IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Şubat 2015, 17:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İzmit Körfez Köprüsü’nde yeni aşama




İstanbul- İzmir arasında yolculuğu 3.5 saate indirecek otoyolun en önemli geçiş noktası İzmit Körfez Köprüsü’nde yeni bir aşamaya geçildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Tabliyeleri taşıyacak ana kabloların çekimi öncesi, bu işi yapacak mühendis ve işçilerin yürüyeceği yolun kablolarının çekimi nedeniyle 6 Şubat’tan bu yana Körfez’de saat 08.00 ile 16.00 arasında gemi trafiğine kapatılıyor. Yıl sonunda tamamlandığında dünyanın 4’üncü büyük asma köprüsü olacak Körfez Köprüsü’nde, 254 metre yüksekliğindeki kulelerin montajı yıl sonunda tamamlanmıştı. Köprüde diğer bir aşama olan, üzerinden araçların geçeceği ana tabliyelerin yerleştirileceği ana kabloların çekiminde kullanılacak kılavuz kablolar da bir süre önce iki taraflı olarak çekildi.
Son olarak, tabliyeleri taşıyacak ana kabloların çekim işini yapacak, mühendis ve işçilerin çalışacağı ’kedi yolu’ denilen geçici yürüyüş yolunun çalışmasına başlandı. 6 Şubat’ta başlacaK bu çalışma nedeniyle köprü akaklarının bulunduğu Dilovası ile Hersek Burunları arası 08.00-16.00 saatleri arasında gemi trafiğine kapatabiliyor. Bu saatler arasında Körfez’e gemi giriş- çıkışı yapılmıyor. Çalışmalar yarın da devam edecek ve İzmit Körfezi’ndeki gemi trafiği 10 Şubat Salı günü normale dönecek.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


TABLİYELER GELDİ
Körfez Köprüsü’nde, araçların geçeceği yol olarak kullanılacak tabliyeler de geldi. Rulo halindeki tabliyeler, Körfez Köprüsü’nün dilovası ayağının hemen yanında bulunan özel bir liman işletmesinin sahasına indirildi. Programda bir aksaklık olmaması halinde Şubat ayı sonunda ana kabloların çekimi tamamlanacak, Mayıs ayı sonuna kadar da tabliyelerin yerleştirilmesi bitmiş olacak.
Yıl sonunda tamamlandığında, 3 gidiş ve 3 geliş toplam 6 şeritle hizmet verecek olan köprü, aynı zamanda Dünya’nın 4’üncü büyük asma köprüsü ünvanını alacak. Köprü İstanbul-İzmir otoyolunu 3.5 saate, Gebze-Orhangazi yolunu da 20 dakikaya indirmiş olacak.
Aynı zamanda, özellikle yaz ayları ile bayram tatillerinde, tatili İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin karayolları ile feribot iskelelerinde iizdiham biraz daha azalacak.
Kaynak : DHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aşama, köprüsü’nde, körfez, yeni, İzmit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CERN'de yeni aşama! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Nisan 2012 19:40
Abdest alırken aşama aşama DUA. ~ Sametold Genel İslami Konular 0 30 Ekim 2010 22:10