IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2015, 14:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Atalay: Aday adaylığı için başvurmasınlar, işlem görmeyecek




Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçimlerde aday adayı olmak için istifa eden teşkilat mensuplarına seslenen Atalay, "Kulağımıza gelen teşkilatlarımızdan ve yerel yönetimlerden belediye meclisleri ve il genel meclislerinden az da olsa istifa var. O mensuplarımıza bir defa daha duyuruyoruz. Partimize aday adaylığı için başvuruda bulunmasınlar. Onların başvuruları işlem görmeyecek" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu çerçevede görevinden istifa eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin aday olup olamayacağına ilişkin Atalay, "Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza aday olurken bu söylenmiş, dolayısıyla şu anda o söz yerine getiriliyor. Bu istisna bir veya ikiyi geçmez. Ama genel başkanın takdiridir" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Atalay, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın lojmanını boşaltmasının ne anlama geldiği sorusu için "Bu konularda benim direkt bir bilgim yok. Lojmanla ilgili konuyu da basından takip ettim. Özel bir araştırmam olmadı. Kendisine çok güvenirim. Çok başarılı da bir Merkez Bankası Başkanlığı yapıyor, diye görüyorum. Ama alınan kararlar, faiz tartışmaları onlara çok fazla girmek istemem" diye yanıt verdi.

"PARTİMİZE ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURUDA BULUNMASINLAR"
Açıklamasında teşkilat mensuplarına istifa uyarısı yapan Atalay, "Teşkilat mensuplarımızdan hiçkimsenin istifa ederek aday adayı olmamasını duyurmuştuk. Belediye başkanlarımızdan kimsenin istifa ederek aday adayı olmamasını bir de belediye meclisleri ve il genel meclislerinde bulunan mensuplarımızın istifa etmemelerini duyurmuştuk. Kulağımıza gelen teşkilatlarımızdan ve yerel yönetimlerden belediye meclisleri ve il genel meclislerinden az da olsa istifa var. O mensuplarımıza bir defa daha duyuruyoruz. Partimize aday adaylığı için başvuruda bulunmasınlar. Onların başvuruları işlem görmeyecek" diye konuştu.

"BU BİR ACİZLİKTİR, KORKAKLIKTIR"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yaptığı açıklamalardan dolayı eleştiren Atalay, "Ana muhalefet partisi genel başkanı sürekli bir sokağa çağrı yapıyor. Direnme hakkı diye. Seçime doğru bir ana muhalefet partisinin vatandaşları sokağa ve direnmeye çıkmaya çağırması bir acizliktir. Şurada seçime çok kısa bir zaman kalmış. Vatandaş zaten sokağa gidecek, sandığa oyunu kullanacak. Seninle ilgili kararını verecek. Seçimden daha önemli bir demokrasi eylemi var mıdır? Sandıktan daha etkili bir demokrasi sembolü var mıdır? Bunlar o sandığa güvenmiyor, millete de güvenmiyor. Onun için de vatandaşları yasadışı eylemlere çağırıyor. Bu bir acizliktir. Bu bir korkaklıktır. Seçimden umudunu kesmektir. Seçime güvenmemektir. Seçimin sonucuyla ilgili şimdiden neredeyse umutsuzluğa kapılmış demektir" ifadelerini kullandı.

"SÖYLEDİĞİ TAMAMEN YALANDIR"
İç Güvenlik Reform Paketi'ne ilişkin eleştirileri değerlendiren Atalay, "Bugün yine İç Güvenlik Reform Paketi ile ilgili konuşuyor. Gösteri hakkı, yürüyüş hakkı elimizden alınıyor, diyor İç Güvenlik Reform Paketi'yle. Gösteri ve yürüyüş ile ilgili kanun, benim çalışmamla en demokratik şekile getirilmiştir. Bu kadar özgürlük getirdik. Şimdi bunlar elimizden alınıyor, diye söylediği tamamen yalandır. Gösteri ve yürüyüş hakkı önemli bir özgürlüktür demokrasilerde ve ülkemizde de öyledir. Eğer vatandaşlarımız, bunu yapmazlar zaten ama, Sayın Kılıçdaroğlu, elinde molotof kokteyli yoksa gösteriye öyle gelmiyorsa, elini yüzünü kapatarak gelmiyorsa elinde bir suç aletiyle gelmiyorsa gösteri ve yürüyüşe katılanlara hiçbir şey yapılmaz. Hiçbir müdahalede bulunulmaz. Ama bunlarla geliyorsa müdahalede bulunulur. Bu bir suçtur" şeklinde konuştu.

"ÇOK İSTİSNAİ BİR DURUM OLABİLİR"
Bürokraside yaşanan istifalar ile bu konuya ilişkin eleştirileri nasıl değerlendirdiği ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin aday olup olamayacağı sorulan Atalay, "Çok istisnai bir durum olabilir ve bunlar istisnai durumluğuna şimdi karar verilmemiş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza aday olurken bu söylenmiş, dolayısıyla şu anda o söz yerine getiriliyor. Şunu da ifade edeyim. Bu istisna bir veya ikiyi geçmez. Ama genel başkanın takdiridir bu. Genel ilkede onun dışında istifa olmaz" açıklamasında bulundu.

"MERKEZ BANKASI BAŞKANI ÇOK BAŞARILI MERKEZ BANKASI BAŞKANLIĞI YAPIYOR"
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın lojmanını boşaltmasının ne anlama geldiği ve kendisine yönelik yapılan istifa çağrıları çerçevesinde dolardaki yükselişi nasıl değerlendirdiği sorulan Atalay, "Bu konularda benim direkt bir bilgim yok. Lojmanla ilgili konuyu da basından takip ettim. Özel bir araştırmam olmadı. Partimiz içinde bu tür şeyler konuşulur. Ülkede insanlar düşüncelerini söylerler. Kurumlarımız kendi ilkeleri çerçevesinde çalışır. Ben Merkez Bankası Başkanımızı, Merkez Bankası Başkanı olmadan çok önce akademik hayatın diğer kesimlerinden tanırım. Kendisine çok güvenirim. Çok başarılı da bir Merkez Bankası Başkanlığı yapıyor, diye görüyorum. Ama ekonominin kuralları, alınan kararlar, faiz tartışmaları onlara çok fazla burada girmek istemem" diye yanıt verdi.

"BİZDEN ADAY ADAYI OLUNMASI NE KADAR ÇOK OLURSA MEMNUN OLURUZ"
Seçimlerde gösterilecek adaylar arasında gayrimüslim vatandaşlara da yer verilip verilmeyeceği sorulan Atalay, şunları kaydetti: "Daha aday adaylık başvurusu bugün yapılıyor. Adaylıkla ilgili kararların verilmesi için önümüzde uzun bir takvim var. Partimizin geniş vatandaş kesimlerini kuşatıcı aday tespiti çalışmaları devam edecek. Biz Ak Parti olarak vatandaşlarımızın bizden aday adayı olunması ne kadar çok olursa o kadar memnun oluruz"

"HAKAN FİDAN ÇOK DEĞERLİ, BAŞARILI BİR ARKADAŞIMIZDIR"
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Müsteşarı Hakan Fidan'ın seçimlerde aday adaylığı için istifasına yönelik tartışmaları nasıl değerlendirdiği sorulan Atalay, "Tartışmalara girmem. Cumhurbaşkanımızın başbakanımızın bu konudaki düşüncelerini değerlendirmem. O polemiğe bizim girmemiz yanlış olur daha doğrusu girersek polemik olur. Hakan Fidan benim en uzun çalıştığım arkadaşımız. Çok değerli, başarılı bir arkadaşımızdır" dedi.

milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aday, adaylığı, atalay, başvurmasınlar, görmeyecek, icin, işlem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan Hakan Fidan'ın adaylığı için konuştu AngeL Haber Arşivi 0 03 Şubat 2015 22:23
Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ilk açıklama yaSmin Haber Arşivi 0 02 Nisan 2014 13:24
Asker kaçakları için işlem tamam Violent Haber Arşivi 0 22 Kasım 2013 19:19
Eşinizin Gözü Sizden Başkasını Görmeyecek Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 10 Mayıs 2012 11:58
Spama düşen kelimeler için işlem yapmak eLsukr mIRC Scripting Sorunları 5 11 Şubat 2011 10:13