IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2015, 09:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu Süleyman Şah operasyonunu anlattı




Başbakan Ahmet Davutoğlu, Süleyman Şah'a düzenlenen operasyonun detaylarını açıkladı. Buna göre aynı anda 2 operasyon düzenlendi. Bir birlik Süleyman Şah'a giderken, ikinci birlik Süleyman Şah'ın yeni mekanı için Suriye Eşmesi'nde bir toprak parçasını kontrol altına alıp bayrak dikti.

Operasyona 39 tank, 57 zırhlı araç ve 572 personel katıldı. 38 asker Türkiye'ye getirildi. Operasyonda Süleyman Şah'ın naaşı ve kutsal emanetler de alındı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



BİZİM KARARIMIZDIR, KİMSEDEN İZİN TALEP EDİLMEMİŞTİR

Başbakan Davutoğlu, "Bu operasyon kararı hukuk devleti içerisinde Ankara'da alınmıştır. Hiçbir merciden ne izin ne yardım talep edilmiştir. Karar ve talimat Türkiye Cumhuriyeti'nden alınmış, TSK tarafından uygulanmıştır.
Çatışma söz konusu olmamıştır, sivil bir kayıp olmamıştır. Bu bizim kararımızdır, önümüze ne çıkarsa çıksın bu karar uygulanacaktı. Suriye içerisinde bir toprak bizim kontrolümüz altındadır. Karakozaktaki bayrak inmeden, başka bir yerde Türk bayrağı dalgalanmaya başlamıştır. Suriye içerisindeki Türkiye toprağı silahlı kuvvetler kontrolü altındadır" diye konuştu

Davutoğlu'nun operasyonla ilgili sözleri şöyle:


Emanetlerin korunması, personelin korunması için her türlü tedbirin alınması için silahlı kuvvetlerimize direktif verilmiştir.

Operasyon dün akşam saat 21:00'de başlatılmıştır.

Eş zamanlı olarak 2 operasyon başlatılmıştır.

Mürşitpınar'dan kuvvetlerimiz girmiş Süleyman Şah'a ulaşmak için harekete geçmiştir.

Saat 21.02'de başka bir birliğimiz Süleyman Şah'ın yeni mekanı için Suriye içindeki bir toprak parçasını kontrol altına almış ve bayrağımızı dalgalandırmıştır.

Şu ana kadar gerek ben gerek Genelkurmay Başkanımız, komutanlarımız çalışmayı an be an burada takip etmiştir.

100 araç ve 572 personelle Suriye'ye girilmiştir.

Orada gerekli nakli kubur için dini tören düzenlenmiştir.

Orada bizim için manevi değer taşıyan tüm emanetler alınmıştır.

Askerlerimiz 4 kol halinde Süleyman Şah karakolundan sevk başlamıştır.

04.45'te askerlerimiz ayrılmıştır.

HAVA KUVVETLERİNE İHTİYAÇ OLMADI

Hava Kuvvetlerimizin kullanılmasına ihtiyaç hissedilecek bir durum söz konusu olmadı. Ama operasyon anından itibaren, yani saat 21.00 itibarıyla bütün taraflar biliyorlardı ki bu operasyona yönelik herhangi bir müdahale en yüksek şekilde karşılık görür ve vazife sonucu ne olursa olsun yerine getirilir. Bunun bilinmesi suretiyle tabii Türkiye'nin caydırıcı gücünden herkes de haberdar olduğu ve bunu yakınen bildiği için çatışma söz konusu olmamıştır. Sivil bir kayıp söz konusu olmamıştır."


Bayrağımız kutsal bir emanet olarak alınmıştır.

Hiçbir istismara maruz kalmamak için kutsal emanetler alındıktan sonra geride kalan yapı kullanılamaz hale getirilmiştir.

Maalesef tek bir kaybımız olmuştur. O da çatışma değil intikal başladığında bir kaza sonucu bir askerimiz şehadet şerbetini içmiştir.

DİN TÖRENLE MUHAFAZA EDİLECEK

Bu emanetler, nakli kubur yine dini bir törenle birkaç saat içinde, geçici bir kaç günlük bir mekanda yine Türkiye'de muhafaza edilecek. İnşallah, kontrol altına aldığımız Suriye Eşmesi tarafındaki bölgede, ki şu anda orada bayrağımız dalgalanmaktadır, askerlerimiz orayı kontrol altına almışlardır.


Daha önce 2 kez yer değiştiren bu mekan 3. kez, Suriye içinde yer değiştirecektir.

Bir millet ancak tarihine sahip çıkarsa geleceği inşa edebilir.

KOALİSYONA OPERASYON BAŞLADIKTAN SONRA BİLGİ VERİLDİ

Bu süreç içinde başta Özgür Suriye Ordusu ve bütün taraflar olmak üzere herhangi bir sivil kayıp olmaması için koalisyon güçlerine operasyon başladıktan sonra veya o süreç esnasında gerekli bildirimlerde bulunulmuştur. Zaten koalisyon güçlerinin sürekli bir hava harekatı olduğu için bu koordinasyon kaçınılmaz bir şekilde yaşanmıştır.


Milletimizin aziz tarihinden gelen bu emaneti omuzlarımızda hissederek gece boyu insansız hava uçakları ve uçaklardan gelen görüntüleri an be an takip ettik.

Bu harekatın başarılı olması için tüm talimatlar verildi, ben de harekatı burada takip ederek silahlı kuvvetlerimizin harekatı kabiliyetini görerek memnun oldum.

YİNE SURİYE TOPRAKLARI İÇİNDE

Son derece başarılı bir operasyondur. Uluslararası hukuk anlamında hiçbir hakkımız zayi edilmemiştir. Manevi değer itibarıyla yine Suriye toprakları içinde her türlü korunak altında alınmıştır. Bu konuda gerekli bildirimler de yapılmıştır. Bir milletin ancak ve ancak tarihine sahip çıkmasıyla geleceği inşa edebileceğine inandığımızı vurgulamak istiyorum. Tarihine ve tarihi sembollerine sahip çıkamayan milletler geleceği inşa edemezler.


Tekrar ben emeği geçen subaylarımıza, Süleyman Şah'ın şehit düştüğü andan o toprakların muhafazası, devletimizin bekası, milletimizin onuru için şehit düşmüş askerlerimize şürkan sunuyorum.

Allah bu bayrağı o gönderden indirmesin. Bu emanete sahip çıkacak gücü de bize nasip eylesin.

milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anlattı, davutoğlu, operasyonunu, sÜleyman, şah


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Amcası Sare Davutoğlu'nu anlattı Desmont Haber Arşivi 0 08 Aralık 2014 19:40
Davutoğlu MİT'e vizyonunu anlattı Seth Haber Arşivi 0 07 Kasım 2014 11:10