IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2015, 21:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu: Bu konuda hiçbir ceza bu suçun karşılığı değildir




Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı, yaklaşık 6.5 saat sürdü. Toplantı sonrası bir ilk yaşanıyor, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç yerine Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklama yaptı...


“Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası 6 bakanımla birlikte Pakistan’a gidiyoruz. Acelemiz olduğu için Sayın Bülent Arınç açıklama yapmadan buraya geldik. Bakanlar Kurulu’nda pek çok konu ele alındı. Kaybettiğimiz Özgecan Arslan’ın nezdinde kadına şiddet konusu gündeme geldi. Hiçbir değerin kabul etmeyeceği vahşice, barbarca bir saldırı vardır. O gün sadece Özgecan değil insanlık vicdanı katledildi. Toplumda bir duyarlılık oluştu. Özgecan’ın ölümüyle ortaya çıkan bu ortak bilinçle belki de pek çok kadının hayatı kurtulacak.”


''BEDELLİ askerlik BAŞARILI BİR UYGULAMAYDI''
“Özgecan'ın failleri kısa sürede yakalandı. Adaletin failleri en sert şekilde mukabelede bulunacağına inanıyorum. Bu bir zihniyet ve ortak kültür meselesi. Kadına yönelik şiddet konusunda etki analizi yapılmasını kararlaştırdık, yeni eylem planı çıkaracağız. Bir kez daha acılı ailemize taziyelerimi sunuyorum ve onurlu, vakurlu duruşları için 70 milyon adına teşekkür ediyorum. Yine ele aldığımız hususlardan birisi de biliyorsunuz bedelli askerlik uygulaması bitti. Başarılı bir uygulama olduğu bilgisi sunuldu. 203.837 kişi bedelli askerlikten yararlandı. 3 milyar 632 bin TL bedel ödendi. İç Güvenlik Paketi 6-7 Ekim Olayları nedeniyle gündeme gelmiştir. Güvenlik özgürlüklerin olmazsa olmaz şartıdır. Güvenliğin olmadığı yerde özgürlüğün de ihlal edildiğini Suriye’de, Irak’ta, Ukrayna’da görüyoruz. Bu yasaların hepsi AB standartlarında yasalardır. Buradan hareketle Meclis çalışmalarının kesinlikle bir gerginlik ortamına dönüşmemesi gerekmektedir. Muhalefet için muhalefet etmek gibi bir amaç varsa Ak Parti buna boyun eğmez. Bütün partilerimizin konuya sağduyu ile yaklaşıp bu yasanın geçmesi için destek vermesi gerekiyor.”

KADINA YÖNELİK ŞİDDET YASASI
Bu öylesine derin bir vahşet ki, Özgecan hepimizin kızıdır. Böyle bir suçun hiçbir şekilde karşılığı yeterli değildir. Verilen ceza en kuvvetli ceza olacaktır. Yaptığımız düzenlemelerle cezanın yaptırımını ağırlaştırdık. Hükümet olarak gereken adımı atacağız. Toplumun her katmanında kadına karşı şiddeti, her türlü şiddetin yok olması için çalışacağız.

milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu, ceza, davutoğlu, değildir, hicbir, karşılığı, konuda, suçun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hiçbir Karşılaşma Tesadüf Değildir! Ruj IF Ekstra 5 29 Eylül 2020 09:20
Hiçbir vakit tam karanlık değildir gece... Tufan Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 14 Aralık 2014 12:45
Hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Tufan Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 25 Kasım 2014 14:18
Hiçbir sıkıntı ebedî değildir. tiNa İslamiyet 0 05 Eylül 2013 15:54
Para karşılığı okunan “mevlid” adı verilen törenler ibadet değildir! Süslü Genel İslami Konular 0 21 Kasım 2010 19:10