IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2015, 13:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni Yargıtay Başkanından ilk açıklamalar




Yargıtay Başkanlığı’na seçilen İsmail Rüştü Cirit, "Türk halkının yargıya karşı inanılırlık ve güvenilirlik noktasında teveccühüne saygınlığını en üstlere çıkarmak için çalışacağız" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İHA
Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın yaş haddinden emekliye ayrılması sebebiyle Yargıtay Başkanlığı’nda bugün yapılan seçimlerde 516 üyenin 280’ininden oy alan İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay’ın yeni başkanı seçildi. Yargıtay Başkanı seçilen 13. Ceza Daire Başkanı Cirit bir basın toplantısı düzenledi. Yargıtay’ın kendisine zor bir görev verdiğini ifade eden Cirit, “Bunun altından en iyi şekilde kalkmaya, Türk halkının teveccühüne layık olamaya çalışacağım. Sayın başkan Alkan, veda konuşmasında Cahit Sıtkı Tarancı’nın şiiri ile veda etti. Ben de Türk halkının teveccühüne layık olan, birlik ve beraberliği temin eden salt adaleti tesis eden bir Yargıtay özlemi ile konuşmama başlıyorum” diye konuştu.


“TÜRK HALKININ YARGIYA KARŞI İNANILIRLIK VE GÜVENİLİRLİK NOKTASINDA TEVECCÜHÜNE SAYGINLIĞINI EN ÜSTLERE ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Cirit, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sayın Alkan, ‘Yargıtay’da ben 4-6 nöbeti tuttum’ diyor. Biz daha zor bir nöbet tutacağız. Türk halkının yargıya karşı inanılırlık ve güvenilirlik noktasında teveccühüne saygınlığını en üstlere çıkarmak için çalışacağız. Yargımızın gerek ilk derece yargısının gerekse yüksek Yargıtay’ın yapısal, fiziksel sorunları var. Bunun yanında son dönemlerde anayasamıza göre eşitliler arasından eşitsizlik meydana getiren bir yapısı var. Anayasa mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay eşitlik bir birbirleri ile uyumlu çalışan mahkemelerdir. Kuvvetler ayrılığı olmazsa olmazımızdır. Kuvvetler ayrılığında alana müdahale edilememek koşul ve şartı ile bu konuda işbirliği içerisinde harekettir. Kuvvetler ayrılığında alanımıza müdahale edilmemek koşul ve şartı ile işbirliği içerisinde hareket edilecektir. Hakim teminatı, hakim bağımsızlığı, hakim tarafsızlığı vazgeçemeyeceğimizdir. Yargı adaleti sağlamak içindir. Türk halkının güvenliğine yargı olarak son zamanlarda düşen güvenliğine layık olmaya çalışacağız. Bu konuda önemli görevler düşmektedir.”
Cirit, gazetecilerin sorularını ise daha sonra düzenleyecekleri bir toplantıda yanıtlayacağını ifade etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açıklamalar, başkanından, ilk, yargıtay, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Microsoft CEO’sundan Yeni Açıklamalar SeckiN İnternet Dünyasından Haberler 0 04 Eylül 2013 12:32
Yargıtay Başkanından Vali Oğuz'a Ziyaret Cemalizim Haber Arşivi 0 15 Mart 2012 09:41