IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2015, 14:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Öcalan serbest bırakılmalı..."




HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, çözüm sürecinin sağlıklı ilerlemesi için Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması ve örgüt ile doğrudan ilişki kurması gerektiğini söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İHA
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sebahat Tuncel, sürecin sağlıklı ilerlemesi için Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması ve Öcalan’ın örgüt ile doğrudan ilişki kurması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin yüzde 80’inin bu işin çözülmesini istediğini fakat hükümetin ağırdan aldığını savunan Tuncel, “Hasta tutuklular meselesi hala çok ciddi sorun olmaya devam ediyor. Süreçte bir ilerleme yokta, bu Kürt hareketinden değil AK Parti hükümetinin kendisindendir. Bu sürecin sağlıklı ilerlemesi konusunda Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması, örgüt ile doğrudan ilişki kurması, bu konuyu müzakere etmesinin olanaklarının sağlanması gerekiyor. Sadece PKK’nin silah bırakmasına kilitlenmiş bir durum sorunu çözmez. Mesele bu ülkede birlikte nasıl yaşayacağız” dedi.

Gaziantep’te eylem yapan esnafa polisin tutumunun sorulması üzerine Tuncel, “Türkiye’de kamu düzenini bozan bu yasakçı zihniyetin kendisidir. Bu nasıl bir ruh haliyle polisin insanlara yaklaştığını gösteren vahim bir durum. Biz kaç yıldır bunları yaşıyoruz. Sadece o kişinin yargılanması yetmez, sistemin de değişmesi gerekiyor. İç Güvenlik Yasası’nın çekilmesi tartışmasını biz uzun süredir yapıyoruz. Polis bu ülkede öldürme hakkına sahip. İç Güvenlik Yasası ile bunu daha da yasal hale getiriyorlar. Bu ülkede kamu adına suç işleyen hiçbir insan yargılanmıyor. İç Güvenlik Yasası ile doğrudan alakalı bir durum. Hükümetin bu konuda inatlaşmasının hiçbir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Öcalan serbest bırakılmalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rusya Merkez Bankası, rubleyi "serbest dolaşıma" bıraktı Seth Haber Arşivi 0 10 Kasım 2014 16:15