IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2015, 07:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şehit Astsubay'ın Eşine Şehadet Belgesi Verildi




Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk, şehit Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun eşi 6 aylık hamile 24 yaşındaki Esra Aydoğdu'ya Şehadet Belgesi'ni teslim etti.

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk ve eşi Tülay Öztürk, 29 Ekim’de meyve almak için gittikleri pazarda teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Nejdet Aydoğdu’nun eşi 6 aylık hamile 24 yaşındaki Esra Aydoğdu’ya Şehadet Belgesi’ni teslim etti. ‘Astsubay Vecihi HÜRKUŞ Onur Ödülü’ töreninde duygu dolu anları, onurunu adeta bebeğiyle paylaşırcasına eli sürekli karnında olan Esra Aydoğru, Orgeneral Öztürk, anlını öptüğü sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından ilk defa düzenlenen ‘Astsubay Vecihi HÜRKUŞ Onur Ödülü’ töreninde Diyarbakır’da hamile eşine meyve almak için gittikleri pazarda teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Nejdet Aydoğdu’nun eşi 6 aylık hamile Esra Aydoğdu’ya şehadet belgesini takdim edilirken 21 astsubay da çeşitli başarılarından dolayı ödüllendirildi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Komutanlık konferans salonunda düzenlenen törene Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk ve eşi Tülay Öztürk, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve eşi Leyla Ünal hava kuvvetlerinde görevli subay, astsubay ve uzman çavuşlar ve aileleri katıldı.
Tören kuvvet astsubayı Nazmi Harmancı konuşmasıyla başlarken ardından Astsubay Vecihi Hürkuş’un hayat hikayesi okundu. Ödül alan personel arasındaki en kıdemli astsubay Mustafa Peker’de törende bir konuşma yaptı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı faaliyetlerini anlatan ve özel olarak hazırlanan kısa film gösterimi yapıldı.
Ödüller 21 personele kıdem sırasına göre 2 grup halinde verildi. Astsubaylara plaket, uçak maketi ve Vecihi Hürkuş’un brövesi ile eşlerine hediye verildi. Birinci grupta yer alan Astsubaylar Mustafa Peker, Turan Civci, İsmail Ekiz, Hüseyin Arslan, Güven Bekçi, Murat Erdönmez, Metin Karabey, Yüksel Sabah, Mehmet Demir, Oğuzhan Bilgili, Akın Alıcı ödüllerini Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve eşi Tülay Öztürk’ün elinden aldı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ALLAH DAHA BÜYÜK ÖDÜL VERMİŞ
Astsubay Yüksel Sabah’ın ödülünü almaya eşi olmadan gelmesine dikkati çeken Orgeneral Akın Öztürk, “Biz ödülünü verdik, fakat Allah daha büyük bir ödül vermiş ve astsubayımızın bir erkek çocuğu dünyaya gelmiş, eşi o nedenle törene gelememişö diye konuşması salonda bulunanların alkışlamasına neden oldu.
İkinci grupta yer alan astsubaylar Rıfat Dinler, Fatih Kılıç, Fikret Erdoğan, Yusuf Günana, Mustafa Temel, Erkan Tandoğan, Ercan Keleş, Lokman Dal, Şahin Yavuz ve İlker Ayvazoğlu ödüllerini Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve eşi Leyla Ünal’ın elinden aldı.
AYDOĞDU’NUN 6 AYLIK HAMİLE EŞİNE ŞEHADET BELGESİ
29 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır’da şehit Astsubay Nejdet Aydoğdu’nun eşi 6 aylık hamile 24 yaşındaki Esra Aydoğdu’ya Şehadet Belgesi’ni Akın Öztürk ve eşi Tülay Öztürk takdim etti. Orgeneral Öztürk, Esra Aydoğdu’ya sarıldıktan sonra alnını öptüğü sarıda Esra Aydoğdu ve Tülay Öztürk’ün gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Kartal Vakfı Başkanı Aynur Aksoy da Esra Aydoğdu’ya vakıf adına alınan evin tapusu verdi.
Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği Başkanı Bahadır Gürer de, Vecihi Hürkuş’un kızı Gönül hanımın sağlık sorunları nedeniyle törene katılamadığını belirtti. Gürer, Orgeneral Akın Öztürk’e üzerinde Vecihi Hürkuş’un imzasının bulunduğu kitap ayracını hediye etti.
ORGENERAL ÖZTÜRK’ÜN KONUŞMASI
Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, ödül almayı hak eden astsubayların, halen görevi başında bulunan 21 bin 500 astsubay arasından çalışmaları ile kendini ispat eden ve onları temsil adına onlardan bir adım öne çıkan personel olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gönül isterdi ki bu töreni daha önce başlatalım, bugüne kadar sizler için faydalı çalışmalar yapmış binlerce astsubayı onurlandıralım. Ancak bu güne nasipmiş. Her biriniz bu ödülleri 1911 yılından bu yana bütün astsubaylar adına almaktasınız. Bugüne kadar hava kuvvetleri kanatlarında çalışmış ve aramızda bulunmayan değerli personelimiz ve şuan bir fiili görev yapan tüm arkadaşlarımızda bu mutlulukta ortaktır. Sizleri kutlarken Hava Kuvvetlerine emeği geçen tüm astsubaylarımızı minnetle yad ediyorum. Öyle bir meslek icra ediyoruz ki şehadete yürürken bile eşimiz elimizden tutuyor.
Şehidimiz çalışkan, disiplinli, vatanını ve milletini seven, dürüst, havacılığı bir yaşam tarzı olarak benimsemiş, üstleri tarafından, astları tarafından sayılan, şefkatli bir eş, mazbut bir aile reisi idi. Tam bir havacı ve Türk astsubayıydı. Eminim ki yaşasaydı hak etmiş olduğu onur ödülünü almak üzere yine aramızda olacaktı. Burada bu hain ve menfur saldırıyı bir kez daha nefretle kınıyor şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimize, Hava Kuvvetlerimize ve başta Esra Hanımefendi olmak üzere tüm aile fertlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ayrıca terörizme karşı hava kuvvetlerinin kararlılık ve fedakarlıkla mücadeleye devam edeceğini burada tekrar söz veriyorum ve tekrar vurguluyorum. Personelimin ve benim bu milletin birliğine ve bu kutsal vatan topraklarının bütünlüğüne uzanan her türlü hain eylemle yapılan her türlü hain planını önündeki en büyük engel teşkil edeceğini bir kere daha söylüyorum.”
Orgeneral Öztürk, toplu fotoğraf çekimi sırasında Astsubay Kıdemli Başçavuş Güven Bekçi’nin oğlu 4 yaşındaki Erdinç Yiğit Bekçi’nin sahnedeki hareketleri ve gazetecilere poz vermesiyle yakından ilgilendi.


Kaynak:Haberay

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
astsubayın, belgesi, eşine, verildi, Şehadet, Şehit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tse'den Kastamonu Entegreye E-0 Belgesi Verildi Desmont Gazete Manşetleri 0 19 Ocak 2015 18:45
Niğde Üniversitesi'ne İSO Belgesi verildi Zen Genel Paylaşım 0 30 Aralık 2012 17:44
Şehit Astsubay'a Son Görev Rhytia Haber Arşivi 0 25 Mayıs 2012 18:16
Şehit Astsubay Akbaş toprağa verildi N999 Haber Arşivi 0 20 Mart 2012 18:04
Çatışma:1 astsubay, 1 komando er şehit Angel Haber Arşivi 0 14 Temmuz 2008 11:13