IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2015, 18:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Oyuncakçıdan Merdiven Altı ve Markasız Ürünlerine Tepki





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Oyuncak ve hobi ürünleri ithalatçısı Diora AŞ’den merdiven altı ve markasız ürünlere tepki geldi. Şirketin yetkisi Gökçe Şirin, bu tür ürünlerin sağlığa zararlı olduğunu söyledi. Şirin, kimi medya haberlerinin aksine bilekliklerin kanser riski taşımadığına vurgu yaparak, "Söz konusu bilekliklerin İngiltere’de yasaklandığı söyleniyor, fakat böyle bir durum söz konusu değil. Medyada bu konuda çok fazla kirli bilgi ve yalan haber var. Bu ürünler hala dünyaca ünlü birçok internet sitesinde satışa sunuluyor." dedi.

Avrupa ve Amerika’da ciddi satış rakamlarına ulaşan, dünya çocukları arasında fenomen haline gelen renkli bileklikleri yaklaşık 1 yıl önce Türk tüketicisiyle buluşturduklarını söyleyen Şirin, "Çocukların el becerisini, nöro-motor ve zekalarını geliştiren, dünyada bir çok ülkede sadece bu ürüne özel dergi ve magazinler çıkartılırken, maalesef bu ürünü bizim ülkemizdeki çocukların kullanmaları istenmiyor." dedi. İngiltere’de geçen Ağustos ayında bu bilekliklerin ucuna eklenen bir kaç aksesuar üründe normalden biraz fazla ‘fitalat’ çıktığı için ürünlerin kaldırıldığını kaydeden Şirin, "Söz konusu olan durum, bilekliklerin ucuna eklenen aksesuar ile ilgiliydi. Bu küçük aksesuarlar kaldırıldı, ürünün tamamen yasaklanması söz konusu değil. Zaten internette kısa bir arama yaptığınızda da böyle bir durumun söz konusu olmadığını göreceksiniz." diye konuştu.

"ÜRÜNLER TEST EDİLEREK İTHALATINA İZİN VERİLİYOR"

Ürünlerin test edilerek ithalatına izin verildiğinden bahseden Şirin, "Oyuncak ve hobi ürünlerinin kesinlikle Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS) tarafından test edilmiş olması gerekiyor. Rapordaki test ürünlerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın onayından sonra ithal edebiliyorsunuz. Bu ürünlerin çoğunluğu çocuklara sattığımız için, biz ürünlerimizide ekstradan SGS’de testlere tabi tuttuk. Test raporlarında zararlı madde olan, yani kanser yaptığı öne sürülen ‘fitalat’ maddesi hiç çıkmadı. Devletin izin verdiği minimum tutar dahi ürünlerde bulunmuyor." şeklinde konuştu.

Medyada çıkan haberlerde 554 üründen 24’ü için toplatılmasının söz konusu olduğunun altını çizen Şirin, "Bu ürünleri ithal eden firmalardan çok azının doğru ürün satmaması, diğer firmaları da zor durumda bırakıyor. Azınlığa bakarak bütün firmaları bu şekilde yargılamak haksızlık. Ayrıca, piyasada satılan kaç tane ürün denetleniyor? Biz, özel bir e-ticaret sitesinde satışı yapılan binlerce ürün arasında ilk 3’de yer aldık. Satılan her 10 oyuncaktan 5’i bizim ürünlerimiz olan Rainbow Team ve Magic Loom’dan oluşuyor." diye konuştu. Uluslararası tecrübelerle tüketicilere hizmet verdiklerini söyleyen Şirin, ailelere şu tavsiyelerde bulundu:

"Son günlerde maalesef önce internette, ardından yazılı ve görsel basında sıkça rastladığımız asılsız ve yalan haberler bizleri derinden üzdü. Maalesef bu haber kampanyalarının bir kısmında merdiven altı ve markasız ürünlerden bahsedilmiş, fakat büyük bir kesiminde genelleme yapılarak ürünlerimize karşı haksız bir linç kampanyası oluşturulmuştur. Aynı zamanda haberlerde bahsedilen İngiltere’nin yasağı tamamen şişirme haber olup, bu ürünler halen İngiltere’nin en seçkin mağazalarının en çok satılan ürünleri arasında yer almakta. Lütfen İngiltere’nin en büyük oyuncak mağazaları olan ‘The Entertainer, Hamleys, Toys R Us UK ve Amazon UK’ firmalarının web sitelerini inceleyiniz ve bu yalan haberleri siz de teyit ediniz. Rainbow Team marka ürünlerimizi hiç bu haberler ortada yokken düzenli olarak SGS Türkiye’de tarafımızdan testlere tabi tutmuş ve raporları sizlerle paylaşmıştık. Bilinçli bir üretici ve dağıtıcı olarak, ‘kendi çocuğumuza kullandırmayacağımız bir ürünü, başkalarının çocuklarına kullandıramayız’ felsefesiyle yola çıkarak, ürünlerimizi sürekli testlerden geçirmiş ve sağlık kontrollerini tüm değerli tüketicilerimiz için yaptırmış bulunmaktayız."






haberlercom

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
altı, markasız, merdiven, oyuncakçıdan, tepki, ve, Ürünlerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Qualcomm'un Yeni Ürünlerine Göz Atıyoruz SeckiN Tablet Bilgisayarlar 0 10 Aralık 2014 11:08
2014 Ahşap Merdiven Dekorasyonu, 2014 Ahşap Merdiven Modelleri Violent Ev Dekorasyonu 0 16 Mart 2014 15:26
Merdiven tasarımları Zen Ev Dekorasyonu 0 21 Nisan 2013 19:06
Merdiven Altları Değerlendirme, Merdiven Altları İçin Modeller Violent Ev Dekorasyonu 0 18 Haziran 2012 11:32