IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   İsrail'de Arap partilerinden oluşan blok 3'üncü sırada (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/680981-israilde-arap-partilerinden-olusan-blok-3uncu-sirada.html)

Desmont 13 Şubat 2015 20:04

İsrail'de Arap partilerinden oluşan blok 3'üncü sırada
 
İsrail'de Mart ayında yapılacak seçimle ilgili yapılan bir ankette, Arap partilerinden oluşan blok ilk kez 3’üncü sırada yer alıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İsrail Devlet Radyosu’nun yaptığı kamuoyu araştırmasına göre, Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi 25 sandalyeyle 1’inci olurken, İzak Herzog liderliğindeki “Siyonist Kampı” 24 sandalyeyle 2’nci sırada bulunuyor.

Ülkedeki başlıca Arap partileri olan Demokratik Ulusal Kongresi (Balad), Barış ve Eşitlik için Demokratik Cephe (Hadaş), İsrail’de İslami Hareketi’nin Güney Cephesi ve Değişim için Arap Hareketi'nin birleşmelerinin ardından oluşan blok, 13 sandalyeyle ilk kez 3’üncü sırada yer alıyor.

Ankete göre diğer partilerin sandalye dağılımı şöyle:

Ekonomi Bakanı Naftali Bennett başkanlığındaki Yahudi Evi 13, Netanyahu tarafından Maliye Bakanı görevinden alınan Yair Lapid başkanlığındaki Yeş Atid (Bir Gelecek Var) 9, Sefarad Muhafızları (Şas) 8, Birlikte Partisi (Yaşad) ile Birleşik Tevrat Yahudiliği (UTJ) 7, Dinçlik Partisi (Meretz) ile Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman başkanlığındaki Evimiz İsrail Partisi 5.

İsrail’de 17 Mart'ta genel seçim yapılması bekleniyor.

(AA)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net