprağını koruduğu için vahşice öldürdü. Babam, bunu hak edecek bir şey yapmadı. IŞİD militanları, babam kadar İslam'ı yaşamadılar."

Ölüm haberini aldıkları gün "yıkıldıklarını" anlatan Evin, "En büyük isteği engelli olan kardeşimle benim tedavi edilmemdi. Bunun için çok fazla borçlandı. Çünkü çok iyi bir babaydı, bizi sever, sayardı. Ancak onu bizden aldılar. Şimdi benim tedavi olmam için uğraşacak bir babam kalmadı" ifadelerini kullandı.

"ONURLU BİR ŞEKİLDE ÖLDÜ"
IŞİD'in kafasını keserek öldürdüğü Abdurrahman'ın, kendisi gibi Peşmerge olan 18 yaşındaki oğlu Ömer Hücam ise babasının "onurlu bir şekilde" ölüme gittiğini dile getirdi. Esaret günlerinde ve infaz anında babasının bir asker gibi sessizliğini koruduğunu anlatan Ömer, şunları kaydetti:

"Babam, kafası kesileceği anda bile bir şey söylemedi. Bir kahraman gibi öldü. İki yıldır Peşmergeyim. Babamın o görüntüsü bütün Peşmergelere olduğu gibi bana da bir ders verdi. Bizler bir suç işlemiyoruz, sadece toprağımızı koruyoruz. Düşmanın eline geçersek de sesimizi çıkarmadan, kimseye yalvarmadan ölmeyi beklemeyi öğrendik. Ben ve ağabeyim, babamın bu ölümünden sonra cephelerde IŞİD teröristlerine acımayacağız. Çünkü hem topraklarımızı işgal ediyorlar hem de İslam dininin adını kirletiyorlar."

Ömer, babasını öldüren infazcının da kendi ilçelerinde olduğunu belirterek, "Babamı öldüren kişinin mensup olduğu aşiretle, bir sorunumuz olmayacak. Taziye ziyaretine geldiler ve IŞİD'in bütün Kürtlerin düşmanı olduğunu belirttiler. Katil, Musul Barajı'nda yürütülen operasyonda öldürülen iki kardeşinin intikamını almak için benim babamı öldürmüş" şeklinde konuştu.

ERKEKLERİN YÜZDE 90'I PEŞMERGE
Bu arada taziyelerin kabul edildiği 140 haneli Berdesor köyündeki erkeklerin yüzde 90'ının Peşmerge olduğu öğrenildi. Geçim kaynakları sınırlı olan köylülerin, çareyi Peşmerge olmakta buldukları ifade edildi.


Kaynak: Haberler.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arkasında, bıraktı, bÜyÜk, dram, kafası, kesilen, peşmerge


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Taş kesilen insanlar... Candy Esrarengiz Olaylar 3 25 Nisan 2014 05:20