IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2015, 22:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Daimler'in Rekor Satışları, Rekor Gelir Getirdi




Geçen senenin son çeyreğinde net karının belirgin bir şekilde düşmesine rağmen Alman otomobil üreticisi i çin rekorların kırıldığı sene oldu. Otomotiv devi aynı başarıyı önümüzde ki sene de tekrarlamaya odaklandı. 2020 senesinde ise dünya lideri olmayı hedefliyor. Geçtiğimiz sene 2,5 milyon araç satmayı başaran otomobil üreticisi Daimler, sene sonunda 10 milyar Euro kar elde etti. Bunun neticesinde hissedarlar şirket tarihinde ki en yüksek kar payını aldı. Alman otomotiv devinin başarısı çalışanlarına da yansıdı. Şirket, her çalışan başına 4 bin 350 Euro prim ödeyecek.

Ödenecek prim miktarı da firma tarihindeki en yüksek olduğu belirtilirken, bu primden yaklaşık 130 bin çalışan istifade edebilecek. Alman lüks araba üreticisi, geçen sene birim başı satış, gelir ve Faiz ve Vergiden Önceki Kazançlarda (FVÖK) rekor seviyeye ulaştığını açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Çin’de ki güçlü talep, birim başı satışların 2013 yılına kıyasla 2,5 milyon satılmasını sağladı. Özellikle, en çok rağbet gören Mercedes-Benz’in C sınıfı siparişlerinin yüzde 10 artmasıyla satışlar tavan yaptı.

Kamyon satışları ise Batı Avrupa ve Latin Amerika’da ki zayıf ekonomik durumdan ötürü sadece yüzde 2 büyüyerek beklentilerin gerisinde kaldı. Şirketin geliri kur etkisinden arındırılmış halinde yüzde 12 artarak 129,9 milyarı oluştururken, FVÖK ise yüzde 27 artarak 10,1 milyar Euro oldu. Bunlara rağmen geçen seneye kıyasla elde edilen net kar 1,4 milyar Euro’ya azalarak 8,7 milyar Euro’dan 7,3 milyar Euro’ya geriledi.

Daimler, dünyanın önde gelen markası olarak BMW ve Audi markalarına kaybettiği 10 seneyi, 2020 senesine kadar geri almayı hedefliyor. Otomobil devi sadece oto bölümü değil aynı zamanda kamyon ve kamyonetler kısmında da faaliyet karını arttırmak istiyor. Alman otomobil üreticisi önümüzdeki sene de yeni veya geliştirilmiş dört SUV araçlar ile satışları daha da arttıracağını açıkladı.





haberlercom

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
daimlerin, gelir, getirdi, rekor, satışları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İthalat freni tekstilde rekor getirdi Seth Haber Arşivi 0 14 Kasım 2014 11:57
Bedava oyun rekor getirdi! yaSmin Bilgisayar Oyunları 0 31 Aralık 2013 19:25
Rekor üstüne rekor kıran dolara Merkez Bankası müdahale etti. Sevda Haber Arşivi 0 30 Aralık 2011 19:48