IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2015, 17:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bursa'da Kentsel Dönüşüm Zirvesi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
-

Konut ve Yapı Gazetesi tarafından düzenlenen ' Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi'ne katılan Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi'nin geçtiğimiz dönem kurduğu Şehircilik Akademisi ve hazırlanan master plan ile ilçede gerçekleştirilecek kentsel dönüşümün temellerini attığını söyledi.

Merinos Kongre Merkezi'ndeki zirvede, geçen dönem gerçekleştirdikleri yatırımlar ile, önümüzdeki hizmet döneminde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Dündar, "Kentsel dönüşüm, Türkiye'nin, Bursa'nın, bütün belediyelerin gündeminde olan bir konu. Osmangazi Belediyesi, kentsel dönüşüm konusunda kurumsal bir tecrübeye sahip bir belediye. Biz, geçtiğimiz dönem gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla. Osmangazi'de kentsel dönüşümün altyapısı oluşturduk. Şehircilik Akademisini kurup, Master Plan hazırladık" dedi.

Osmangazi'nin 10 farklı bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları yürüttüklerini, Soğanlı ve Demirkapı kentsel dönüşüm projelerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylandığını ifade eden Başkan Dündar, "Soğanlı kentsel dönüşüm projesi, kazmayı vurmak için son aşamasına geldiğimiz bir proje. Zemin artı 5 kat olarak planladığımız projede, pazar yeri, spor tesisi, okul alanları, otopark gibi tüm sosyal donatı alanları, toplam alanın yüzde 85'i. Hedefimiz, Soğanlı'dan başlayacak dönüşümün domino taşı etkisi yaparak bütün ilçeye yayılması, Osmangazi'nin tamamında dönüşümünün gerçekleşmesi. Türkiye'de ilk defa master plan hazırlayan bir belediye olarak, bundan sonra yapılacak çalışmaların, birbirini tamamlayan tarzda projeler olması gerekiyor" dedi.

Hedeflerinin, tarihi dokusuyla, sosyal donatı alanlarıyla, yaşanabilir modern bir Osmangazi inşa etmek olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Bizler, yaşadığımız şehre yön vermeliyiz. Bursa, tarih boyunca göç almış bir şehir. Balkanlardan olsun, ülkenin diğer bölgelerinden olsun, bu şehre göç eden insanlar, belediyelere giderek ev ihtiyacı olduğunu söyleyip yer istemişler. Vatandaşların bu taleplerini karşılarken bir planlama yapılmazsa, şehrin bu hale gelmesinde biz yerel yöneticilerin de çok büyük sorumluluğu var. Bizler, bu şehrin gelişimine yön veren insanlar olmalıyız. Osmangazi belediyesi olarak, geçtiğimiz dönem yaptığımız çalışmalarla, kentin gelecek 30 yılını planladık" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda, zirveye verdiği destek nedeniyle bir plaket alan Başkan Dündar, ardından firmaların stantlarını ziyaret ederek, firma yöneticileri ile sohbet edip, sektör hakkındaki görüş ve tekliflerini dinledi.





haberlercom

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bursada, dönüşüm, kentsel, zirvesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kentsel dönüşüm dolandırıcılarına dikkat Katherina Haber Arşivi 0 25 Temmuz 2012 09:17
Mmg: Kentsel Dönüşüm Yasası Aceleye Getirildi Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Mayıs 2012 22:02
Kentsel Dönüşüm Sempozyumu 30 Mart'ta Liaaa Haber Arşivi 0 27 Mart 2012 15:37
Ankara’da Kentsel Dönüşüm Oldu Rantsal Dönüşüm N999 Haber Arşivi 0 20 Mart 2012 12:50