IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2015, 16:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Emekliye 900 TL promosyon gelebilir




Milyonlarca emeklinin yıllardır hayalini kurduğu '13. maaş' hayali sürüyor. Kamu bankalarıyla Çalışma Bakanlığı arasında promosyon görüşmeleri devam ederken, yapılan pazarlıklar emekli derneklerinden gelen talepler doğrultusunda sonuçlanırsa, emekliler yıl başına ortalama 900 liralık bir para alacak


Emeklilerin uzun zamandır beklediği ve 13. maaş olarak gördükleri promosyon konusunda umutlar tükenmiş değil. Dönemin Başbakanı şu anki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili yayımladığı genelge sonrası emekliler maaşlarını ödeyen bankalardan emekli maaşlarının bu bankalara yatması karşılığı promosyon ödenmesini istemiş ve çalışmalar başlamıştı.
GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Ancak kamu bankaları ile Çalışma Bakanlığı arasında yürütülen görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmamış ve emeklilerin beklentilerini karşılamaktan uzak rakamlar ödenmesi söz konusu olmuştu.
Böyle olunca emeklilerin umutları tükenmiş ve konunun rafa kalktığı düşünülmüştü. Ancak konu rafa kalkmış değil ve kamu bankaları ile görüşmeler sürüyor. Emeklilere promosyon konusunda mutlu son yaklaşmış olabilir. Emeklilerin talep ettiği promosyon kamu bankalarının memurların maaş ödemeleri için verdikleri hakkın tıpatıp aynısı. Devlet memurlarına maaşının 3’te 2’si oranında promosyon maaşların ödendiği banka tarafından anlaşılan süreye orantılı olarak ödeniyor.
Yani memurlar bankalardan maaşlarının ödenmesi karşılığında promosyon alabiliyorlar. Emekliler de emekli aylıklarını aldıkları bankalardan aynı oranda promosyon ödenmesini istiyorlar. Yani emeklilerin talep ettikleri promosyon hakkı çalışanlara ödenen promosyondan farklı değil. Bu nedenle bankaların bu konuda daha cesur adım atmaları ve çalışanlara maaş ödemeleri karşılığında verilen promosyonun emeklilerden esirgememeleri gerekir.
ÖZEL BANKALAR TOPA GİRDİ
Özel bankalar maaşlarını kamu bankalarından kendilerine getiren emeklilere çok büyük miktarlarda olmamakla birlikte kampanyalar dahilinde bazı ödemeler yapıyorlar. Dolayısıyla kamu bankalarının emekliye ödeyebilecekleri promosyon rakamında bu tehdidi de dikkate almaları gerekecek. Özel bankaların bu konudaki kampanyaları çeyrek altın veya bazı bankacılık işlemlerinde masraf muafiyetini kapsıy


milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
900, emekliye, gelebilir, promosyon, tl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Emekliye bir maaş promosyon! Lucifer Haber Arşivi 0 08 Haziran 2010 14:12
Emekliye her an 230 lira zam gelebilir Lucifer Haber Arşivi 3 20 Mart 2010 00:16
promosyon dede GirLMooN Komedi ve Mizah 0 21 Mayıs 2008 08:37