IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2015, 17:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TANAP'da Kritik Viraj Beklenenden Erken Dönüldü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da "TANAP akacak onlar bakacak" sözleriyle gündeme gelen projede önemli bir viraj geçildi. BOTAŞ TANAP Kamulaştırma Direktörlüğü'nün çalışması ile Mart ayında teslim edilmesi gereken proje yaklaşık bir buçuk ay erken bitirildi.

KAMULAŞTIRMALARDA UZLAŞILDI

Projenin geçeceği güzergahlardaki kamulaştırmalar da; uzlaşma metodu ile yapıldı. Dev proje Azerbaycan Doğalgazını, Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine taşıyacak. TANAP projesini yürüten ekip 15 Mart 2015'te teslim edilmesi gereken inşaat koridor hattı 2 Şubat 2015 tarihinde teslim etti.

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ PROJE

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, Türkiye ve Azerbaycan'ın bugüne kadar başarı ile yürüttükleri projelerin enerji alanındaki en önemli temsilcilerinden biri olarak gösteriliyor. 26 Aralık 2011'de Mutabakat Zaptı'nın ve 26 Haziran 2012'de Hükümetlerarası Anlaşma ve eki Ev Sahibi Hükümet Anlaşmasının imzalandığı TANAP, Azerbaycan Şah Deniz-2 sahası ve ilave kaynaklardan gerçekleştirilecek doğal gaz tedariği ile Türkiye ve Avrupa'nın doğal gaz arz güvenliği ve çeşitliliğine büyük katkı sağlayacak.

DEV PROJENİN DETAYLARI

TANAP, Türkiye'nin Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne'nin İpsala ilçesinde son bulacak. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz iletimi yapacak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı'na bağlanacak. Hattın Türkiye içi çıkış noktaları ise Eskişehir ve Trakya bölgesi olacak.

İLK AKIŞ 2018'DE

TANAP Projesi kapsamında ilk gaz akışı 2018'de gerçekleşecek.Başlangıç için yıllık 16 milyar metre küp olacak taşıma kapasitesinin, kademeli olarak önce 24 milyar metre küpe ve ardından 31 milyar metre küpe çıkarılması hedefleniyor. TANAP, Türkiye sınırları içerisinde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük çap ve uzunluğa sahip doğal gaz boru hattı projesi olacak.




haberlercom

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
beklenenden, dönüldü, erken, kritik, tanapda, viraj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kars'ta TANAP zirvesi Desmont Haber Arşivi 0 10 Aralık 2014 18:49
Galaxy Note 4 beklenenden erken gelebilir mi? Deep Samsung 0 26 Eylül 2014 02:46
Karadeniz'de kritik viraj aLya Haber Arşivi 1 17 Ekim 2011 11:04