IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Şubat 2015, 11:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'de 3 Müslüman genç cinayetinin ardından..




Kuzey Carolina eyaletinde öldürülen Müslüman gençler Kuzey Carolina Üniversitesi bahçesinde anıldı. Gençlerin okul arkadaşlarından Hedadja, "Müslümanlara bir şey olduğunda gerçek nedenin dışında her zaman başka bir sebep söyleniyor. Burada da harika üç insanın neden öldürüldüğünü bilmiyoruz" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde önceki gün evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda öldürülen 3 Müslüman genç, Kuzey Carolina Üniversitesi'nde anıldı.

Kuzey Carolina'da 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed Chapel Hill kasabasındaki Kuzey Carolina Üniversitesi yerleşkesi yakınında bulunan evlerinde başlarına ateş edilerek öldürülmüştü. Zanlı 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks ise polise teslim olmuştu.

Saldırının duyulması üniversite çevresinde ve kasabada yankı uyandırırken, akşam saatlerinde aralarında baba Nami Barakat ile anne Leyla Barakat'ın da bulunduğu, Kuzey Carolina Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri ile Chapel Hill kasabası sakinlerinden oluşan yaklaşık bin kişi, üniversite yerleşkesi bahçesinde anma için toplandı.

Dev ekrana yeni evli çiftin düğün fotoğraflarının yansıtıldığı toplantıda Deah, Yusor ve Razan yerleşkede farklı noktalarda mumlar yakılarak anıldı. Mumların yakıldığı ağaçların etrafına "MuslimLivesMatter" (Müslümanların Hayatı Değerlidir), "EndIslamophobia" (Islamofobiyi durdurun), "RespectForMuslims" (Müslümanlara Saygı Gösterin) yazılı dövizler yerleştirildi.

TÜRKİYE'DEKİ SURİYELİLER İÇİN KAMPANYA BAŞLATMIŞTI

Deah Barakat'ın okul arkadaşlarından Fatima Zohra Hedadja, birkaç ay önce düğün mutluluklarını paylaştıkları arkadaşlarının ölümleriyle şoke olduklarını söyledi. Ölen arkadaşlarını "kötülükten uzaktan duran, tertemiz" insanlar olarak tanımlayan Hedadja, Deah Barakat'ın yardımsever kimliği ile de tanındığını belirterek, Türkiye'deki Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası başlattığını, bu yaz da Türkiye'ye giderek mülteci çocukların dişlerini tedavi etmeyi çok istediğini aktardı.

Hedadja, "kimseye zararı olmayan üç Müslüman gencin" niçin öldürüldüğünü bilmediklerini ifade ederek, "Müslümanlara bir şey olduğunda gerçek nedenin dışında her zaman başka bir sebep söyleniyor. Burada da harika üç insanın neden öldürüldüğünü bilmiyoruz. Haberlere bakıldığında da ulusal medyada çok fazla yer edinmedi" dedi.

MESAJLAR DİKKAT ÇEKTİ

Polis, yerel medyada geniş yer bulan cinayetin sebebine ilişkin otoparkla ilgili bir komşu anlaşmazlığı ihtimali üzerinde duruyor. Cinayetten sonra teslim olan katil zanlısı Craig Stephen Hicks'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda kendini "ateist" olarak tanımlaması ve din karşıtı söylemlerde bulunması ise olayın, kurbanların Müslüman kimlikleri nedeniyle gerçekleşmiş olabileceği şüphesini doğurduğu belirtilmişti. Cinayet, sosyal medyada da tüm dünyadan Müslümanların tepkisini çekmişti.

Hicks’in cinayetleri işlemeden önce Facebook sayfasında dinlerle dalga geçen, Hıristiyan ve Müslümanları alaya alan ifadelerinin olması dikkat çekiyor.

milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
3, abdde, ardından, cinayetinin, genc, müslüman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Müslüman Avlamak İçin Müslüman Kullanmak N999 Haber Arşivi 0 02 Nisan 2012 15:46
Ukala Amerikalılara Ders Veren Müslüman Genç Disconnected Haber Arşivi 0 08 Nisan 2011 16:21