IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2015, 19:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En çok işe alım bu sektörde olacak




PERYÖN'ün 2014 Yılı Değerlendirme Anketi'ne göre göre bu yıl en çok işe alım perakende sektöründe bekleniyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye İnsan Yönetimi Derneği'ne (PERYÖN) göre, bu yıl en çok işe alım perakende sektöründe beklenirken, ilaçta işten çıkarmalar olacak.

PERYÖN'den yapılan açıklamaya göre, hızlı tüketim, üretim, yapı ve inşaat, profesyonel hizmetler, finansal hizmetler, lojistik ve üretim sektörlerinden olmak üzere farklı sektörlerden Türkiye'nin önde gelen 43 şirketinin katılımıyla ve Towers Watson işbirliğiyle gerçekleştirilen PERYÖN 2014 Yılı Değerlendirme Anketi sonuçları yayınlandı.

Anketin sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 65'i işe alımda en çok perakende sektörünün öne çıktığını belirtti. Onu yüzde 58 ile inşaat, yüzde 40 ile de enerji sektörü takip etti.

Katılımcılara göre işten çıkarmada yüzde 42 ile ilaç sektörü ilk sırada yer alırken, ardından yüzde 30 ile tarım, yüzde 28 ile de bankacılık geliyor. Katılımcılar, bu eğilimlerin 2015 yılı için de devam edeceğini belirtti.

Katılımcılar ankette büyüme açısından gelir, kar, pazar payı veya çalışan sayısı verilerine göre iş sonuçlarını da değerlendirdi. Buna göre katılımcıların yüzde 44'ü 2014'ün 2013'e göre daha iyi bir yıl olduğunu kaydetti. Katılımcıların yarısı da 2015'in 2014'e kıyasla daha iyi bir yıl olacağını dile getirdi.

"Aday bulmakta en çok zorlanılan pozisyon kıdemli teknik personel"

PERYÖN 2014 Yılı Değerlendirme Anketi'nde katılımcılara İK birimlerinin 2014'te en çok zaman ayırdıkları konular ve 2015 tahminleri de soruldu.

Buna göre 2014'te katılımcılar en çok yüzde 63 ile "İşe Alım/Seçme ve Yerleştirme"ye vakit ayırdı. Bunu yüzde 33 ile "Yetenek Yönetimi", yüzde 23 ile de "İş Sağlığı-Güvenliği Sistem ve Uygulamaları" takip etti.

Katılımcılar 2015'te ise "Yetenek Yönetimi" ile "İşe Alım/Seçme/Yerleştirme"ye eşit zaman ayıracaklarını tahmin ederken, "İş Sağlığı ve Güvenliği" 2015'te kaynak ayrılacak konular arasında sayılmıyor. Onun yerini "Performans Yönetim Sistemi Geliştirme ve Uygulamaları" alıyor.

2014'te kaynak ayrılmayan ancak 2015'te kaynak ayrılması planlanan konular ise "çalışanlarla iletişim, yedekleme planları, koçluk ve mentorluk uygulamaları, işveren markası çalışmaları ile bağlılık/memnuniyet vb. anketler ve eylem planları" olarak sıralandı.

Katılımcıların yüzde 12'si 2014'te uygun aday bulmakta en çok zorlandıkları pozisyonun kıdemli teknik personel ve teknik yönetici olduğunu belirtti. Deneyimli mühendislik ve yönetici asistanı rolleri de yüzde 9 oranıyla zor doldurulan diğer iki pozisyon oldu.

2015 yılı için insan yönetimi konusunda öne çıkması beklenen konularda ise yüzde 28 ile yetenek yönetimi ve çalışanı elde tutma önemli bir farkla ilk sırada geldi; yetenek yönetimini ise liderlik ihtiyacı izledi.

"Sosyal medya ile işveren markası yönetimi ön plana çıkacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen PERYÖN Başkanı Sevilay Pezek Yangın, bu yıl kurumların gündeminde yetenek yönetiminin yerini koruyacağını ve şirketlerin yetenekleri kapma konusundaki yarışın süreceğini bildirdi.

Bu nedenle sosyal medya ile işveren markası yönetiminin ön plana çıkacağını aktaran Yangın, şunları kaydetti:

"İK'nın şirketin iş hedefleri ve insan yönetim ihtiyaçlarını takip edebilmesi ve proaktif hareket edebilmesi için İK stratejik ortaklık konusu yine 2015'in de trendlerinden olmaya devam edecek. Olumlu düşünme ile karıştırılan fark yaratan pozitif psikoloji ve yönetim uygulamaları önem kazanacak. Dijitalleşen iş yaşamının en önemli gerekliliği olan değişim yönetimi önemini korumaya devam edecek. Son olarak İK yönetimiyle ilgili sistem ve süreçlerin etkinliğini ölçme, izleme, karşılaştırma, bilgiyi analiz etme ve daha etkin ve verimli süreçler geliştirme ihtiyacı nedeniyle karar destek sistemleri, İK metrikleri ve ölçmenin de 2015'te öne çıkacak konular arasında olacağını düşünüyorum."

(AA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alım, bu, cok, en, işe, olacak, sektörde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ecb'nin Tahvil Alım Programının Olumlu Etkileri Olacak" Desmont Gazete Manşetleri 0 23 Ocak 2015 19:03
Özel sektörde yeni yıl zam oranları belli oldu Desmont Haber Arşivi 0 24 Aralık 2014 21:09
Eaton 3 sektörde şirket avına çıktı Seth Haber Arşivi 0 07 Kasım 2014 11:22
Sektörde ezber bozduk Chelt Havacılık Haberleri 0 15 Ocak 2011 14:33