IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2015, 17:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan Çelik: Biz de Maaşları 3 Misli Artıralım İsteriz Ama Petrolümüz Yok





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Geçen gün bir devlet kralı bütün çalışanlarına birer maaş verdi. Biz de isteriz ki 2 maaş verelim. Maaşları 3 misli arttıralım. Petrolün, doğalgazın olacak. Zahmetsiz bir yerden gelirin olacak." dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa’da Kapalı Çarşı esnafını ziyaret etti.
Tarihi Kapalı Çarşı Yaymacılar Çarşısı'nda esnafla görüşen Bakan Çelik ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Hükümet olarak esnaf ve Bağkur'lulara sağladıkları imkanlardan örnekler veren Bakan Çelik, Bağkur prim borcunu ödeyemeyen esnafa da kolaylık sağladıklarını söyledi.
Bağkur borcu olanların sağlık hizmetlerinden yararlanamadığını anlatan Bakan Çelik, şunları söyledi: "Borçlarını ödeyerek tekrar emekli olabilirsin. Bugün sağlıktan mahrumiyetini kaldıralım. Sende yararlan' dedik. Şu anda Meclis'te komisyonlardan geçti. Bir sonraki hafta Genel Kurul'dan geçecek. Böylece 1 milyon 300 bin prim borcu olan esnafımızın sağlıktan yararlanamama sıkıntısını tümden ortadan kaldırmış oluyoruz."
Primlerin yapılandırmasının da gerçekleştiğini hatırlatan Çelik, tam sonucun daha alınamadığını belirterek, "2 milyon 200 bin firmamız yapılandırmaya girdi. Tam 4,5 milyar lira peşin olarak ödeme gerçekleşti. 36 milyar lira yapılandırma gerçekleşti. 1 milyon Bağkur'lu kardeşimiz bu yapılanmaya iştirak etti. Bu yapılandırma ciddi rahatlık getirmiş oldu." diye konuştu.

"HANGİ İŞLER ASIL HANGİLERİ YARDIMCI ORTAYA ÇIKACAK"

Bakan Faruk Çelik, taşeron çalışanlarının durumu ile ilgili soruya ise, "Taşerona 3 yıllık sözleşme yapma imkanı yaptık. Yıllık 15 gün izin hakkı edindi. Kıdem tazminatı hakkı oldu. Sendikalı oldular. Asıl işçiler için ne varsa alt işverene de verildi. Peki, var olan problem hangi iş asıl, hangisi alt bunu ayırmak için Bakanlar Kurulu kararını açıklayacak. O çıkınca yardımcı asıl işler belirlenecek. Sendikalarla çalışmalarımız sürüyor. Bu kargaşa tümden bitecek. Bu hafta salı veya çarşamba günü sendikalara bu yardımcı işlerin belirlenmesi için yazılar yazılması gerekiyor. Hangi işler yardımcı, diye talepte bulunacağız. Onlardan geldikten sonra Bakanlar Kurulu'na sunacağız" şeklide değerlendirmelerde bulundu.

"1991'DE BENİM DE BABAM ŞAPKASINI TAVANA ATMIŞTIR "

Bir soru üzerine erken emeklilik konusunda da açıklamada bulunan Bakan Çelik, şunları söyledi: "Ben Türkiye'de aklıselim insanların yaşanan tüm bu Sosyal Güvenlik'teki olaylardan sonra kimsenin isteyeceği kanaatinde değilim. Kendimi seviyorum, ülkemi, çocuğumu, torunumu seviyorum diyen kim varsa, bunlar erken emekli ise acısını yaşadık. Hala telafi edemiyoruz, devam ediyor. Çok şükür Sosyal Güvenlik Reformu'nu yaptıktan sonra gitgide şartlarımız iyileşmeye başladı. SSK hem zarar ediyor, hem sağlık hizmeti veremiyordu. Şimdi herkese sağlık hizmeti veriyoruz. Herkese ilaçları veriyoruz. Sonuna kadar kapıları açtık, diğer taraftan da emeklilik yaşı 50. Böyle bir Türkiye. Bir tane örnek yoktur, dünyada. 50 yaşında vatandaşı emekli yapan yoktur. Türkiye'ye haksızlık etmeyelim. Türkiye'nin geleceğine taş koyalım. Burada popülizm olmaz. Ben bunu Meclis'in kürsüsünde söylüyorum. Bu siyaseten yapılmayacak bir iştir. 1991'da siyaset yapıldı. Benim babam da şapkayı tavana atmıştır büyük ihtimalle. Şimdi 91 yaşında babam. ‘Erken emekli olurum diye’. Senin baban da şapkayı tavana atmıştır. 'Helal olsun 38 yaşında emekli oluyoruz' diye. Sonra bedelini çocuklar, torunlar ödüyor. Bu doğru bir yaklaşım değil"

"BİZ DE 2 MAAŞ VERMEK İSTERİZ"

En genç emekliliğin Türkiye'de olduğunu anlatan Bakan Faruk Çelik, sözlerini şöyle noktaladı: “Yanı başımızda Yunanistan, Bulgaristan, Karadağ, Sırbistan, Doğu'ya Türk Cumhuriyetleri'ne Avrupa'ya nereye giderseniz gidin 60 yaşından 62 yaşından aşağı emeklilik yok. Ama Türkiye'de 50 yaşında emeklilik var. Daha da erken emekli olalım demek, petrolümüz yok, doğalgazımız yok. İnşallah petrol doğalgazı çıkarırız. Geçen gün bir devlet kralı bütün çalışanlarına birer maaş verdi. Biz de isteriz ki 2 maaş verelim. Maaşları 3 misli arttıralım. Petrolün, doğalgazın olacak. Zahmetsiz bir yerden gelirin olacak. Siz vergi veriyorsunuz. Sizin verginizi en güzel şekilde kullanarak, yol yapıyoruz. Köprü yapıyoruz. Marmaray geçitlerini, Bolu Tüneli'ni, Karadeniz Otoyolu'nu yapıyoruz. Doğu Anadolu'ya duble otoyollar yapıyoruz. Havaalanları yapıyoruz. Sağlıkta 60 milyar lira harcıyoruz. Hangi alana bakarsanız bakın, bunlar verdiğiniz vergilerle oluyor. Doğru kullanırsanız vergileri vatandaşa hizmet veriyor. Doğru kullanmazsanız ülkeyi iflasa götürürsünüz.”




haberlercom

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, ama, artıralım, bakan, biz, celik, de, maaşları, misli, petrolümüz, yok, İsteriz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan Çelik Ölümden Döndü! Elysian Haber Arşivi 0 24 Mayıs 2014 10:10
Bakan Çelik'ten Tekme Açıklaması Elysian Haber Arşivi 0 16 Mayıs 2014 14:25