IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2015, 21:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan İslam: İdam olabileceğini düşünüyorum




AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, hunharca öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın Mersin’de oturan ailesine taziyeye geldi. Ziyaretin ardından Bakan İslam basın mensuplarına açıklama yaparken bir grup kadın ’İdam istiyoruz’ diye bağırdı.


MERSİN, (DHA)
Özgecan Aslan’ın ailesini ziyaret etmek için Adana Havaalanı’na gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, burada aileyi ziyaretten dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızları Sümeyye Erdoğan ve esra albayrak ile görüştü. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan İslam, Özgecan Aslan’ın öldürülmesinden sonra insanların idamın tekrar getirilmesi yönündeki taleplerin hatırlatılması üzerine, "Bunların hepsini oturur, konuşuruz arkadaşlar. Şimdi bir taziyemizi sunalım. Birlikte ağlamaya geldik" dedi.


KORUMALARI UZAKLAŞTIRDI
Bakan İslam daha sonra karayoluyla Mersin’e geçti. Kızları öldürülen Songül ve Mehmet Aslan çiftinin Barış Mahallesi’ndeki evine giden Bakan İslam, yaklaşık 20 dakika süren görüşmenin ardından taziye çadırının önünde açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, açıklama yaparken bir grup kadın ’İdam istiyoruz’ diye bağırdı. İslam’ın kadınların bu sözlerine tepkisiz kalıp açıklamasına devam etmesi üzerine kadınlar bu kez ’yuh’ çekerek tepki göstermeye başladı. Bunun üzerine korumalar kadınları uyarırken, kadınlar da ’Bizler ölüyoruz, bizleri koruyun’ diye korumalara tepki gösterdi. Çevredeki erkeklerin de kadınlara destek vermesiyle ortam bir anda gerginleşti.

Bakan Ayşenur İslam açıklamasını aceleyle tamamladı ve korumaları tarafından geldiği minibüse bindirildi. Korumaların eskortluğunda Bakan Ayşenur İslam’ı taşıyan minibüs hızlı bir şekilde evin bulunduğu sokaktan ayrıldı.

Konvoyun çıkışı sırasında koruma araçlarından biri 20- 25 yaşlarında bir gencin ayağının üzerinden geçti. Yanındakiler tarafından kaldırıma oturtulan gence ilk müdahaleyi doktor olduğunu söyleyen bir kişi yaptı. sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen genç daha sonra bölgeden uzaklaştı.

’BİR KADIN OLARARAK İDAM OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Özgecan Aslan’ın ailesine başsağlığında bulunduktan sonra çıkışta yaptığı açıklamada, "Bütün Türkiye gibi gerçekten üzgünüm. İfade edilebilecek bir üzüntü değil. Bir ailenin başına gelebilecek en büyük felaketi yaşıyor Mehmet bey ile Songül hanım. Allah sabır versin. Buradan bizim üzerimize düşen ciddi görevler var" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İslam, idam konusunda düşüncelerinin sorulması üzerine şunları söyledi:
"Bu konuları yeniden tartışmak durumundayız. Toplum olarak tartışalım. Burada protesto eden vatandaşlarımızı da anlıyorum. Böyle bir şeyin şu ana kadar söz konusu olmadığını biliyorsunuz. Talepler bu doğrultudaysa ’Tartışmayız’ diyebilecek bir durumda değilim açıkçası. Bir Bakan olarak değil ama bir anne ve kadın olarak, şahsa karşı işlenen suçların cezasının idam olabileceği ve bunun tartışılacağını düşünüyorum. Bunu gündemimize alabiliriz. Şu anda da insan canına kıymanın ve tecavüzün cezaları had cezalardır Türk Ceza Kanunu’na göre. Ağırlaştırılmış müebbettir ve infaz nedeni ile de indirimi yoktur. En ağır biçimde cezaya çarptırılan kimseler cezalarını çekerler. Çocuklara çığlık atmayı öğretmek, kendini savunmasız bırakmamak için çocuğa ceza verecek kimselere karşı 12 adet tedbirin son halkasıdır. O toplantıda bunlardan sadece bir tanesini söylemiştim. ’Ben tehlike altındayım diyebilmek için bağırabilmeyi bilmeleri lazım’ demiştim. Biz çocuklarımızı ’Dur evladım, sus evladım, sesini çıkarma evladım’ diye yetiştiriyoruz. Böyle olmaması lazım."

"BU TÜR İNFİALLER OLABİLİR"
Bakan İslam, kendisi konuşurken kadınların protestosu ile ilgili sorular üzerine ise "Normal karşılıyorum. Bu kadar büyük bir olayın arkasından elbette bu tür infialler olur" yanıtını verdi.

Bakan Ayşenur İslam daha sonra Mersin’den ayrılarak Adana’ya hareket etti.

milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Şubat 2015, 22:51   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bakan İslam: İdam olabileceğini düşünüyorum




Kimse kusura bakmasın da, idam varken kaç tane tecavüzcü idam edildi bu ülkede sizce? Öyle idam istiyorum demek falan kolay, zor olan bunları kanunla dizginlemek, yaptırımlarla kontrol edebilmek ama onları becerebilen bir sistemimiz yok diye, çıkmış bakan demeye bin şahit, dediğinden kendinin bile haberi olmayan biri idam olabilir diyor. Bu ülkeye idam gelse, hiç şüpheniz olmasın ki tecavüz edenler, insanları katledenler asılmaz. Bu ülkeye idam gelirse, tecavüzcüler değil, tecavüze, şiddete, cinayete, katliama ses çıkaranlar idam edilir. Bu ülkenin tarihi bunlarla dolu, kimse kendini kandırmasın o yüzden. Bunların asılacağına inanıyorsanız, oluşturulmaya çalışılan yeni Türkiye'yi hiç tanımamışsınız. İki gündür süren eylemlerde bile, sırf oturdukları için kaç kadın küfür yedi, cinayete ses çıkardıkları için kaç kadın polis tarafından dövülerek gözaltına alındı haberiniz var mı? Kimi asacak bunlar. Şimdi de Özgecan kendini biber gazıyla korudu diye, o adı batasıca herife ceza indirimi istiyorlar, neymiş adam kendini korumak istemiş. Sen nereye idam getiriyorsun, ne diyorsun farkında mısın? En güzeli, bunlara kalsın bu ülke istediklerini yapsınlar, sonunda zaten hepsi birbirini keser, biçer, doğrar.


__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

 

Etiketler
bakan, düşünüyorum, olabileceğini, İdam, İslam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan İslam: Buraya ağlama geldim AngeL Haber Arşivi 0 15 Şubat 2015 15:03
Bakan Zeybekçi: İdam Cezasını Getirmemiz Gerekiyor Desmont Haber Arşivi 0 15 Şubat 2015 00:34
Onu düşünüyorum Vesaire Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 25 Kasım 2014 22:01
Tarihte İdam Edilen İslam Alimleri Elysian İslam Alimleri 0 24 Mayıs 2014 12:53
• Bakan Dinçer ve Bakan Yıldız, yeni yılı maden ocağında karşıladı!. Sametold Haber Arşivi 0 02 Ocak 2011 16:46