IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Kar yağarken şimşek çakmasının nedeni. (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/682905-kar-yagarken-simsek-cakmasinin-nedeni.html)

Düş 19 Şubat 2015 23:45

Kar yağarken şimşek çakmasının nedeni.
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İstanbul bu sabaha karşı başlayan yoğun kar yağışının etkisi altında soğuk bir gün geçiriyor. Ancak İstanbul'da etkili olan kar yağışına zaman zaman çok şiddetli gök gürültüleri eşlik etti. Kar yağarken şiddetli gök gürültüsünün nedeni denize kıyısı olan bölgelerde kar yağarken deniz üzerindeki kutupsal soğuma.

METEOROLOJİ'Yİ SORU YAĞMURUNA TUTTULAR
Kar yağarken şimşek çakmasına alışık olmayan kişiler meteorolojiyi soru yağmuruna tuttu. Genellikle denize kıyısı olan bölgelerde yaşanan kar yağarken şimşek çakmasının nedeni deniz üzerinde aşırı soğuk havanın olması. Sıcak deniz üzerinde buharlaşan suyun hava üzerindeki soğuk hava içerisinde hızla yükselmesi ile bulut içerisinde küçük dolu taneleri oluşuyor. Bu doluların bulutun içinde bulunan buz parçalarıyla elektriksel etkileşime geçmesi ile gök gürültüsü oluşuyor.

"ENDİŞELENMEYE GEREK YOK"
Meteoroloji yetkilileri ise konuya şu açıklamayı getiriyor: "Gökgürültüsü şimşek ve kar yağışı yadırgandı. Çok soğuk olduğu zaman havada dikine gelişen bulutlar oluşuyor. Bu ilkbaharda yaşanan doğa olayının bir benzeri. Bu nedenle de aynı ilkbahardaki gibi gök gürültüsü meydana geliyor. Kar yağarken şimşek çakmaz diye bilimsel bir kural yok. Bu normal bir olaydır. Korkup endişelenmeye gerek yok."


Kaynak: Haberler.com


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net