IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2015, 16:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uzmanlar Merkez’in kararına ne dedi?




Merkez politika faizini indirirken, koridorun üst ve alt bandını da değiştirdi. Uzmanlar üst banttaki indirimin risk oluşturabileceğine dikkati çekti.
AYŞE EKİN GÜNDÜZ/UZMANPARA

Merkez Bankası PPK toplantısında politika faizini 25 baz puan düşürürken, faiz koridorunun üst bandında 50, alt bandında 25 baz puan indirim yaptı.

Merkez Bankası’nın faiz indirim kararının ardından uzmanlar kararı UZMANPARA’ya değerlendirdi.


ALB Menkul Değerler Analisti ve UZMANPARA yazarı Enver Erkan ise, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

‘ÜST BANTTAKİ İNDİRİM RİSK OLUŞTURABİLİR’
“Merkez Bankası ölçülü bir şekilde faiz indiriyor görünse de, üst bantta uzun süre sonra ilk defa ayarlama yapılması dikkat çekici olarak görünüyor. Haftalık repo faizinde ve gecelik borçlanma faizinde yapılan indirim 25 baz puan ile sınırlı kalırken, üst bant olarak nitelendirilen gecelik borç verme faizinde indirimin 50 baz puan olması piyasadaki fiyatlamalarda da ilk etapta belirsizlik olmasına neden oldu.

Merkez Bankası’nın haftalık repo faizinde 50 baz puan altında bir indirim yapması Türk Lirası açısından olumlu olarak nitelendirilse de, üst bantta yapılan indirim bu zamana kadar altı çizilen “ihtiyatlı para politikası duruşu” açısından risk oluşturabilir. Çünkü gecelik borç verme faizi olması itibarıyla Merkez Bankası bu faizi yüksek tutarak, Euro Bölgesi veya ABD kaynaklı dışsal şoklara karşı kendini koruma altına almıştı.

GÖZLER ŞİMDİ FED’DE

Gedik Yatırım Yurtiçi Satış Müdürü Eral Karayazıcı, TCMB’nin beklentilere yakın biçimde hem koridor hem politika faizinde indirime gittiğini söyledi. Daha güçlü adımın koridorun üst tarafında 50 puanlık indirimle gerçekleştiğini ve haftalık politika faizi ve alt bantın 25 baz puan indirildiğini aktaran Karayazıcı, sözlerine şöyle devam etti:

“Piyasa döviz tarafında bu beklentiyi önceden fiyatlamış ve ocak sonunda 2,48 olan döviz sepeti 2,64’e kadar yükselmişti. Bir ay gibi bir sürede döviz sepetinde yaşanan yüzde 6,5‘lik yükseliş önemli ve TCMB faiz indirimine gitti diye ilave yükselişler yaşanması zor.

Aksine akşam ABD Merkez Bankası başkanı Yellen dengeli bir değerlendirme yapar, şahin bir tavır ortaya koymazsa döviz sepetinde 2,55’e yönelimle karşılaşabiliriz.

milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dedi, kararına, merkez’in, ne, uzmanlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık