IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2015, 21:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'li STK'lardan nefret suçu soruşturması çağrısı




ABD'de 150 civarında sivil toplum örgütü tarafından, Adalet Bakanı Holder'dan, gençlerin öldürülmesine ilişkin "federal nefret suçu" soruşturması açması talep edildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Chapel Hill'de üç Müslüman gencin öldürülmesine ABD'deki bir çok kesimin tepkisi ve nefret suçu soruşturması açılması çağrısı sürüyor.

Aralarında Amerikalı Müslüman, Arap, Sih, Güney Asyalı grupların da yer aldığı 150 civarında sivil toplum örgütü, Adalet Bakanı Eric Holder'a mektup göndererek federal soruşturma açılmasını istedi.

Olaya ilişkin detaylarda cinayet gerekçesinin "nefret" olduğuna ilişkin önemli göstergeler yer aldığına dikkati çeken örgütler, zanlının sosyal medya paylaşımları ve öldürülen gençlere yönelik önceki tehditleri gözönüne alınınca "federal nefret suçu" soruşturması açılması gerektiğini belirttiler.

Mektupta, son dönemde gösterime giren "American Sniper" filminin de Müslümanlara yönelik tehditleri artırdığına dikkat çekilerek "Federal yönetimin, bu tür bir şiddet eylemlerinin medeni toplumda yeri olmadığına ilişkin kamuoyuna güçlü bir mesaj vermesi ve bu olayı tüm yönleriyle soruşturması gerekiyor" ifadelerine yer verildi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da yetkililere, gençlerin ölümüne ilişkin "nefret suçu" ihtimalini de göz önüne alarak derinlemesine soruşturma yürütmeleri çağrısı yapmıştı.

Salı günü Chapel Hill'de 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed başlarına ateş edilerek öldürülmüştü.

Olayın ardından Kuzey Carolina'da ve ABD'nin bir çok yerinde üç Müslüman genç için anma törenleri düzenlenmişti. "MuslimLivesMatter (Müslümanların Hayatı Değerlidir)" ve "EndIslamophobia (islamofobiyi durdurun)" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, cinayetlere yeterince yer vermeyen ABD medyasına da tepki göstermişti.

FBI'dan perşembe günü yapılan açıklamada, olayda federal yasaların ihlal edilip edilmediğinin incelendiği belirtilmişti.

(AA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abdli, çağrısı, nefret, soruşturması, stklardan, sucu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
STK'lardan Cizre çağrısı! Desmont Haber Arşivi 0 29 Aralık 2014 19:05